Comença el rodatge de la coproducció de TV3 “Berenàveu a les fosques”

Text – Redacció-TV3. Fotògraf foto fixa: JoacoBarcala.

S’ha començat a rodar la pel·lícula per a televisió, coproducció de TV3, “Berenàveu a les fosques”, adaptació audiovisual de l’obra de teatre homònima de Josep Maria Benet i Jornet. Dirigida per Sílvia Quer, protagonitzada per Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero, i amb la col·laboració de Ferran Rañé i Georgina Amorós, el rodatge durarà tres setmanes i tindrà lloc principalment a Barcelona, amb una part dels exteriors a la Cerdanya.

Fotògraf foto fixa: JoacoBarcala

Adaptació audiovisual de l’obra de teatre “Berenàveu a les fosques”, de Josep Maria Benet i Jornet, el qual ens va deixar el passat mes d’abril. L’obra se centra en un grup de set personatges de la classe obrera, que viuen a Barcelona i representen les diferents actituds individuals i socials davant del règim i de la vida.

Fotògraf foto fixa: JoacoBarcala

El rodatge, que durarà tres setmanes,tindrà lloc principalment a Barcelona, en un edifici de pisos de la ciutat, on s’han recreat els diferents espais de l’obra. Els exteriors es divideixen entre Das, a la Cerdanya, i carrers del barri del Gòtic a Barcelona.

Fotògraf foto fixa: JoacoBarcala

“Berenàveu a les fosques” està dirigida per Sílvia Quer i protagonitzada per Pablo Derqui, Bea Segura, Abril Álvarez, Iria del Río, Miquel Fernández i Laura Conejero. I ambla col·laboració de Ferran Rañé i Georgina Amorós.

Sinopsi

L’argument s’organitza en dues línies de temps. L’any 1971, la Fanny, en assabentar-se de la mort en un accident de cotxe dels pares de la Montserrat, decideix escriure-li una carta. A partir d’aquí tots dos personatges s’intercanviaran un total de vuit cartes en què repassaran els esdeveniments ocorreguts vint anys abans.

En Ramon i la Neus són un matrimoni que, com la resta de veïns, afronten les penúries econòmiques de la postguerra. Esperen millorar la seva situació amb les oposicions en què ell ha concorregut. La seva filla, la Montserrat, és una adolescent que admira la Fanny, la veïna que està casada amb el Santiago, un home ben situat, afí al règim.

Les ànsies de llibertat, l’amor i les traïcions afectaran, d’una manera o altra, uns personatges que l’únic que busquen és sobreviure en temps difícils.

A la mateixa escala, laPilar, la portera, afronta la vida amb pragmatisme i cuidaen Jeroni per interès, un vell mestre republicà obsessionat amb teories de la conspiració.

“Berenàveu a les fosques” és una producció de NewCo Audiovisual en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura – ICEC. Basat en el text teatral de Josep Maria Benet i Jornet, l’adaptació audiovisual ha anat a càrrec de Lluís Maria Güell i Sílvia Quer, amb edició i revisió del text de Pere Riera.

Dirigida per Sílvia Quer (“La dona del segle”, “Élite”, “El desorden que dejas”), amb David Valldepérez com a director de fotografia i produïda per Alexandre Bas i Joan Bas.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: