Laura Porta: “Una sitcom és molt agraïda per qui la fa i pels qui la veuen”

Text – Albert Roca. Fotos-Albert Roca-Yolanda Fuster. Entrevista realizada a l’Hotel Murmuri.

A la serie “Bany compartit” que emet la 2 de TVE, l’actriu Laura Porta, que té com a representant Yolanda Fuster, interpreta el personatge de la Manu, la més gran del grup d’amigues i la més misteriosa. Una noia a qui li agrada molt la festa i que és la darrera que ha arribat a la casa.

laura 1 copia
©Albert Roca.

La Manu és molt..molt misteriosa…

Tot ve perquè la joventut de la Manu es va repartir entre tres o quatrecontinents. Ella va néixer a París, d’on prové el seu dolç accent “francès”, en una família de la que no vol parlar. Té diversos germanastres repartits pel món, de diferents pares i mares. I això és el que li passa.

laura 2 copia
©Albert Roca.

I que li agrada molt la festa…

La mare de la Manu era molt com ella, de viatjar, combativa i rebel i ha heretat això i té un recorregut intern molt interessant. Hereva del que de la seva família li ha posat a sobre.

Sin título-3
©Yolanda Fuster

I com has treballat el personatge?

Amb la Manu va ser molt fácil encomanar-se de la seva vitalitat, de les seves ganes de festa. L’accent és estrany i se’m va enganxar molt, quan sortia del plató fins i tot el mantenia a estones.Però també té moltes capes, i amaga una sensibilitat extrema que la fa molt fràgil, en el fons. És un personatge molt complert i com a actriu m’ha donat molt de joc.

laura5 copia
©Albert Roca.

Què t’ha semblat la serie?

És un format fresc i divertit protagonitzat per dones. Una sitcom és molt agraida per qui la fa i pels qui la veuen, ja que es parla de manera desenfadada de coses importants, com poden ser la convivència i situacions quotidianes.

laura 3 cpia
©Albert Roca.

Quins records guardes de la serie?

Un dels records més potents que tinc és el darrer planol de la serie, que va ser molt intens, i els que mirinl’últim capítol segur que ho noten. Parlàvem de coses com els proposits i els somnis…Va ser la culminació d’un procés molt intens i bonic, en svem posar a plorar totes.

laura 4 copia
©Albert Roca.

I per finalitar… properament on hi seràs….?

Jo he fet sempre molt de teatre. I ara estic assajant l’obra “Ferides”, que es podrá veure al gener, a la Sala Planeta de Girona. Parla de la guerra civil, de l’exili, i de com et modifiquen i condicionen les expectatives que els teus pares dipositen en tu. Al febrero també reposem al Tantarantana “Llançament”, que  és un espectacle de radioteatre, que pots sentir per la ràdio o veure al teatre simultàniament, i que parla,entre d’altres coses, del dret a l’habitatge digne.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s