Natàlia Barrientos: “Jo crec que era important que hi hagués un punt de vista molt femení en la ficció televisiva”

Text – Albert Roca. Fotos-Albert Roca. Entrevista realizada en el Hotel Murmuri.

En un equip esportiu sempre hi ha un capità que agafa les regnes i ajuda a l’equip a resoldre les situacions més difícils. Aquest  ha estat el cas de l’actriu Natàlia Barrientos, que ha interpretat a la capitana del Minerva a “Les de l’hoquei”, amb el seu personatge de Berta. Per Natàlia el seu persónatge ha suposat un gran regal per tot el que ha viscut amb ella, essent la més adulta dels personatges.

natalia 1.jpg copia
©Albert Roca.

El teu personatge de Berta viu situacions de molta complexitat?

Són situacions que la fan més madura: es queda ambarassada, té problemes familiars molt heavys que la podrien sobrepassar però no és aixi. Ja que el que viu fa que tingui una gran empemta i esperit de tirar endavant, com a capitana. Vol que tothom estigui bé i que es recolzin amb ella.

I ha estat complicat interpretar a la Berta?

Jo personalment tinc una situació nolt normal a nivell familiar i posar-me en la pell amb un personatge així em posava amb el repte de  “A veure com puc viure això?”, sobretot pel que fa a la situación familiar.

Hi havia algun altre personatge de la serie que et pogués atraure?

Tots tenen un punt interessant, i pel que fa al meu no podía estar més contenta.

natalia 2.jpg copia
©Albert Roca.

‘Les de l’hoquei’ ha estat una serie protagonitzada per dones. Com ho vas vist això?

Jo crec que era important que hi hagués un punt de vista molt femení en la ficció televisiva. De cop veure coses que em passen a mi: com la regla, l’amistat entre noies, entre noi i noia. Una visió femenina dels problemes reals.  I de manera més general que hi hagués el pas d’anar méss enllà de coses que la nostra generacio enten de manera molt normal com la homosexualiatat , que ja no es el tema.

Com va ser el ritme de rodatge?

S’havia de tenir la capacitat d’adaptar-te al segon. Tens el temps just per adaptar-te. Un minut per llegir el que ha fet i portar-lo. I s’havia de tenir una gran capacitat de concentració. Però sempre sortia.

natalia 5.jpg copia
©Albert Roca.

Heu vist els capitols juntes?

Cada capitol està dedicat a un personatge i l’actriu que l’interpretava havia de decidir on es veía. Aquest va ser el cas de l’actriu Dèlia Brufau que va decidir veure’l en el casal popular del seu barri.

El teu personatge és la capitana de l’equip. En la vida real ets també una mica capitana?

Em fa una mica de mandra però reconec que com que m’agrada estar amb els meus amics m’agrada faig coses.Tinc aquesta empempta i lideratge. Del que no coincideixo amb la Berta és que ella és exageradament independent i jo no.

natalia 4.jpg copia
©Albert Roca.

Has rebut algun consell per ser actriu?

Em diuen “Tu has de ser generosa tota l’estona amb tothom”. Si estem aquí és perquè alguna cosa has fet bé. I que sigui fácil treballar amb mí. Tenir compromís i ser generós. Això pot facilitar molt les coses.

natalia 3.jpg copia
©Albert Roca.

Per finalitzar. Tens algun referent com actriu?

A mi m’encanta molt Meryl Streep.  Però en el rodatge vaig fer moltes escenes amb l’actriu Nora Navas, amb la que vaig aprendre moltes coses. I vaig arribar a la conclusió que vull ser com ella, per la seva manera de fer.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: