“Chavalas”, amb participació de TV3, reprèn la fase final del rodatge

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

El cinema torna a rodar després d’una època d’aturada forçosa d’aquesta indústria per la crisi del coronavirus. Un dels llargmetratges que ha reprès el rodatge –que es va haver d’aturar quan faltaven només dues setmanes per al final– és “Chavalas”, un film amb la participació de TV3, sobre amistat femenina i canallisme de barri, dirigit per Carol Rodríguez Colás i protagonitzat per quatre actrius joves: Vicky Luengo, Elisabet Casanovas («Merlí» i «Drama»), Carolina Yuste i Ángela Cervantes. Completen el repartiment Ana Fernández, José Mota, Cristina Plazas, Mario Zorrilla, Biel Joan, Maite Buenafuente, Luis Marqués i Frank Feys.  

Sin título-7

Chavalas explica la història de quatre amigues d’infància, la Marta, la Desi, la Soraya i la Bea, que es retroben al barri per reviure una amistat autèntica i tragicòmica en una realitat que les obligarà a enfrontar-se amb les adolescents que van ser en el passat i amb les dones que volen ser en el futur.  

 

La situació d’alarma va obligar a aturar el rodatge, que va començar el 2 de març, quan només faltaven dues setmanes perquè s’acabés, i ara, uns quants mesos més tard, es reprèn aquesta fase final. En una de les jornades de represas’hi ha fet una visita per veure de primera mà com es roda una producció en el postconfinament. És a Cornellà de Llobregat i s’hi roda una celebració.  

A banda d’integrar-hi les mesures d’higiene sanitàries, com el gel o les mascaretes, la represa també ha suposat alguns canvis de guió, com ara les limitacions en les escenes de contacte i íntimes. Carol Rodríguez, la directora, explica que, tot i que no s’està rodant en les millors circumstàncies, sempre hi ha hagut limitacions en els rodatges i això no ha impedit mai que els resultats siguin bons, “espero que així passi amb els canvis, en aquest cas”. Amb relació a la pel·lícula, explica que té un vessant molt autobiogràfic, i reconeix que el fet que la guionista sigui la seva germana, Marina Rodríguez, hi ha jugat a favor. A través de la Marta, la protagonista, s’explica el “conflicte” de viure en un barri com Cornellà i com afecten els habitants els prejudicis de la gent fins que s’arriba a acceptarEn el seu cas, diu que li ha aportat tant ser d’aquest barri, que totes les seves històries hi transcorren.  

Les actrius Vicky Luengo, Elisabet Casanovas, Carolina Yuste i Ángela Cervantes, interpreten aquestes “chavalas. Totes quatre reconeixen que estar treballant en un moment com aquest és tot un privilegi, ja que el sector de la cultura, com molts d’altres, està patint els efectes de la crisi del coronavirus d’una manera especialment dura.  

Sin título-8

Vicky Luengo és la Marta, l’amiga que se’n va anar i que, quan torna, jutja les altres perquè encara són al mateix lloc. Amb relació a les noves mesures per al rodatge, explica que se li fa estrany, perquè “si rodem una escena en què coneixem uns nois, per exemple, ens hem de quedar a dos metres d’ells tot i que després, en el muntatge, no es percebi, però que veu el futur de la indústria amb esperança i positivitat. 

En alguns casos, però, s’han trobat fórmules per enregistrar escenes en què la proximitat no es pot obviar. Ángela Cervantes, que interpreta el paper de la Soraya, explica que ha hagut de rodar amb coneguts que pertanyien al mateix cercle de convivència, i que en van haver de buscar. Tot i això, reconeix que “ens sentim molt afortunades d’estar treballant en aquests moments, i que s’ha acostumat ben ràpidament a aquesta realitat dels rodatges.  

Elisabet Casanovas interpreta la Bea. Explica que, tot i les circumstàncies, s’està buscant al màxim que el rodatge s’acosti a la història tal com es va concebre; “en alguns detalls concrets potser es noten les mesures de prevenció, però la cosa pot fluir, igualment.” I explica que és una pel·lícula que parla de moltes coses, però que hi predomina el tema de l’amistat associada a la identitat i a com hi influeix.  

Carolina Yuste és la Desi, una de les amigues que no ha marxat de Cornellà i que per això té una visió de la vida contraposada a la de la MartaTambé ha volgut posar èmfasi en l’amistat i explica que les amistats d’adolescència són les més autèntiques, “jo, que visc fora, quan torno a casa… les meves amigues són les meves amigues, encara que hàgim escollit camins diferents, el vincle no canvia”. Quan se li pregunta pel futur del teatre i el cinema, vol pensar que el públic respondrà positivament, amb les mesures adequades. Diu que “si prenem consciència de com hem de protegir la sanitat pública i els espais públics, tinc l’esperança que no tornarem a viure una època com la que hem viscut”. 

Chavalas” és una producció de Chavalas La Pelicula AIE, en col·laboració amb Balance Media Entertaiment i que compta amb la participació de TV3, Televisió Espanyola i amb el suport de l’ICEC.  

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: