Nuria Espert: «A Romancero Gitano hi ha tot l’amor que hem posat en Lluís Pasqual i jo per Lorca»

Text – Redacció-Premsa Focus. Fotos – Ros Ribas.

Avui dilluns 7 de gener al Teatre Romea, Núria Espert, acompanyada de Josep Maria Pou, director artístic del teatre, ha presentat als mitjans Romancero gitano un espectacle creat especialment per a l’actriu per Lluís Pasqual a partir del poemari homònim de Federico García Lorca, així com d’altres obres dramàtiques de l’autor granadí i els mateixos records d’Espert, qui, per cert, va debutar al Romea a l’edat de 13 anys. L’obra es podrà veure al Teatre Romea a partir del 8 de gener en 3 úniques setmanes.

nuria 1
©Ros Ribas.

Josep Maria Pou ha mostrat el seu entusiasme perquè «Nuria Espert ha tornat a casa seva, el Teatre Romea, aquestes tres setmanes són molt més que un espectacle dins la temporada, és un moment molt especial pel teatre català»; també ha volgut reclamar un reconeixement especial a Espert com el referent cultural més important del país, com es  fa amb d’altres actors àrreu del món.

Per la seva banda, Espert s’ha mostrat emocionada de tornar al lloc on, segons ha explicat, «vaig descobrir que volia ser actriu». L’actriu ha recordat aquell moment explicant que «el primer que faré en arribar al Romea serà buscar el camerino del segon pis on, junt amb la Julieta Serrano, vam aprendre i ens vam convertir en actrius». Amb relació a l’espectacle, ha volgut insistir en l’estima a l’obra de Lorca: «a Romancero gitano hi ha tota la meva vida, tot l’amor que hem posat en Lluís Pasqual i jo per Lorca». L’espectacle compta amb una acurada selecció del poemari i amb vivències personals de l’actriu «quan parlo del meu cor, ho dic amb la llengua de la meva mare i la meva».

nuria 2
Núria Espert amb Lluís Pasqual ©Ros Ribas.

Romancero gitano és una producció de Julio Álvarez Interludio S.L. dirigida per Lluis Pascual i amb textos de Federico García Lorca.

nuria 3
©Ros Ribas.

Més informació i venda d’entrades:

Sin título-4.jpg

https://www.teatreromea.cat/es/ex/1685/romancero-gitano/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s