Finalitza el rodatge de “Moebius”, un thriller de mètodes poc ortodoxos

el

Text – Redacció-TV3. Fotos – TV3.

Acaba el rodatge de “Moebius”, la nova coproducció de Veranda TV i TV3, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat. Creada per Eduard Cortés i Piti Español, la sèrie consta de 10 episodis de 45 minuts, dirigits pel mateix Cortés. Caldes de Montbui s’ha convertit durant un mes i mig en La Farga, el poble on se situa l’acció d’aquest thriller de mètodes poc ortodoxos.

“Moebius” és un thriller d’investigació que no inclou policies. Gira al voltant d’un cas que afecta un alumne de l’institut de La Farga, un poblet aparentment tranquil de la Catalunya interior. La Mamen, la nova professora de matemàtiques, comença una investigació pel seu compte que farà que alguns secrets llargament enterrats al poble surtin a la llum.

Veranda TV i Eduard Cortés, la productora i el director de l’èxit mundial de TV3 “Merlí” -ara França i Itàlia s’han sumat a fer-ne la seva pròpia adaptació- es posen al capdavant d’aquest thriller de 10 capítols de 45 minuts.

“La història de ‘Moebius’ és la d’una professora que no està d’acord amb la versió oficial d’un fet. Aprofitant aquest argument també es farà una exploració de molts aspectes i reflexions paral·leles sobre la societat”, explica Eduard Cortés. “Té aspectes gramaticals del que seria un thriller, pel que fa a girs o tensió, però és un recorregut que permet reflexionar sobre temes com la mort, l’amistat o la crueltat…”

La Farga és el poble on se situa l’acció. Un ambient rural. “Moebius” també explica el funcionament d’una comunitat on, de vegades, darrere de la part amable de la gent s’hi amaga una part més perversa.

“El títol de ‘Moebius’ perquè és un element que lliga amb les matemàtiques, però també és una metàfora. La cinta de Moebius és un element de dues cares que, amb un gir de 180 graus, s’acaba convertint en un d’una sola cara. O sigui, aspectes que són oposats com la llum o la foscor acaben formant part d’un mateix recorregut. El que vol dir és que és molt fàcil passar de la llum a la foscor, que és el que passa amb els personatges i l’evolució de la sèrie”, explica Cortés, que torna a rodar envoltat de jovent, cares noves i talent per descobrir.

El repartiment l’encapçala, com a protagonista, Aida Oset, juntament amb Andrew Tarbet, Bea Segura, Lluís Marco, Roger Casamajor, Lluís Villanueva i Victòria Pagès, entre molts altres. Al costat d’aquests rostres coneguts per l’espectador, amb “Moebius” TV3 torna a apostar, com ja ha fet amb altres sèries com “Merlí” o “Les de l’hoquei”, per un càsting de joves i ple de talents emergents.

Aida Oset és la Mamen, la professora de matemàtiques. “Hi ha un incident amb un alumne i la Mamen no s’acaba de creure la versió oficial dels fets. “Moebius” és un thriller amb mètodes poc ortodoxos perquè ella no és policia i començarà a tibar el fil per saber que hi ha al darrere d’aquesta història.”

Leire i Nacho, companys de l’Àlex, l’alumne afectat, l’ajudaran a lligar tots els fils, però la Mamen es trobarà opacitat i pocs aliats, però tot i això no es rendirà pas.

Mentre la Mamen s’ho qüestiona tot, altres prefereixen no remoure el tema. Un d’aquests personatges és la Marina, la professora de llengua catalana interpretada per Bea Segura: “El meu personatge forma part dels que no es volen afrontar a la realitat i prefereixen no qüestionar-se res. La Marina es conforma amb la versió oficial i no està disposada a investigar res.”

“Moebius” se suma als productes audiovisuals que tracten el món adolescent, cosa que TV3 ja ha fet abans amb sèries com “Merlí” o “Les de l’hoquei”. “És una sèrie plena d’actualitat, toca el món de l’ensenyament. És un producte de gran nivell fet per la televisió pública que pot arribar a plataformes, com ja ha passat amb altres sèries. TV3 sempre ha estat un referent en la ficció i “Moebius”, en aquest sentit, és un exemple més”, comenta Bea Segura.

Lluís Villanueva i Victòria Pagès són els pares de l’Àlex, uns personatges que “afrontaran de manera diferent el dol”, com explica Victòria Pagès. “L’àmbit de la sèrie està entre el drama i el thriller, enfocat a un públic de grandíssim espectre a més dels adolescent, que són els autèntics protagonistes”, comenta Lluís Villanueva.

Una sèrie realista, on a més de voler descobrir el que ha passat realment també es tractaran temes com el “bullying”, les relacions entre adolescents i el món dels instituts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s