“Alma mater”, últim capítol de “L’altra mirada”, a TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena l’últim capítol de “L’altra mirada”. Ambientada en una acadèmia per a senyoretes a la Sevilla dels anys 20, “L’altra mirada” és el viatge d’un grup de dones a la recerca de la seva pròpia veu. La ficció va ser reconeguda com la millor sèrie dramàtica al festival MiM Series.

Sin título-1

“Alma mater”

thumbnail_4cap13

 S’acosta el final de curs, i la Manuela està molt amoïnada per la situació econòmica de l’acadèmia, ja que moltes alumnes han marxat i no té prou sol·licituds de matrícula per al curs vinent. Mentre la majoria d’alumnes estan engrescades fent plans per a les vacances d’estiu, la Flavia veu amb neguit com s’acosta la data del seu casament, i la Roberta tem passar tantes setmanes sola amb els seus pares. D’altra banda, la Teresa continua sense treure l’entrellat del misteri que investiga, però un dia rep una nota misteriosa que fa que surti precipitadament de l’acadèmia.

Audiències

thumbnail_1cap13Els dos capítols que s’han emès cada dilluns després del “TN vespre” han tingut una molt bona acollida entre els espectadors. Han liderat la seva franja, on han destacat els primers capítols que s’emetien.

 L’audiència mitjana, a falta de l’últim capítol, ha estat de 198.000 espectadors, amb una quota de l’11,4%. Al llarg dels sis dilluns, amb 12 emissions, 1.770.000 espectadors han vist, com a mínim un minut, la sèrie. En el panel d’espectadors de GFK, “L’altra mirada” ha obtingut una valoració global de 8,2 punts sobre 10.

La sèrie

thumbnail_2cap13

Als anys 20 del segle passat, la Teresa (Patricia López Arnaiz, que va recollir un premi Ondas per la seva interpretació en aquesta sèrie), una dona moderna i emancipada, arriba a Sevilla per treballar de mestra en una acadèmia per a senyoretes, fugint d’una història tèrbola viscuda a Lisboa. A l’escola, la Teresa de seguida connecta amb la directora, la Manuela (Macarena García), una noia jove que ha heretat el càrrec de la seva mare. Des del primer dia, la nova mestra revolucionarà la institució amb les seves idees i es guanyarà la confiança de les alumnes i l’enemistat d’alguna de les mestres més veteranes.

“L’altra mirada” mostra un centre d’ensenyament aferrat a les tradicions pròpies d’una capital de província en l’època d’entreguerres. Tot aquest univers i els seus pilars trontollen amb l’arribada d’una nova professora que ve amb un objectiu secret relacionat directament amb l’acadèmia. La sèrie retrata la societat de l’època a través de dones adultes i valentes al costat de joves plenes d’il·lusió que afronten problemes i reptes molt actuals, i és un homenatge a la institució educativa.

A la sèrie es mostrarà la importància del paper de l’educació per crear un món millor i cada capítol, dels 13 que té en total la primera temporada, se centrarà en la història d’un personatge.

 “L’altra mirada” va ser reconeguda, el 2018, amb el premi a la millor sèrie dramàtica al MiM Series, l’únic festival dedicat en exclusiva a la ficció televisiva produïda a l’estat espanyol, pel seu compromís amb l’entorn social actual i la defensa de valors com la llibertat, el respecte, la igualtat o la tolerància, entre altres coses. Aquest guardó es va sumar a altres reconeixements que ha rebut la sèrie, com l’Ondas a la millor actriu per a Patricia López Arnaiz. També va estar nominada als premis Prix Europa i va optar a dos Iris de l’Acadèmia de la Televisió: millor actriu per a López Arnaiz, i millor producció per a Josep Cister, Aitor Montánchez, Luis Santamaría i María Ángeles Caballero.

Fitxa artística

thumbnail_3cap13

Teresa (Patricia López Arnaiz), Manuela (Macarena García), Ángela (Cecilia Freire), Luisa (Ana Wagener), doña Manuela (Gloria Muñoz), María Antonia Luna (Celia Freijeiro), Roberta (Begoña Vargas), Margarita (Lucía Díez), Flavia (Carla Campra), Candela (Elena Gallardo), Macarena (Paula de la Nieta), María Jesús (Abril Montilla), Don Pascual (Carlos Olalla), Rafita (José Pastor), Álvaro (José Luis Barquero), Tomás (Álvaro Mel), Ramón (Juanlu González), Martín (Jordi Coll), Nildo (Filipe Duarte), Arcadio (Paco Mora), Paula (Pepa Gracia) i David (Alejandro Sigüenza).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: