‘Set maneres de ser Hamlet’, en el Teatre Gaudí, del 25 al 28 de Febrero

Texto -Redacción-Teatre Gaudí. Fotos – Teatre Gaudí.

Què és un clàssic? Hi ha una sola forma d’interpretar-lo? Josep Pere Peyró es planteja aquestes preguntes a ‘SET MANERES DE SER HAMLET’, un monòleg que recorre set escoles interpretatives. Un personatge que no sap si ser o no ser, si morir o dormir, si actuar o restar immòbil davant d’un joc de variacions que trastoca, irreverent, la tragèdia en comèdia.

Prenent ‘Hamlet’ de William Shakespeare com a model, l’espectacle proposa actuar el personatge a partir d’aquestes set tècniques interpretatives, des del Grammelot, coneguda ja des del segle V, passant per l’Escola Francesa i “la veritat” del mètode Stanislavski i de l’Actors Studio del segle XX, fins a la modernitat performativa dels nostres dies. A més de reflexionar sobre com es reactualitza constantment un text clàssic, la peça vol ser un cant d’amor a la professió teatral i un homenatge a tota la gent que ha dedicat energia- en temps bons, dolents i pitjors- a practicar aquest art exigent i
apassionant.

‘Set maneres de ser Hamlet’ es va estrenar el 30 de juny de 2017 en la seva versió catalana. Durant aquest temps ha realitzat gires per Balears i Catalunya. L’obra s’havia d’estrenar el passat abril de 2020 al Teatre Gaudí, però va haver-se de cancel·lar amb motiu de les restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19.

JOSEP PERE PEYRÓ, DIRECTOR, AUTOR I ACTOR

Actor, director i dramaturg de Palma de Mallorca. Format en el Laboratori Actoral del Teatro Fronterizo i en els tallers de la Sala Beckett de Barcelona, dirigits per José Sanchis Sinisterra. Fundador de les companyies Morel Teatre, Cia Josep Pere Peyró i de la productora La Invenció Premi de la Crítica Serrra d’Or, de la Crítica de Barcelona, premi Butaca, premi de la Crítica del Festival Valparaíso de Xile. Membre de l’Associació de Dramaturgs de Catalunya i de l’Associació d’Autors de les Illes Balears. En la seva activitat docent destaquen els seus treballs com a professor d’interpretació actoral i dramatúrgia textual en nombroses universitats i escoles de teatre dins i fora del país.

FITXA ARTÍSTICA

Autor, actor i director: Josep Pere Peyró

Más información y venta de entradas

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: