El disc de La Marató, amb récord d’artistes. A la venda el 29 de novembre

Text – Redacció-TV3. Fotos – TV3.

La Covid-19 centrarà La Marató d’aquest any. El disc de La Marató, que compleix 16 anys, es vendrà el diumenge 29 de novembre amb els diaris del país. En la pandèmia i el confinament, la música ha estat protagonista i refugi d’emocions i vivències. El contingut i el concepte del disc de La Marató d’enguany vol ser un reflex de tot això.

Judit Neddermann i Pep Sala

El disc conté 19 històries en clau musical per obrir la porta de les emocions. Mirar d’entendre com la Covid, la pandèmia i els canvis socials que, com el confinament, han influït decisivament en les persones. No és un disc de la Covid: són unes cançons, unes històries que tenen a veure amb les sensacions, els sentiments i les emocions del que s’ha viscut amb la pandèmia.

Així, les cançons van lliscant entre els conceptes de temps, distància i intensitat. Un temps que de vegades ha semblat robat; una distància que s’ha fet sovint insuportable, i una intensitat perduda de no poder compartir. Partint d’aquests conceptes, les cançons traslladen a unes històries ben
diferents: d’esperança, de paciència, de futur, de retrobament, d’amor, d’acceptació, de fermesa i alhora d’incertesa, de sentirse perdut, de por, d’angoixa… Tots hem estat iguals, no hi ha
diferències… Probablement, els sentiments compartits eren que el 2020 seria l’any que ho aconseguiríem gairebé tot, i ara es té la percepció que el 2020 segurament és l’any que s’ha après a valorar el que ja es té. La música, com sempre, ens hi acompanya.

mockups-design.com

L’edició del 2020 del disc de La Marató s’ha fet. S’ha pogut fer malgrat totes les dificultats, s’ha elaborat i produït en plena pandèmia i en bona part del període de confinament. Ha estat possible a partir d’enregistraments telemàtics, estudis aïllats, artistes des de casa, seguint les directrius i els protocols marcats per les autoritats sanitàries i la CCMA.

Arrebato

El disc es vendrà amb els diaris i a la botiga en línia de TV3, i digitalment, a través d’iTunes, on es podrà reservar a partir de l’11 de novembre. La novetat serà la incorporació de Shazam com l’eina que podrà reconèixer les cançons del CD. El disc, a més, es podrà sentir sense cost a Apple en streaming i s’hi podrà accedir a través d’un codi QR que conté imprès el disc; és a dir, qui compri el disc podrà accedir-hi digitalment pel mateix preu. El disc es podrà sentir en streaming a Apple fins al 31 de gener, i fins al 31 de març es podrà sentir gratuïtament tot el fons musical d’Apple. El CD consolida l’edició en suport ecològic i reciclable.

Black Music Big Band Girona

El disc de La Marató es posarà a la venda en format físic el diumenge 29 de novembre, al preu de 10 euros, amb els diaris d’àmbit català. Seran 9 diaris generalistes: La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, Ara, Diari de Tarragona, Diari de Girona, Regió 7, Segre i La Mañana. A més dels esportius Sport, Mundo Deportivo i L’Esportiu, i la revista Enderrock.

El disc, les cançons, els artistes i les dades. El 2020, rècord d’artistes: 54

Rozalen

El disc d’enguany conté 19 cançons. D’aquestes, 18 les interpreten un total de 30 artistes. La 19 és una cançó col·lectiva que la interpreten 24 artistes catalans. És una composició original del productor Jordi Cubino feta expressament per a aquesta edició, amb l’objectiu de protagonitzar i
acompanyar l’espot d’enguany de la campanya de La Marató. Aquest és l’any rècord d’artistes en el disc: un total de 54.

Dels 30 artistes que han gravat, a banda de la cançó col·lectiva, 15 ho han fet per primera vegada en català. De les 18 cançons, a banda de la col·lectiva, 13 han estat adaptades i interpretades per primera vegada en català.

Diana Navarro

El disc té de tot, i té una cançó o un intèrpret per a tothom. Des d’autèntiques llegendes del món del
pop-rock com Jackson Browne, acompanyat de Judit Neddermann i Sau, interpretant en anglès,
castellà i català la cançó pop més important dels darrers 30 anys del nostre país com és “Boig per tu”… fins a Rozalén amb l’Escolania de Montserrat cantant un dels gran èxits dels anys 60, “Soy
rebelde”; passant pels artistes més escoltats durant l’any 2019, com Beret, Dvicio, Nil Moliner o Sebastián Yatra, la gran estrella llatinoamericana que s’ha convertit en el referent llatí a nivell
mundial.

El disc també s’ha apropat al món del futbol, esport al qual s’ha arrencat un himne – probablement un dels més coneguts i apreciats–, el del Sevilla FC, que, de la mà d’Arrebato, ha cedit la seva música per fer una cançó, un clam de lluita en equip per afrontar la Covid-19. I s’ha continuat amb veus tan bregades com la de Francisco per cantar “My way”, que contrasten amb les joves veus de la guanyadora i finalistes del concurs televisiu OT 2020 a “Caminem lluny”

I es comptarà amb cançons com la de “Titanic” o “Words”, que arriben de la mà de la flamenca
Diana Navarro o dels joves Roger Argemí i Maria Jacobs. Cantants encara més joves, com
Miquel Moya i Intana (Núria Moliner), interpreten una cançó de Joaquín Sabina, la primera que el
cantautor ha permès adaptar. També jove, Sara Roy (ex-Macedònia) comparteix “You’re beautiful”, de James Blunt, amb un veterà jove com David Otero (ex-Canto del Loco). I més artistes catalans joves, com La Plaga N11, que juntament amb Mar Fayos i Lia Kali, s’han atrevit a versionar “El ritme de la nit”, o els Porto Bello, que han fet possible que després de molts anys “Summer paradise” tingui versió en català.

A més, s’ha portat per primera vegada al català, i en format de big band, “Jo vull ballar per la vida” (Whitney Houston), amb la Black Music Big Band. I una cançó d’Alaska, “Ni tu ni un altre”, que interpreta el divertit i provocador duet de Montcada i Reixac Ladilla Rusa. I de la mà de la cantant i actriu Nina, la jove de 17 anys Ariadna Vieyra, una veu única, interpreta la cançó “Euphoria”.

Ladilla Rusa

I una darrera cançó, original, col·lectiva i amb esperit d’himne. Enguany s’ha apostat per crear
una cançó que reflecteixi el sentiment més ampli de la societat: la Covid-19 toca a tothom, “Serem més forts”.

Amb la veu de 24 artistes joves capdavanters i d’altres de llarga i exitosa trajectòria, aquesta cançó, composta pel productor Jordi Cubino, és l’origen, argument i banda sonora de l’espot de sensibilització de La Marató 2020.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: