Daniela Feixas estrena ‘Sandra’, obra guanyadora del Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2019, a la Sala Beckett

el

Text – Redacció-SGAE. Foto – Sala Beckett.

La coproducció de la Sala Beckett i Bitò s’estrena demà, 7 d’abril, i es podrà veure fins al 2 de maig a la Sala Beckett. «Sandra» forma part del cicle «#jotambé. Violències de gènere i estructures de poder» organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya .

Josep Julien, Daniela Feixas i Elena Tarrats.
Copyright Sala Beckett
 

La dramaturga i actriu catalana Daniela Feixas (Torrelavit, 1973) va ser la guanyadora del XXVIII Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2019 per l’obra Sandra, escrita en català. L’autora va obtenir el guardó que concedeix la Fundació SGAE, dotat amb 8.000 euros, la inclusió de l’obra al Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades i la publicació del text dramàtic a la Col·lecció Teatroautor, que edita l’entitat.  Ara, Sandra amplia el seu recorregut i puja a l’escenari de la Sala Beckett de Barcelona en una coproducció amb Bitò. Del 7 d’abril al 2 de maig, el públic podrà veure l’actriu Elena Tarrats i l’actor i dramaturg Josep Julien donant vida als personatges de Sandra que també dirigeix la mateixa Daniela Feixas.

A més, Josep Julien va ser el guanyador del XXIX Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2020 per l’obra Bonobo. Inspirada en una persona real que va conèixer la Daniela, Sandra és una obra de ficció. «És un text especial per mi; és una història que tenia molt endins i que vaig escriure la tardor del 2018. A Sandra hi ha generositat, protecció, complicitat i ancoratge amb la realitat», explica l’autora.
Sandra és la història d’un vincle especial entre una nena de 13 anys i un escriptor de novel·les policíaques solitari. Una nit, l’escriptor rep l’estranya visita de la nena, que es cola a casa seva, saltant la tanca del seu jardí. La nena busca un lloc per passar la nit, i l’home, sense saber ben bé perquè, es deixa emportar per l’estrany carisma de la visitant, i la deixa quedar, en principi només per una nit. Però cada nit s’anirà repetint la mateixa escena. I entre l’home i la nena s’establirà un vincle estrany, basat en l’extrema solitud dels dos personatges. Però una nit, la nena apareix bruta de fang i en xoc. A partir d’aquí els fets es precipiten, i l’home es veurà embolicat en una trama d’intriga, com si fos un personatge d’una de les seves novel·les.  

Sandra forma part del cicle «#jotambé. Violències de gènere i estructures de poder» organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Comissariat per Maria Olivella Quintana i Pastora Martínez Samper, coordinadora i presidenta de la Unitat d’Igualtat de la UOC, respectivament, el cicle vol fer visibles els relats sobre violències de gènere, ja que això ens situa en una posició òptima per imaginar resistències i incorporar-les en la nostra quotidianitat. El  cicle #jotambé proposa una reflexió sobre les bastides de poder establertes i sobre les diferents eines que construïm per fer-les-hi front.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s