Els premis més entranyables, de l’associació l’Arca de Noé

el

Text i Foto Albert Roca

En la llarga llista d’entitats ben arrelades a Catalunya n’hi ha una que té un tarannà especial, quelcom diferent, l’Arca de Noè: una associació lúdic-cultural-humorística fundada l’any 1927 per Santiago Rusiñol i Joaquim Ciervo i que ha tingut diferents etapes, seguint l’esperit socarró i humorista, però sobretot reivindicant la cultura com a valor i eix fonamental de la vida social.

foto grup.JPG

Cada any es celebra un dinar per entegar els premis, Pantera,  Gasela i Paparra 2019 i que va acollir l’Hotel Subur Marítim de Sitges el passat dissabte, en un acte conduït per Andre Bernadàs, i que va reunir a prop de 90 persones, totes elles amb ganes de passar una bona vetllada, acompanyada de música en directe, a ritme de jazz.

foto 2.JPG

El guanyador del premi Pantera 2019 ha estat el director adjunt ccde RAC1 i president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit i que es va referir a un dels anteriors premiats, el periodista Toni Clapés que s’esta recuperant d’una malaltia i a qui volia donar el millor dels desitjos com és el dret a la vida.

escriptor.JPG

El premi Gasela el va recollir la periodista esportiva Cristina Cubero, que va remarcar la seva amistat perenne cap al Miquel Matas, i en un moment d’intensa emoció va recordar a l’expresident blaugrana Sandro Rossell, empresonat durant dos anys a Can Brians i a qui va visitar de manera periòdica.

cubero.JPG

El premi Paparra destinats a persones o col·lectius que es destaquin per la seva defensa de valors socials i culturals i que va recollir l’actual presidenta del Conca i gestora cultural, Vinyet Panyella (Gat negre en l’associació de l’Arca de Noé i on va lloar la figura del seu pare, que li va inculcar uns valors importants d ela seva vida.  Panyella va explicar la seva batalla permanent per l’ambit de la cultura, finalitzant amb el record cap a dues persones molt especials per a ella: el Lluis Puig i el Carles Puigdemont.

vinyet.JPG

El premi especial va ser per  per sa Majestat Yeto Kandji, Rei de Agonlin, Benín a qui se li ha atorgat la banda de Panthère royale (Pantera Reial)

africa.JPG

La festa  es va completar cantant versions de cançons conegudes amb un punt de vista divertit “Des de la calma al Cau Ferrat”, “El cocodril”, “Lhavanera de l’Arca” i l’himne oficial.

.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s