Marc Pineda: “El món està ple d’Àlex”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-J.Ladiv.

En el seu debut televisiu, l’actor Marc Pineda interpreta a la serie “Moebius”, que emet TV3 cada dilluns a l’Àlex, que pateix bullying a l’Institut i on hi ha un gran misteri sobre el que li ha succeït. Un paper que ha treballat a fons i que li ha donat moltes ales per gaudir del que més li agrada: interpretar.

©Albert Roca

Des de quan et sedueix l’interpretació?

Des dels cinc anys. Jo ho veía com un oci, per passar l’estona. I quart d’ESO, quan havia d’escollir que estudiar en un futur torno a mirar-me la interpretació, però no només com a oci sinó per a dedicar-me professionalment. I aleshores em decideixo a fer el batxillerat escènic. 

I que et va atraure del personatge de l’Àlex?

La manera que l’havien definit m’interessava. Quan vaig veure aquest personatge veia que no només el puc fer, sino que m’agradaria fer-ho i m’agradaria explicar aquesta història de bullying. 

Hi ha molts Àlex?

Doncs sí. El món està ple d’Àlex. En  cada racó pots veure un Àlex.

I com el vas treballar?

Buscava entendre el personatge. Ho volia fer de manera realista. Que la persona que estigui vivint això s’hi sentís identificada. 

©J.Ladiv

I com el defineixes?

El que li passa és que és una persona bona. Es troba amb això i no pot evitar-ho. Es troba amb aquestes coses del bullying, potser perquè no es lo suficientment fort i, encara que una mica valent sí ho és, no sap com enfrontar-se amb això. Es troba una mica perdut. I practica una l’Skate per poder-se adaptar.

És una bona decisió?

Les persones que passen per tot això o intenten adaptar-se fent activitats o s’allunyen de la gent. Són moments que un ho decideix quan ho pateix.  

©Albert Roca

Patint… amb la mirada… 

El meu personatge té poques línies. Tot es juga amb les mirades, els punts de vista i la opinió que té cada persona. He tingut que enfocar-me en què opinava de cada cosa i quines coses em semblaven bé. Una mirada, una expressió…. Encara que no parli molt, ha d’expressar tot el que sent.

I va ajudar-te el director Eduard Cortés?

Molt.  Treballar amb Eduard Cortés sempre és d’agraïr, i d’aquesta manera va ajudar-me a enfocar-me interpretativament. Es nota el que està fent i sap el que està fent. Té molta seguretat. I transmet llibertat, tranquilitat i humilitat. Et parla de tu a tu. Mentre dines pots parlar amb ell de qualsevol cosa. 

T’agraden aquestes series?

M’agraden veure els thrillers on no saps que està passant i al acabar el capítol ja tens expectatives de que succeïra. I en aquesta serie molt més.. fins al final…… 

Les teves aparicions son a partir de flashbacks. Com les veu rodar?

De fet, fins que no veig el tráiler no se quina escena sortirà, ja que es van rodar per separat i sense un ordre concret. I això és una sorpresa per mi cada cop que veig els capítols. 

Quina relació tens amb els teus pares de ficció?

Els meus pares, que els interpreten Lluís Villanueva i Victòria Pagès son fantàstics i he après moltíssim d’ells. Son persones molt bones, accesibles, que es preocupen de tot i m’han transmès molt. Entre rodatge i rodatge parlava amb ells. 

©Albert Roca

Com veu el teu entorn la serie?

Molt il.lusionats. Però mira, la meva àvia ho passa malament. Em va dir  “Mira que te hacen. Cómo te puedenhacereso. No puedoverlo”. I va deixar de veure-ho. Veu que m’he mort i s’espanta molt. 

Després d’haver rodat la serie… tens ganes de més coses?

Em ve de gust fer de tot. Tinc ganes d’explorar-ho  ja que m’agrada fer moltes capes i trobar coses molt diferents. Això es el que més m’interessa.

Per finalitzar… referents?

A Espanya admiro a Luis Tosar, Javier Bardem, Javier Gutiérrez i Raúl Arévalo. I d’estrangers, Philip Seymour Hoffman, Tom Hanks, Kate Winslet, Meryl Streep i Natalie Portman. I sense oblidar-me de Leonardo DiCaprio, que de fet amb el cabell que porto ara em recordava al que portava l’actor a la pel·lícula “El hombre de la máscara de hierro”. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: