Es roda la segona temporada de “Les de l’hoquei”: Les noies creixen, els problemes també

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3. 

Les noies de “Les de l’hoquei”, la sèrie de Televisió de Catalunya produïda per Brutal Media, s’han tornat a calçar els patins per rodar la segona temporada. La premsa va poder visitar, divendres passat, el rodatge dels nous capítols que es podran veure en el segon trimestre del 2020.

Sin título-1.jpg

Al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans, un dels escenaris centrals de la sèrie, es gravava una xerrada tècnica de les jugadores del Minerva amb l’Anna i la Terrats, de cara a un enfrontament important. El missatge era clar: “s’ha de guanyar, sí o sí”, però el grup de noies del “juntes som imparables” presenta algunes esquerdes. Salvat el seu Minerva, ara seran elles les que hauran de lluitar per mantenir-se dins l’equip. No sempre seran titulars, han arribat jugadores noves disposades a tot i no els ho posaran fàcil.

Mentre el rodatge continuava sota l’atenta mirada de Kiko Ruiz Claverol, director de la sèrie al costat de Marta Pahissa, el despatx de la Terrats, ara presidenta del Minerva, es convertia en una improvisada sala de premsa per on van passar els diferents protagonistes per donar detalls de la segona temporada.

Es va comptar amb la presència d’Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Conxa Orea, productora executiva de TV3; Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media; Kiko Ruiz Claverol i Marta Pahissa, directors de la sèrie; Marta Grau, directora argumental; Núria Parera, coordinadora d’escaletes i Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet, guionistes.

També es va poder conversar bona part del càsting de la producció: Dèlia Brufau (Emma), Júlia Gibert (Raquel), Natàlia Barrientos (Berta), Yasmina Drissi (Laila), Asia Ortega (Flor), Mireia Oriol (Lorena), Laia Fontán (Janina), Nora Navas (Terrats), Iria del Rio (Anna), David Selvas (Toni Alcober), Guim Puig (Lluc), Nil Cardoner (Oscar), Mireia Aixalà (Silvia), Gemma Brió (Olga), Guillermo Lasheras (Putxi), David Solans (Ricard), Pablo Hernandez (Nil), Claudia Argemí (Irene) i Maria Ballesta (Bruna).

Sin título-2.jpg

“Aquesta temporada, tres nous personatges desestabilitzaran l’equip: un d’ells és un adult interpretat pel David Selvas com a Toni Alcober i dos juvenils que són el Ricard (David Solans), en l’equip dels nois, i la Janina (Laia Fontán), que passa de l’Olímpic al Minerva”, ha explicat la directora argumental de la sèrie, Marta Grau. “Hem treballat amb els conflictes pujant-los d’intensitat. Les noies es fan adultes, totes estan al voltant dels 18 i han de començar a responsabilitzar-se de la seva vida i d’alguns conflictes que les posaran contra les cordes.”

La Irene (Claudia Argemí), la Bruna (Maria Ballesta) i la Janina (Laia Fontán) són les tres noves incorporacions per al Minerva. De totes elles, la Janina és la que donarà més guerra, un personatge que els espectadors van conèixer la temporada passada. “És un nou fitxatge del Minerva que arriba des de l’Olímpic. Juga molt bé a l’hoquei, està disposada a donar-ho tot… Li agrada jugar molt fort tant a la pista com a fora”, diu Laia Fontán. “La Janina és llesta, matemàtica i complicada. Evolucionarà però no posarà les coses fàcils.”

“Ricard Planes és un nou fixatge de l’equip masculí d’hoquei. Està obsessionat amb l’esport i tindrà una trama romàntica”, explica David Solans, una de les incorporacions d’aquesta temporada. “Competitiu, agressiu, obrirà la seva ment i veurà que hi ha altres coses a banda de l’esport sobretot al relacionar-se amb una persona que li canviarà la manera de pensar.”

L’hoquei no és nou per Solans, una cara molt coneguda gràcies a una altra sèrie de TV3, “Merlí”. El seu pare va fundar un equip d’hoquei a Vilassar de Mar i ell va jugar com a porter dels 4 als 16 anys.

“El Toni Alcober és el pare de la Raquel, un pare absent fins al moment perquè treballava a Madrid.” David Selvas, un altre dels habituals de les sèries de TV3, dona detalls d’un altre dels nous personatges. “Productor musical, obrirà una nova via de negoci al poble on s’instal·larà. Intentarà recuperar la relació amb la seva filla mentre busca talent local per al seu negoci. En Toni sempre ha posat la feina al davant de la família i així està… Al tornar al poble s’arremanga per solucionar coses. És emprenedor, mira de donar un cop de mà en el club però també és cert és que si pot, mira de treure’n alguna cosa.”

“Les cinc trames principals tenen noms propis de partida”, ha concretat Núria Parera, com a coordinadora d’escaletes. “La Janina vindrà a posar merder en el grup del Minerva i actuarà com a antagonista de la Berta. L’Emma té una trama important en la seva introducció en el món de la música de la mà del pare de la Raquel, que és David Selvas. Per altra banda hi ha la Lorena i l’Òscar, als dos germans els passarà un fet inesperat que els capgira la vida completament i que afectarà la mare i els companys. La Flor tindrà una trama de superació personal i una relació sentimental. I, finalment, hi ha l’Anna, que va quedar amb un judici pendent pel mig i amb la Montse descobrint la infidelitat del Germán, en un conflicte que continuarà creixent i on s’incorpora un nou personatge pel mig, el psicòleg de l’Anna. A banda hi ha el tema de l’embaràs de la Terrats que arrossega al Santi i a la resta de família Ricou-Terrats.”

Sin título-5.jpg

“En la primera temporada va sortir com a psicòleg de l’Anna i en aquesta segona entra en l’equip. Ella li demana i ell intenta ajudar-la en tot el tema de gestió de les noies. Seguirà creixent l’amistat entre tots dos que tindrà els seus més i menys”, explica Arnau Casanovas, que interpretarà el Jordi.

Nora Navas (Terrats), Iria del Río (Anna), així com la majoria d’actrius i actors de la primera temporada repetiran els seus personatges en aquesta nova entrega.

Sin título-4.jpg

“Les noies creixen, són més adultes… Deixen de ser aquelles nenes més naïf de la primera temporada. La sèrie no s’ha convertit de cop en un drama, tindrà els seus moments de distensió, però tot ha pujat d’intensitat”, ha comentat Natàlia Boadas, guionista al costat d’Ona Anglada, Laura Azemar i Marta Vivet i el nucli inicial que va crear el projecte de “Les de l’hoquei” com un treball universitari.

Elles seran les autores d’un llibre, que sortirà als voltants de Sant Jordi i publicat per Edicions TVC i Penguin Random House. “Pels que tinguin ganes de saber el que passa entre la primera i segona temporada. El llibre reuneix tots els pensaments de les noies i permet fer el que la televisió no pot, entrar en el cap de les protagonistes…”, explicava Ona Anglada.

“Tot creix respecte a l’anterior. Creixen elles, no només com a personatges sinó també com actrius, creixen els nois que tindran més protagonisme i han crescut totes les trames, tots els problemes que podien haver-hi, tenen més pes i s’arrosseguen més, s’aprofundeix més en els temes. Les noves incorporacions són un repte per a les antigues Minerves, i així com el motor de la primera temporada era mantenir-se com equip, aquesta temporada és mantenir-se elles de manera individual perquè la competència és molt dura”, remarca també Marta Pahissa, directora de la sèrie al costat de Kiko Ruiz Claverol. “La primera temporada era “Juntes som imparables”. Ara aquest esperit es perd una mica”, afegeix Claverol.

Les noies s’adonaran que “tot el que fan té conseqüències”. I no només per elles sinó també en el seu entorn.

“La Flor va començar la temporada passada fora de l’equip. Li va costar sentir-se part, entrar-hi… en aquesta, en canvi, té un sentiment de pertinença molt fort. Les noies de l’hoquei s’han convertit en la seva família. I per tant lluitarà i farà el que sigui per continuar amb l’equip i perquè aquest continuï endavant”, comenta Asia Ortega sobre la Flor. “La Laila deixa la seva zona de confort de l’equip i troba gent a fora. Se’n va estudiar a Barcelona el que li agrada, després del conflicte que va tenir a la primera temporada amb aquest tema…”, avança Yasmina Drissi.

“En la primera temporada la Raquel no es feia escoltar massa. No passa un estiu fàcil, no sent que les seves amigues la recolzin i se sent bastant sola. En la segona coneixerem la seva família i el personatge fa un canvi espectacular…”, la Júlia Gibert parla de la Raquel. “La Lorena torna del viatge, on li han passat un seguit de coses que la canvien com persona i la fan molt menys nena, més madura, més empàtica, amb ganes de cuidar a les persones que estima. El seu viatge en la nova temporada serà trobar-se a ella mateixa perquè s’ha perdut i ha de tornar als orígens de qui era”, explica Mireia Oriol.

“La segona temporada arrencarà al voltant del conflicte del judici. La seva resolució portarà moltes conseqüències en la relació amb el German i la resta de gent. L’aparició del Jordi serà un pilar bastant fonamental. La relació amb l’Emma segueix complexa com tota relació de germanes. I, per altra, respecte a l’equip continuarà tenint aquest debat de si és millor fer les coses com ella pensa que ho faria la Terrats o mantenir la seva identitat i la manera de veure l’esport”, comenta Iria del Río, l’entrenadora del Minerva en la ficció.

“L’Emma decidirà centrar-se molt en la música i aquesta aposta li portarà conflictes familiars i amb les seves companyes. L’Emma insistirà en tornar al Minerva. La passada temporada la Terrats no li va permetre per considerar-la una traïdora, però ella no es donarà per vençuda”, confessa Dèlia Brufau sobre l’Emma. “La Berta està superada per la Universitat, el retorn de la seva mare a casa i un equip poc cohesionat”, explica Natàlia Barrientos.

La temporada anterior es tendia més a la trama per personatge, ara quedaran tots més agrupats, es relacionaran molt més entre si, també els adults amb els joves.

En aquesta segona els capítols començaran amb un flashfoward, un pas endavant en el temps amb un moment clau d’un conflicte. A partir d’aquí l’episodi mostrarà com s’ha arribat a aquell fet, a aquell punt de la història.

La idea és que els nous capítols s’estrenin en el segon trimestre del 2020, ha explicat Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3. “Ha estat complicat el finançament d’aquesta segona temporada. No ho ha estat convèncer que s’havia de continuar amb aquest projecte que agrada molt i que està ple de picades d’ullet a la part social i a dignificar situacions complicades”, ha remarcat.

Una sèrie que té molt a explicar: la superació personal, ser mare soltera i conciliar amb la vida laboral, la vigorèxia, el debat ètic de fins quin punt has de protegir la família, la separació dels pares, com afecta els fills, la creació de nous nuclis familiars, la gelosia, la venjança, la competitivitat, si tot s’hi val a qualsevol preu o si prima ajudar-se, la sororitat… i “tot des de la mirada femenina que és la marca de la sèrie”, recordava Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media. “Una temporada rica en conflictes i molt ben tramats”, afegia Conxa Orea, productora executiva de TV3.

“Hi ha una voluntat d’arribar a un públic més ampli però sense perdre el punt de vista de les noies que són les protagonistes principals, el pes important de la dramatúrgia. S’ha intentat no crear dos mons paral·lels, els dels adults i els dels joves, sinó que les trames implicaran, emocionalment i en allò que els passa, a tots dos”, explica la coordinadora d’escaletes, Núria Parera.

L’espectador també es retrobarà amb el Putxi (Guillermo Lasheras), que es dedicarà a compondre música amb l’Emma, amb el Lluc (Guim Puig) més dinàmic, segur i trapella, un Nil (Pablo Hernández) que es planteja diferents etapes en la vida i un Òscar (Nil Cardoner) molt més fosc.

En el món dels adults, al Santi (Juli Fàbregas), convertit en vicepresident del club, li passaran coses que li canviaran la seva manera de ser; la mare de la Lorena i l’Òscar, la Silvia (Mireia Aixalà) veurà com la mort del Pela afectarà la seva família i un fet molt important farà que passin moments molt complicats, mentre que l’Olga (Gemma Brió) mira de recuperar el temps perdut amb la seva filla i la seva germana, la Terrats.

Fred, ganes de tirar la feina endavant, una gran sensació de família, menjar-se 16 croquetes per mantenir el raccord i una nova versió del “Malamente” de Rosalía són algunes de les anècdotes que està deixant el rodatge intens, on tothom té sensació de família, d’aquesta segona temporada que es va començar el 18 de novembre i que acabarà el 28 de gener.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: