Pagès Editors presenta ‘GRÀCIES PER LA MÚSICA!. Memòries d’un locutor d’èxit’ de Xarli Diego

Text – Redacció-Premsa Pagès editors. Fotos – Arxiu Xarli Diego-Pagès editors.

‘Gràcies per la música!’ -Pagès editors- és un llibre que, com bé diu el subtítol, recull les memòries d’un locutor d’èxit. el periodista Xarli Diego, una de les veus i cares més reconegudes tant de la ràdio com de la televisió catalanes, que volca en aquest llibre tot el seu bagatge professional en aquests dos àmbits per parlar de la seva passió, la música.

Coberta Gràcies per la música!.jpg

Tres anys ha tardat Xarli Diego a escriure aquesta publicació en la qual els lectors podran trobar, a partir d’un seguit de cançons recognoscibles per a tothom, experiències, confidències i reflexions de l’autor, acompanyades sempre del característic sentit de l’humor que l’ha acompanyat tota la vida.

El pròleg del llibre l’ha escrit el popular cantant italià Al Bano, i també han participat en el llibre el cantat espanyol Pablo Abraira i la mítica cantant Jeanette.

El llibre

De ben jovenet, Xarli Diego ja volia ser locutor de ràdio (“al voltant dels 12 anys”) i gravava en un magnetòfon (“i això que és?”) d’un amic els seus primers programes, fets principalment a partir de discos dels Beatles. Actualment, encara treballa sistemàticament escoltant música que només interromp quan truca per telèfon.

El llibre, amb un títol de clara inspiració d’Abba, parla, sobretot, de la música dels setanta dels vuitanta . “Narra en primera persona moments vintage que ens faran recordar i recordar… Cada cançó que s’esmenta ens transporta a una època de la nostra vida que comporta records i situacions molt, molt personals. Aquell Morning has broken de Cat Stevens que ballàvem molt juntets als guateques o festes de garatge. Aquell You’re the sunshine of my life d’Stevie Wonder que desitjàvem entomar amb la noia o el noi que ens agradava. Aquell Lucky, lucky del bigotut Giorgio (Moroder) que seguíem amb el cos com si esquiéssim. Oh, oh, oh, i aquell Sugar, Sugar de Los Archies… I és que no pararíem:  una cançó et porta una situació, i una situació et porta a una altra cançó”, explica Xarli Diego.

A Londres amb Dire Straits
Amb Dire Straits a Londres
Xarli Diego amb Bobby Farell (Boney M)
Amb Bobby Farell (Boney M)
Amb Nikka Costa
Amb Nikka Costa

En definitiva, Gràcies per la música! és un llibre divertit fet a partir de cançons i amb l’estil personal i intransferible de Xarli Diego.

Biografia de l’autor (Oh, és ell!)

Xarli 3.JPG

Xarli Diego va néixer a Terrassa el 23 de novembre de 1956, va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de finals de l’any 1979 va començar a presentar i dirigir el llegendari programa musical “Caspe Street” de Ràdio Barcelona (Cadena SER). Prèviament, Xarli Diego es va anar fent professional bàsicament a Olot , Vic i sobretot a Manresa. En una altra etapa va presentar i dirigir un magazine generalista que tenia molta audiència: “Por mí que no quede” a Antena 3 Ràdio Catalunya (1993).

La seva creativitat l’ha permès sempre estar davant i darrere. Així va ser guionista del venerat programa d’humor “Ahí te quiero ver” de TVE presentat per Rosa Maria Sardà (Honorato…) o assessorar l’exitós “No passa res” de La Trinca a TV3. Va ser el presentador dels sortejos de la Lotto 6/49 durant 3 anys a TV3 i també presentador del “Joc del Segle” ( 1991-1993) , el seu moment més àlgid de popularitat juntament amb “Caspe Street”.

Posteriorment va crear el seu propi gabinet de Comunicació: Xarli Diego Comunicació (1997) des d’on exerceix com a cap de premsa de Tricicle, entre d’altres tasques, i ha exercit com assessor de comunicació polític.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s