RTVE Catalunya lliura els Premis Continuarà de cultura 2019, en la seva 23a edició

Text – Redacció Barnafotopress-Premsa TVE. Fotos – Carlos Ferriz-Albert Roca. 

L’actriu Ana Duato, les escriptores María Dueñas, Sara Mesa i Eva Baltasar, els escriptors Juan José Millás i Víctor Amela, els músics Loquillo i Manolo García, la companyia de teatre La Fura dels Baus, el xef Paco Pérez, la institució cultural CaixaForum i el 60è aniversari de TVE Catalunya, són els guardonats de la 23a edició dels Premis Continuarà. Aquests premis dolços són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any, s’han lliurat aquest passat dilluns 22 d’abril a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona, on s’han trobat centenars de persones de l’àmbit cultural i de la societat catalana.

Foto família premiats.jpg copia.jpg

Enguany l’actriu Ana Duato ha rebut un dels Premis Continuarà de cultura 2019, que atorga RTVE Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria professional tant al cinema com a la televisió i per la qual ha obtingut nombrosos premis, per la seva versatilitat interpretativa i per la seva dedicació a la sèrie de TVE, Cuéntame cómo pasó.  Duato ha dedicat el premi a “Mercedes Alcántara i a tantes altres dones com ella, pel seu sacrifici, intel·ligència i per la seva lluita, per la qual som aquí, en un món més just, més divers i en definitiva millor”.Ana duato.JPG

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. L’escriptora María Dueñas ha rebut el premi per la fascinació que ens produeixen les seves novel·les, per la seva energia que demostra donant el millor d’ella mateixa i pel protagonisme femení evident a cada obra. Dueñas ha agraït el premi desitjant que la festa de Sant Jordi, de la cultura i els llibres, s’estengui.

dueñas.JPG

RTVE Catalunya també ha volgut guardonar els escriptors i periodistes Juan José Millás i Víctor Amela. Millás per la seva ferma i constant defensa del periodisme, per la representació de la realitat a les seves novel·les i per abordar-la de manera ambiciosa amb un pensament ple de paradoxes i irònic. Millàs ha agraït el premi remarcant que era un bon auguri per la diada de Sant Jordi.

millas 2.JPG

Per la seva banda, Amela ha recollit el premi per la seva capacitat de comunicació, per compartir la seva història personal, després d’un llarg silenci familiar, i per la seva prosa transparent i directa. Víctor Amela ha volgut dedicar els premis als comunicadors que fa 60 anys van començar a fer televisió sense saber-ne.

victor.JPG

I per acabar amb els premis literaris, ha estat guardonada Eva Baltasar, per la seva capacitat de mirar la vida, pel tractament acurat i poètic de les paraules i per la riquesa formal expressada en el recorregut emocional de la protagonista de la seva primera novel·la, ‘Permagel’. Baltasar ha dit que “aquests premis són com un oasi de frescor en la vida d’un escriptor, em sento molt acompanyada i molt feliç.”

escriptora catalana.JPG

També ha rebut un reconeixement literari Sara Mesa pel seu decidit qüestionament de certs prejudicis socials, pel seu estil precís i tallant capaç de crear relats d’una força emocional captivadora i que, al mateix temps, generen una estranya inquietud en el lector.

escriptora 2.JPG

Pel que fa a la música, es premia la sòlida i coherent trajectòria artística de Loquillo, capaç d’arribar a un públic intergeneracional i ser la banda sonora de tota una generació. José Mª Sanz  ha felicitat els programes de cultura de TVE Catalunya perquè “sempre han estat al costat de la gent que va a la seva bola: sou audaços, valents i sobretot molt independents”.

loquillo.JPG

Els Premis Continuarà també han volgut premiar la prestigiosa carrera musical de Manolo Garcia, per la seva contribució a la música rock a Espanya, a través d’un treball consistent com pocs. Garcia ha volgut tenir un record pels periodistes de RTVE Àngel Casas i José Maria Pallardó, que en el seu moment van treballar perquè la cultura fos important i van obrir camí.

ultimo fila.JPG

RTVE Catalunya ha premiat la companyia de teatre La Fura dels Baus per la inesgotable creativitat dels seus treballs, en una cerca constant per estimular la imaginació i la provocació de l’espectador, sacsejant-lo en les seves consciències. Un reconeixement a la feina i trajectòria de la companyia. Un dels seus integrants, Pep Gatell, ha volgut remarcar que “40 anys d’una companyia independent són molts, és un miracle que encara estiguem vius”.

millas.JPG

 

Com ja és tradició, als Premis Continuarà no podia faltar la gastronomia i enguany ha destacat la feina del xef Paco Pérez pel seu constant treball per assolir l’excel·lència, per no haver renunciat mai al seu somni i per gaudir de la satisfacció dels seus clients quan s’ho han passat molt bé en algun dels seus restaurants. Pérez ha volgut compartir el seu premi amb els seus companys cuiners i ha remarcat que la cuina és cultura.

siguiente.JPG

També ha rebut un guardó CaixaForum, en reconeixement a la seva tasca en la difusió de l’art i de la cultura, l’encert del seu projecte on els artistes sempre tenen protagonisme, amb una visió oberta i eclèctica, en el seu excel·lent programa d’exposicions i activitats. Elisa Durán, directora general adjunta de Fundació Bancària La Caixa, ha insistit que “seguirem treballant perquè l’art i la cultura sigui una eina per millorar la societat”.

Altre.JPG

Finalment, també han rebut un reconeixement els 60 anys d’història de TVE Catalunya. Han recollit el premi els periodistes veterans Irene Mir i Rafa Arias, que han dedicat a tots els treballadors que han format part de TVE Catalunya durant aquests 60 anys amb una menció especial a José Luis Barcelona.

premi tve.jpg copia.jpg

L’acte va reunir a nombrosos convidats de la societat civil i cultural, com a previ de la gran Diada de Sant Jordi.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: