Ariadna Vieyra: “D’una tarda puc fer una cançó”

el

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-TV3.

La seva vida és la música i amb ella l’estem coneixent. Des de la seva primera imatge televisiva a La Voz Kids, Ariadna Vieyra, ha crescut fins a un moment molt important com és la seva participació en el Disc de La Marató amb el tema “Eufòria”, de ‘Euphoria” de la cantant Loreen i que va guanyar el Festival d’Eurovisió l’any 2012. Ariadna està molt il·lusionada amb un món de la música del que està aprenent cada dia, composant moltes i moltes cançons i tenir-ho tot a punt pel seu primer EP que sortirà aquest mes de desembre.

© Albert Roca

Quins records tens del teu pas per La Voz Kids?

Jo tenia 14 anys. No havia cantat en cap altre lloc, ni en escenaris ni platós. Va ser molt enriquidor. I el més important va ser conèixer gent que somnia amb la música com jo i veus aleshores que és real.  Altres també han triat aquest camí.  

Com a noia de Roses, un altre gran moment va ser participar en la canço del Carnaval del 2019

Era per la campanya “Per Carnaval no tot s’hi val” i amb la que vem participar un grup d’artistes en la composició i jo era la veu principal. Va ser molt maco ja que el Carnaval és la gran festa de Roses i la visc intensament.

© Albert Roca

Com vas arribar al món de la música?

A casa sempre s’ha escoltat música i em feia vergonya cantar en públic. Tenia pànic escènic. A segon de la ESO i em van fer cantar. Em va gravar un profesor i li va enviar a la meva tia que es la directora i el meu pare es va assabentar que cantava. I aquí va començar una mica tot.

© Albert Roca

I on has après molt ha estat amb la Nina

Jo estava fent cant i la meva família va decidir portar-me a l’acadèmia Nina Studio, a Sant Cugat, i i veient si reuniria totes les condicions. I em van dir que sí. He après molt la tècnica vocal, control i confiança. I que no es pot anar mai insegur. S’ha de fer molt de treball i feina. I en això la Nina ha sigut una guía perquè son coses que ella ha viscut. I en un moment tant difícil fa uns anys tenir algú que et pugui guiar és brutal. En sap molt d’aixo i és una persona que ho dóna tot perquè es la seva passió. Ho fa de tot cor. I m’encanta.

Fas moltes composicions. Des de quan?

Vaig escriure la meva primera cançó, ben escrita, amb lletra i piano a segon de la ESO, als dotze anys. Escric cancons molt sovint, soc una mica pesada en això. Tinc vuitanta cançons escrites.

© Albert Roca

I què t’inspira?

Es que sóc molt de viure les coses. D’una tarda puc fer una cançó.

Un altre pas important ha arribat amb la productora Ten Productions de Sabadell

Sí. Ja des de fa un any. I estem treballant molt amb diferents coses. I fixa’t que a través d’ells van enviar una canço a la direcció de La Marató de TV3, perquè ho veiessin. Els va encantar i em van proposar participar.

© Albert Roca

I com t’has sentit? T’agrada la cançó Euforia?

Sí, perquè és molt positiva. La trobo molt adequada amb la sitaució que estem vivint. Hem de tenir els ànims ben alt, pensar que aquests moments difícils no han de durar per sempre. I que hem de ser pacients i responsables i portar-ho el millor possible.

© CCMA

I la música t’ha ajudat en moments difícils?

La música m’ha salvat moltes vegades per coses que m’amoïnaven molt. És una manera de canalitzar les emocions.

Ben aviat el teu primer EP

Fa un any que amb la meva productora el vem començar a preparar i ja està a punt. Són sis cançons, quatre en anglès i dues d’elles tambè les hem versionat en català.

© Albert Roca

I que es trobarà la gent?

Es trobarà amb mí. Hi ha dues cançons que parlen del desamor, amb la diferencia d’un any a l’altre en el mes de juny. Una cançó la vaig composar quan tenia quinze anys i parla de la gent que és perfeccionista com jo. Que vol el millor però que no hem d’oblidar que ningú és perfecte. No és bo posar-nos aquesta pressió.

Cançó Euforia per Ariadna Vieyra en el Disc de la Marató

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s