Demà dimarts, una entrevista a Roman Polanski, en VO i subtitulada en català o francès, a «Inèdits»

el

Text – Redacció-TV3. Foto – TV3.

Demà dimarts, 17 d’agost, a les 23.45, el 33 emetrà un nou capítol de la tercera temporada d’“Inèdits”, dedicada al món del cinema. En aquest desè episodi, es recupera una entrevista que el crític de cinema Jaume Figueras va fer al director francopolonès Roman Polanski el 1986 i que l’espectador podrà veure en versió original i subtitulada en la llengua que triï, català o francès.

El desè capítol d’aquesta temporada d’“Inèdits” recupera els originals de càmera d’una entrevista que Jaume Figueras va fer a Roman Polanski per al programa “Cinema 3”, el juny del 1986. La Filmoteca de Catalunya dedicava un cicle al director francopolonès i el programa “Cinema 3”, de la mà de Jaume Figueras, va aprofitar l’ocasió per fer-li una llarga entrevista, de la qual només se’n van emetre alguns fragments.

Ara, “Inèdits” recupera els originals de càmera del rodatge per oferir aquest document tan interessant de forma íntegra i en versió original. A més, s’acompanya de subtítols opcionals en català i francès i d’una introducció biogràfica.

Inèdits

Els arxius de Televisió de Catalunya atresoren gravacions des que TV3 va començar les emissions, el 1983. Milers d’hores de gravacions que donen fe de l’esforç de divulgació cultural que han realitzat les diferents cadenes de la Corporació. “Inèdits” ha volgut treure a la llum algunes d’aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.

Les entrevistes emeses a «Inèdits» són ja més que un vídeo conservat al Departament de Documentació, són documents històrics que formen part de l’arxiu identitari de la societat. “Inèdits” els posa a disposició dels espectadors i també dels estudiosos i ho fa presentant el document de forma íntegra a partir dels originals de càmera.

La tercera temporada d’“Inèdits” consta de quinze capítols, que s’emetran tots els dimarts, al 33. Els quinze personatges que els protagonitzen són (per ordre d’emissió): Luis García Berlanga (1989), Kirk Douglas (1991), Shirley MacLaine (1989), Federico Fellini (1985), Claude Chabrol (1993), Jacqueline Bisset (1986), Joan Fontaine (1990), Samuel Fuller (1984), Micheline Presle (1987), Roman Polanski (1986), Kim Basinger (1987), Douglas Fairbanks Jr. (1989), Peter O’Toole (1988) i Robert Mitchum (1988).z

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s