La comèdia Ben-Hur arriba a Barcelona! A partir del 22 de febrer al Teatre Coliseum

Text – Redacció-Premsa Focus. Fotos – Premsa Focus. 

Adaptar al teatre una de les històries més èpiques i premiades de la història del cinema, i fer-ho en clau d’humor, no és tasca fàcil. Tot un repte per a la companyia Yllana i Nancho Novo, l’encarregat d’adaptar el text al llenguatge teatral, que s’ha materialitzat a Ben-Hur. Una producció del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, Focus i Yllana que es va estrenar amb gran èxit de crítica i públic a la passada edició del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, i arriba al Teatre Coliseum de Barcelona el 22 de febrer fins al 24 de març.

Sin título-2.jpg

Nancho Novo i Yllana han unit les seves forces per crear una absurda i divertidíssima versió de Ben-Hur, inspirada en la mítica pel·lícula de 1959. Ben-Hur està plena d’enginyosos gags visuals, mordaços i absurds diàlegs; i ofereix una curiosa reflexió sobre la veritat, l’amor i la lluita de gènere. Amb un ritme trepidant i un enginy visual que ells han definit com teatromascope, el muntatge els ha permès acostar tan èpica història a l’espectador d’avui dia sense perdre’n la grandiositat, gràcies a un joc constant entre el llenguatge cinematogràfic i el teatral.

Dotada d’un refinadíssim humor negre, signe distintiu d’Yllana i al més pur estil MontyPython, en aquesta delirant comèdia s’introdueixen temes de rabiosa actualitat, com les fake news o el paper secundari al qual s’han vist relegades les dones al llarg de la història, “un tractament sexista, extrapolable al món en què vivim, que la nostra versió teatral no podia passar per alt. Que per a això també està el teatre, a més de divertir: per a denunciar”, afirma Nancho Novo, autor del text.

Sin título-3.jpg

La peça, ideada i dirigida per David Ottone i Juan Ramos (Yllana), incorpora a més un element diferencial en quant al seu format: el teatromascope. Una proposta que permet un joc constant entre el llenguatge cinematogràfic i el teatral, i que acosta la història de Ben-Hur a l’espectador d’avui dia sense perdre la grandiositat. Quatre actors i dues actrius en estat de gràcia: Agustín Jiménez, María Lanau, Richard Collins-Moore, Elena Lombao, Víctor Massán i Fael García; donen vida a multitud de personatges per a mostrar sense preàmbuls el que ningú s’ha atrevit a explicar sobre Ben-Hur.

La crítica ha dit…

Sin título-1.jpg

“Un Ben-Hur épico y cómico que llenó de risas el graderío del teatro romano de Mérida.” – Región Digital
“Pura adrenalina y un reparto entregado.” – José Luis Romo, El Mundo
“Una obra de humor de principio a fin. Un auténtico espectáculo en el que además de los diálogos cómicos, destacó la complicidad de los actores con el público y la escenografía de cine.” – Beatriz Bravo, Hoy Extremadura
“La innovación que llega de la mano del teatromascope. Una suerte de proyecciones que les permiten, por ejemplo, dar toda la espectacularidad que se espera de la carrera de cuadrigas (de)mostrando que en teatro sí se puede.» – Antonio Hernández, Huffington Post

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: