La Marató per la Covid-19 suma 10.305.819 €

Text – Redacció-TV3. Fotos -TV3.

La Marató per la Covid-19, la 29a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, s’ha acomiadat a les 02.20 amb un gran marcador de 10.305.819 euros que anirà destinat a la recerca biomèdica d’excel·lència sobre aquesta malaltia, amb l’objectiu de millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones que la tenen.

L’emergència sanitària que ha provocat la pandèmia ha convertit en urgent tota l’activitat investigadora al voltant de la prevenció i els tractaments de la Covid-19. Per això, la Fundació La Marató de TV3, de manera excepcional, ha avançat la convocatòria d’ajudes a la recerca i tot el procés d’adjudicació dels fons aconseguits en aquesta edició. Així, a partir d’avui, 21 de desembre, a les 10.00, fins al 18 de gener, els equips de recerca podran optar al finançament de La Marató per dur a terme les seves investigacions sobre el nou coronavirus.

En una edició tan excepcional com l’any 2020, La Marató de TV3 ha presentat una posada en escena innovadora, fidel a l’essència del programa, que manté la fórmula trencadora i d’èxit de l’any passat.

Els presentadors de La Marató per la Covid amb el marcador final

S’ha preparat un programa molt especial, completament adaptat a la pandèmia, en què cada element ha respirat la idea de retre un homenatge als centres sanitaris, i a totes les treballadores essencials i tots els treballadors essencials que cada dia fan tot el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d’aquesta crisi.

Un format especialment dissenyat per complir les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat de totes i tots les i els que en formin part.

Roger Escapa ha obert La Marató per la Covid-19des d’“El suplement”

Des dels estudis de Catalunya Ràdio, Roger Escapa hi ha estat present amb “El suplement” des de les 8. Ha obert, un any més, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

La presidenta de la CCMA en funcions, Núria Llorach, ha destacat des de Catalunya Ràdio que aquesta Marató “és absolutament excepcional i per primera vegada en 28 anys ha canviat de tema, per responsabilitat, perquè per primera vegada toca a tothom i hem d’ajudar que la recerca avanci i això canviï”.

Reportatges, entrevistes, amb veus i històries humanes de pacients i professionals de la salut, han estat alguns dels eixos sobre els quals ha pivotat el programa, que també s’ha desplaçat a la Casa dels Canonges, la residència del president de la Generalitat, que ara és buida i és on es va confinar el president Quim Torra durant tres setmanes quan també va passar la Covid. Roger Escapa hi ha tornat amb ell per saber com va ser presidir un país des del confinament que va haver de fer. També s’ha comptat amb la música deStayHomas i la veu dels experts i de les autoritats polítiques com la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Matí en exteriors

Aquest any, el programa de televisió ha començat a les 9.30. La primera part, realitzada en exteriors, ha volgut posar en valor, de manera especial, la feina dels treballadors i les treballadores de l’àmbit sanitari. I, per fer-ho, Raquel Sans, Laura Rosel, Jordi Basté i Mònica Terribas,amb la col·laboració de moltes cares més de la CCMA,s’hantraslladat a diversos centres sanitaris catalans, on hi havia sets per fer entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe, una quinzena, amb les activitats que es fan, com cada any, a tot el territori.

L’espectador ha pogut viure l’experiència de ser a tots aquests espais, tant des del directe com amb gravacions d’un gran valor audiovisual fetes els dies previs al programa.

Un altre dels territoris que La Marató ha visitat, per posar en valor l’experiència viscuda durant la pandèmia de la Covid-19, és la conca d’Òdena. I també s’ha comptat amb la col·laboració i la presència dels centres d’atenció primària i del SEM, essencials, més que mai, per a La Marató. 

Plató a partir de la tarda

Amb l’arribada de la tarda, La Marató s’ha traslladat als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, per fer una gran gala d’entreteniment, que també ha inclòs, com ja és habitual, moments de sensibilització i divulgació científiques de la mà de testimonis i experts de l’àmbit sanitari.

