“Aquesta Marató toca a tothom”: arrenca la 29a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la Covid-19

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

A partir d’avui comença La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio per la Covid-19, amb la primera fase de la campanya de sensibilització, la primera imatge gràfica, l’eslògan i el primer espot. A partit d’ara, tots els esforços en informació i divulgació sobre la Covid-19 s’emmarquen en La Marató i s’estrena un nou producte solidari.

Sin título-1

Per primera, vegada després d’haver anunciat el tema de La Marató, l’hem canviat. Això és un senyal de les circumstàncies tan especials que estem vivim. I, per això, aquesta edició també és excepcional.

Comença la campanya i s’obre el marcador

L’edició 2020 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio serà excepcional i una de les primeres novetats és en la campanya de divulgació i sensibilització, que habitualment es posa en marxa a l’octubre i que, en aquesta edició, arrenca amb una primera fase avui, amb la primera imatge gràfica i l’eslògan de la campanya.

El TN Vespre estrenarà avui el primer espot de La Marató, on presentadors de TV3 i Catalunya Ràdio conviden la ciutadania a participar-hi des d’ara mateix.

El marcador ja està obert per rebre donatius a través de les vies habituals, que es poden consultar al web de La Marató: a través del web, per transferència o bé per Bizum.

“Aquesta Marató toca a tothom”

Sin título-2

Amb aquest missatge es vol interpel·lar directament la societat; transmetre la necessitat de participar, mobilitzar-se, col·laborar, ser solidaris, perquè ens afecta tots i totes, en tots els àmbits. “Ens toca” en el sentit més ampli, perquè ens pot afectar, perquè hem patit o podem patir la malaltia, perquè l’ha patit o la pot patir algú del nostre entorn, perquè, a algunes d’aquestes persones, les hem perdut. I ho volem aturar, perquè ens exigeix prescindir d’expressions tan humanes com el contacte personal… Més que mai, aquesta Marató ens toca a tothom.

La Marató, l’eix vertebrador de la informació i divulgació de la Covid-19

Tots els programes de TV3 i Catalunya Ràdio han estat en primera línia els darrers mesos, un servei essencial. Però queda molt per informar, per divulgar i, sobretot, per investigar. Per això, tota aquesta tasca es continuarà fent amb la mirada posada en La Marató com a eix vertebrador de tot aquest esforç.

La samarreta de La Marató: un nou producte solidari

thumbnail_samarreta

La Marató edita per primera vegada una samarreta solidària. En aquesta ocasió, amb una imatge molt especial, dedicada a La Marató per la Covid-19 i el missatge #TocaATothom.

“Bye, COVID” és el títol de la fotografia que il·lustra la samarreta, que mostra una partícula viral del SARS-CoV-2 en un pulmó, tal com és vist pels investigadors a través del microscopi. Els autors de la imatge són els doctors Santiago Ramón y Cajal i Jordi Temprana, d’Anatomia Patològica del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus.

La samarreta es podrà comprar a partir d’avui a la botiga online de TV3 i Catalunya Ràdio al preu de 20 € i 18 €, en models per a adults o per a infants.

La Marató per la Covid-19: Una edició excepcional

En la situació d’excepcionalitat a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, i davant de la necessitat urgent d’avançar en la recerca, el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 va decidir, el 21 d’abril, canviar el tema previst per a La Marató d’enguany per dedicar-lo a la Covid-19 i traslladar l’edició de la salut mental a l’any 2021, coincidint amb el 30è aniversari de La Marató.

Des de l’inici de la pandèmia a Catalunya, TV3 i Catalunya Ràdio han treballat intensament per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, amb informació sobre tots els aspectes de la crisi pel coronavirus. Des de la mateixa exigència i responsabilitat de servei públic, la Corporació posa La Marató al servei de les que són màximes necessitats socials i de la salut, ara com ara.

Així, fins al dia 20 de desembre, i més enllà, TV3, Catalunya Ràdio i la Fundació La Marató de TV3 centraran els esforços per sensibilitzar i divulgar sobre la Covid-19 i s’apel·larà a la solidaritat dels ciutadans per sumar recursos que permetin avançar en una recerca que millori la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades per aquesta malaltia de gran abast.

Les xifres de La Marató, tot un èxit de solidaritat

Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 202 milions d’euros i ha finançat 872 projectes de recerca, duts a terme per 1.369 equips, amb la implicació de 8.000 investigadors. Gràcies a la solidaritat ciutadana, el projecte s’ha convertit en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya i en una potent plataforma de sensibilització i divulgació social de les malalties tractades, que cada any és seguida per més de 3 milions de persones.

I aquest retorn a la societat es pot veure cada any en un simposi on s’exposen els resultats obtinguts pels projectes de recerca finançats. Justament, d’aquí tres dies sabrem quins avenços científics s’han fet en la recerca sobre les malalties del cor, que va ser l’objecte de l’edició de La Marató del 2014.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: