Festival Jardins Terramar de Sitges, del 29 de juliol al 13 d’agost. Entrades ja a la venda

Text – Redacció-Premsa Festival Jardins Terramar de Sitges. Fotos – Albert Roca.

Aquest dimarts s’ha presentat el cartell de la pròxima edició del Festival Jardins Terramar de Sitges que tindrà lloc del 29 de juliol al 13 d’agost.  La roda de premsa en línia s’ha realitzat des de l’espai Miramar-Centre Cultural de la vila sitgetana i ha comptat amb la presència de Joan Ramon Rodríguez, codirector del festival, i Xavier Salmerón, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sitges.

En el decurs de la roda de premsa s’han revelat un total de 14 dels noms dels artistes i grups que actuaran a l’escenari de l’auditori principal dels centenaris Jardins de Terramar, dos anys després de la darrera edició celebrada l’estiu de 2019, a causa de l’ajornament l’any passat provocat per la pandèmia de la Covid-19. Nou dels artistes anunciats no han actuat mai al festival: Antonio Orozco, Mónica Naranjo, El Barrio, Sílvia Pérez Cruz, Amaral, Sopa de Cabra, Los Secretos, Manel i La Oreja de Van Gogh.  I els cinc restants, sí que havien actuat en alguna de les tres edicions anteriors, ho fan presentant nous treballs: Rosario, Fangoria, Ara Malikian, Sergio Dalma i God Save The Queen.

@ Albert Roca

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha destacat que «el Govern Municipal segueix apostant en acollir esdeveniments culturals de gran rellevància per al municipi de Sitges com és el Festival Jardins de Terramar i era molt important que, tot i la situació sanitària i econòmica del moment, Sitges pugui tornar a acollir una nova edició d’aquest festival musical de referència.»

Per la seva banda, el codirector del festival, Joan Ramon Rodríguez ha comentat que «després de la impossibilitat de celebrar el festival l’any 2020, a causa de la irrupció de la pandèmia, enguany, el festival es pot dur a terme amb totes les garanties per al públic establertes per les diverses administracions, tal com s’estan realitzant concerts o funcions de teatre en auditoris actualment». En aquest sentit, el codirector del festival ha informat que l’aforament es veurà reduït a un 50% respecte a les anteriors edicions, i que hi haurà només un màxim de 1.100 localitats a la venda per a cada concert.  L’any 2019 va haver un total de 25.175 espectadors. “Totes les entrades dels concerts seran numerades en seients preassignats en el mateix moment de la compra».  La resta de mesures establertes seran la distància de seguretat entre butaques a platea i grada, presa de temperatura als accessos, gel hidroalcohòlic a tot el recinte i l’ús de la mascareta durant els concerts, entre d’altres.

En paral·lel al Festival, també es potenciarà el talent local.  El regidor de Cultura Xavier Salmerón ha avançat que «en aquesta nova edició, l’Ajuntament hi organitzarà dins del festival, el cicle Imprescindibles, que va ser creat l’any passat a l’Hort de Can Falç, per mostrar l’agraïment i el suport als artistes amb denominació d’origen sitgetà durant la pandèmia». El cicle Imprescindibles substitueix el que era fins ara l’escenari de Talent Local de l’esdeveniment, incorporant així també la dansa. El regidor Xavier Salmerón destaca que el cicle Imprescindibles serà «retransmès per streaming per tal que tothom pugui gaudir d’aquestes actuacions des de casa tenint en compte els aforaments limitats. El material audiovisual també servirà com a material de promoció per part dels mateixos artistes».

El Festival amplia la seva durada a setze dies, del 29 de juliol al 13 d’agost

Aquest estiu el Festival Jardins Terramar de Sitges reunirà els artistes i grups més importants del moment a l’escenari de l’auditori principal. El concert inaugural del festival, el 29 de juliol, anirà a càrrec dels Manel en el marc de la gira Per la bona gent, homònima a l’àlbum produït abans de la pandèmia i amb el qual van ser número 1 de vendes estatal.  El grup ha publicat recentment L’amant malalta, un EP que inclou tres cançons inèdites.

El 30 de juliol Fangoria, el duo format per Alaska i Nacho Canut, serà un dels retorns més celebrats al festival, coincidint amb el 30è aniversari del llançament del seu iniciàtic treball Salto mortal de 1991.  Rosario, el 31 de juliol, presentarà les noves cançons incloses a l’àlbum Te lo digo todo y no te digo na i repassarà els seus grans èxits.  I el primer cap de setmana del festival, el tancarà, l’1 d’agost, el show sobre Queen més espectacular del món, God Save The Queen, que ha rebut en els últims anys molts reconeixements internacionals, reviurà de nou a l’escenari dels Jardins Terramar de Sitges els grans èxits de 1973 a 1995 de la banda liderada per Freddie Mercury.

@ Albert Roca

El 2 d’agost, l’aclamat cantautor El Barrio, acostumat a omplir grans estadis en els seus multitudinaris recitals, fent una excepció per oferir l’únic concert a Catalunya d’aquest 2021. El 3 d’agost, la catalana Sílvia Pérez Cruz ens presentarà el seu nou treball titulat Farsa (género imposible), acompanyada per la seva banda al complet i la col·laboració especial en la posada en escena de la Farsa Circus Band. El 4 d’agost serà el torn del virtuós violinista libanès d’ascendència armènia, Ara Malikian, que ja va estar present a l’edició 0 de l’any 2017, i que torna al festival amb nou material. 

@ Albert Roca

El 5 d’agost, Amaral, una de les bandes de major èxit del pop espanyol de les últimes dècades, actuarà a l’escenari principal. Un dia més tard, el 6 d’agost, tindrem l’oportunitat de veure Sopa de Cabra amb la gira que commemora el 30è aniversari del seu treball Ben endins. El 7 d’agost, Mónica Naranjo ens porta la seva gira de concerts en format íntim Puro Minage, acompanyada únicament per un piano i la seva veu prodigiosa.  La segona setmana del festival, la tancarà Sergio Dalma, el 8 d’agost, que es troba celebrant trenta anys de trajectòria amb el seu directe Gira 30… y tanto.

@ Albert Roca

El tram final del festival l’encetarà el 9 d’agost Antonio Orozco, un dels artistes més populars del país, presentant el desè àlbum d’una carrera extraordinària. Aviónica Tour en una de les gires més esperades de l’any.  L’11 d’agost, la mítica banda del pop espanyol dels anys 80 i 90, Los Secretos, recuperarà els grans èxits de la seva discografia, i el 13 d’agost, clourà la present edició del certamen un dels altres noms il·lustres del panorama del pop espanyol de les últimes dècades, el grup basc La Oreja de Van Gogh.

El festival com a impuls cultural, econòmic i turístic en temps de pandèmia

El Festival Jardins Terramar de Sitges ha estat des de la seva creació un pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per atraure visites a la nostra destinació de públics diversos.  A la passada edició de 2019, la xifra d’espectadors va superar les vint-i-cinc mil persones.  Ara, en aquests temps de pandèmia, el festival torna a comptar amb la confiança dels seus patrocinadors, Banc de Sabadell, Damm i Viña Esmeralda, i la col·laboració de Veri i Royal Bliss.  Els hotels oficials del festival seran Melià, ME, Dolce Sitges, i el transport oficial Rodalies RENFE.  El festival organitzat per la promotora catalana Terra Music & Events compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges.

L’empresa de restauració i càtering Cal Blay serà la responsable de la gastronomia del festival

Entre les novetats més remarcables d’aquesta nova edició es troba el fet que l’empresa familiar de restauració Cal Blay es fa càrrec de l’oferta gastronòmica a tot el recinte del festival.  Fundada l’any 1982, Cal Blay gestiona en l’actualitat set restaurants en entorns singulars del nostre territori, i té un centre de creació i innovació gastronòmic a localitat de Sant Pere de Riudebitlles.  Segons Santi Carda, director de Cal Blay, «la nostra idea de cuina per al festival Jardins de Terramar serà integradora amb el producte autòcton i comptarem amb el recolzament de les empreses locals».  El grup reivindica en els seus plats la passió del seu projecte que és l’amor per la bona cuina.

Dates confirmades:

29 juliol         Manel

30 juliol         Fangoria

31 juliol         Rosario

01 agost        God Save The Queen

02 agost        El Barrio

03 agost        Sílvia Pérez Cruz

04 agost        Ara Malikian

05 agost        Amaral

06 agost        Sopa de Cabra

07 agost        Mónica Naranjo

08 agost        Sergio Dalma

09 agost        Antonio Orozco

11 agost        Los Secretos

13 agost        La Oreja de Van Gogh

Segueix el Festival Jardins de Terramar de Sitges www.festivaljardinsterramar.com

Facebook es-es.facebook.com/TerramarFest/

instagram @terramarfest

twitter @terramarfest

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: