Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala obren aquest diumenge la nova temporada del Liceu

Text – Redacció-Prensa Liceu. Foto – Premsa Liceu.

Aquest diumenge 27 de setembre a les 18h el Gran Teatre del Liceu obre la temporada 2020/21 amb el recital que la soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczała celebraran juntament amb el pianista Camillo Radicke. El recital, que compta amb el suport de Telefónica, tindrà una clara vocació de (re)començar: de continuar allà on ho vam deixar, tot enfortint el vincle entre el públic, l’òpera i el Liceu. Una oportunitat per demostrar que la cultura de qualitat i els teatres d’òpera són espais segurs i necessaris per fer front a la delicada situació sanitària, social i econòmica actual.

Aquest concert és doncs la primera pedra d’un camí de normalitat, però alhora una cita ineludible en la trobada d’aquests artistes amb el públic del Gran Teatre del Liceu; una audiència a qui ha regalat pàgines que ja figuren en la memòria col·lectiva: des de la seva presentació escènica conjunta a Luisa Miller de Verdi (2019), passant per participacions individuals memorables com han estat Aida (2012), Tosca (2014), Norma (2015), Poliuto (2018) i Andrea Chénier (2018) en el cas de Sondra Radvanovsky o bé Faust (2011), Werther (2017) i Un ballo in maschera (2017) interpretades per Piotr Beczała. 

Com bé apunta el director artístic del Liceu Víctor Garcia de Gomar, “en el capítol de la mitomania, el públic de la lírica d’arreu està fascinat per col·leccionar les parelles més importants de l’òpera. Als exemples llegendaris de Caballé – Domingo, Tebaldi – del Monaco, Sutherland – Pavarotti, s’uneix una nova entrega per atresorar: Radvanovsky – Beczała. En aquesta sessió d’aquesta icònica parella abundaran notes agudes, musicalitat, qualitat canora i drama. El Liceu ha impulsat la trobada d’aquestes dues veus de fama planetària (i en plena forma) amb un recorregut d’alt voltatge”. 

El recital s’organitza en dues sèries d’àries amb un duet final on revisarem les grans escenes de cadascuna de les òperes en el programa: mentre que Piotr Beczała, en la seva primera intervenció, ens oferirà la gran ària de Rodolfo de Luisa Miller: el perfecte eco de la seva darrera aparició en el nostre Teatre, prenent tots els riscos, Sondra Radvanovsky entrarà en escena amb la temible ària de Leonora de Vargas al quart acte de La forza del destino

Aquesta seqüència in crescendo inclou dos imponents duets: l’espectacular final de l’Andrea Chénier (amb la darrera repetició de la dramàtica frase: Viva la morte insiem!) o el tràgic duet entre Amèlia i Riccardo (Un ballo in maschera) on queda palesa l’acceptació d’un amor que no podrà mai prosperar. 

Garcia de Gomar afegeix: “Tenir un d’aquests cantants ja és un esdeveniment; tenir-ne dos és un fet insòlit que confereix un caràcter de vetllada excepcional a l’inici d’aquesta temporada. Un paisatge sonor hàbilment organitzat per destacar el virtuosisme indefugible de les veus més estimades i dotades de la seva generació: carisma, personalitat, gust i un instrument excepcional. Una nit de pura màgia”. 

En aquest inici de la nova temporada també s’inaugurarà la primera exposició de la temporada 2020/21 al Balcó Foyer que farà un recorregut per tots els títols de la temporada sota la mirada del fotògraf Paco Amate, que mostrarà un treball personal, oníric i ple de textures que vol reflectir les obsessions presents a cadascun dels títols de la nova programació d’òpera.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: