VISUAL ART – Festival Internacional de Cinema de Lleida, entre el 4 i el 13 de desembre

el

Text – Redacció-Vasaver.

Entre el 4 i el 13 de desembre el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida projectarà a les sales de la ciutat i en línia algunes de les pel·lícules més esperades d’aquest any. Dividit en tres grans seccions, el certamen presentarà des d’estrenes mundials a alguns dels films més aclamats en els festivals d’arreu del món que encara no han arribat a les sales. 


Una acurada selecció de llargmetratges i curtmetratges internacionals com The Father, de Florian Zeller, Lúa Vermella, de Lois Patiño o Volver a empezar (Herself), de Phyllida Lloyd entre molts d’altres competiran a la secció Cinema del Món pels premis a la millor pel·lícula, millor direcció, millor interpretació i millor guió; les inèdites La dona il·legal, de Ramon Térmens i Terra de Telers, de Joan Frank Charansonnet, competiràn en la secció Som Cinema amb alguns dels títols recents més aclamats en festivals com A Stormy Night, de Guillem Moragas, pel premi al millor llargmetratge de ficció dotat amb 5000 euros i atorgat per la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, entre d’altres premis. La secció Cinefutur, dedicada al talent emergent nacional i internacional, premiarà a estudiants de diferents escoles de cinema atorgant el Premi Futurs Cineastes a quatre projetes de tot el món, alhora que acollirà una basta programació que inclourà títols com The Whistlers (Els xiuladors), de Corneliu Porumboiu, I Am Free, d’Ilya Severov, nombrosos documentals, cinema experimental – amb un espai propi per l’artista visual lleidatà Albert Bayona y pel·lícules que ofereixen una nova mirada sobre el fantàstic.

Els cinemes ScreenBox i JCA Cinemes de Lleida, programaran un total de 47 llargmetratges i 109 curtmetratges durant el Festival. La sala 11 de l’ScreenBox serà l’encarregada d’allotjar la plataforma  virtual del festival (Visual Art en Línia).

L’ Ajuntament de Lleida organitza el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la  Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis llerdencs, amb la col·laboració d’ScreenBox Lleida i JCA Cinemes Lleida – Alpicat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s