Ha estat com una petita i segura trobada d’amics, converses amb caliu, parlar amb els que viuen o han viscut en primera persona aquesta malaltia. Com sempre a La Marató, els testimonis han estat la columna central del programa, acompanyats per veus científiques i també amb humor i molta música.

La música i la cultura ben present

Enguany, la banda de La Marató ha estat un grup de sòlida trajectòria i forta personalitat: els osonencs Obeses, comandats per la poderosa veu d’Arnau Tordera.

La música ha estat molt present al llarg del dia, amb uns quants dels artistes del disc de La Marató, com Nil Moliner i Manu Guix, Sebastián Yatra, Beret, Diana Navarro, Rozalén i l’Escolania de Montserrat, LadillaRusa, Black Music Big Band i Miquel Moya i Intana.

També s’ha comptat amb les veus més actuals del panorama musical: Aitana, Blaumut, La Pegatina, Sílvia Pérez Cruz, Amaia, Antonio Orozco, Judit Neddermann, Pau Vallvé, Miki Núñez, Gemma Humet, StayHomas, Sopa de Cabra i BadGyal. A més, Pau Aran, que ha sigut durant anys ballarí de la prestigiosa companyia de dansa de Pina Bausch, ha fet una actuació molt especial dedicada a Josep Castañé, el sogre de la seva germana gran, que va morir fa uns mesos a causa de la Covid-19. I la Producció Nacional de Circ ha presentat el seu espectacle “Estat d’emergència”.

Una de les col·laboracions més especials d’aquesta edició de La Marató ha arribat de la mà de l’artista de reconegut prestigi internacional Muma Soler. “Amb l’ajuda de tots” és el títol d’una obra d’art participativa que ha volgut retre homenatge a tots aquells que hi han posat el coll aquests darrers mesos: als hospitals, als treballadors i treballadores essencials; a tots aquells que han patit o que han perdut algú estimat. L’artista ha dibuixat una gran rotllana, feta amb milers de flames que dansen al vent.

L’humor a la recta final del programa ha estat garantit gràcies a la presència de l’actor Carlos Latre, que regalarà una de les seves actuacions més memorables.

La Marató per la Covid-19

Catalunya, com la resta del món, està vivint un dels moments més difícils i incerts dels darrers temps, provocat per la pandèmia del coronavirus SARS-coV2, amb greus conseqüències per a la salut dels ciutadans. En aquesta situació d’excepcionalitat sanitària, i davant de la necessitat d’avançar en la recerca de la Covid-19, el Patronat de la Fundació va decidir, de forma excepcional, canviar el tema previst per a La Marató d’enguany per dedicar-la a la Covid-19 i traslladar l’edició de les malalties mentals a l’any 2021.

La Covid-19 és una malaltia infecciosa greu, nova i desconeguda, causada per un virus, de la família dels coronavirus, anomenat SARS-CoV-2. Va ser identificat per primer cop al desembre del 2019, a la ciutat xinesa de Wuhan. El seu nom respon a les primeres lletres de Corona Virus Infectious Disease-2019.

Aquesta malaltia té una capacitat de contagi molt alta, fet que va provocar la seva transmissió molt ràpida arreu del planeta i que, en poc temps, es convertís en una pandèmia. De moment no se sap la població que es podria infectar, però es calcula que, sense vacuna, podria ser gairebé la meitat de tot el món.

L’esport, amb La Marató

Un any més, els equips de futbol catalans de Primera i Segona Divisió han col·laboratamb La Marató en els seus partits: Girona-Rayo Vallecano, Barça-València  Sabadell-Castelló o Espanyol-Almeria. Els equips femenins del Barça i l’Espanyol també hi han participat, amb els partits Espanyol-Reial Madrid i Barcelona-Sevilla. Tots sis equips ha lluït el logotip de La Marató en aquests partits.A més, cada club ha regalat una samarreta signada pels jugadors i faran una aportació al marcador de La Marató.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: