Rodatge de “Les de l’hoquei”: les noies entren en joc, la nova serie de TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Llisquen àgils sobre els seus patins de quatre rodes. Amb l’estic colpegen concentrades la bola que impacta amb un fort espetec. Són l’Emma, la Raquel, la Berta, la Laila, la Flor, la Lorena i la Gina entrenades per l’Anna. L’hoquei és la seva passió, part de la seva vida. Formen una família, també amb l’equip masculí, i saben que només unides podran aconseguir que el Minerva, el seu equip, sobrevisqui als que pensen que l’esport femení no és tan important. Juntes són més fortes. Es roda “Les de l’hoquei”, la nova sèrie de TV3 produïda per Brutal Media.

grup noies+entrenadores

El pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans és una de les localitzacions principals de la nova ficció. Hi fa un fred important, d’aquells que cala. Quan s’atura la càmera, de seguida tapen les noies amb unes mantes, però la feina no s’atura ni un moment.

La premsa va poder visitar dimecres passat aquesta localització on es roda “Les de l’hoquei”, que encara és un títol provisional, la nova sèrie de TV3 de 13 capítols de 50 minuts.  Es va comptar amb la presència de Conxa Orea, productora executiva de TV3; Joan Sol, coordinador de continguts de ficció de TV3; Raimon Masllorens, productor executiu de Brutal Media; Kiko Ruiz Claverol i Patricia Font, directors de la sèrie, i Marta Grau, Núria Parera, Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boades, Marta Vivet i Judit Terrats, guionistes del projecte i una bona part del càsting d’aquest nou projecte.

“Les de l’hoquei” neix del talent universitari d’Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet. “Ha estat un procés llarg. Vam fer el TFG de Comunicació a la UPF amb la Marta Grau (actual directora argumental de la sèrie) com a coordinadora. Vam rodar un tràiler i ens vam presentar al pitching del cluster audiovisual el 2016 i allà va despertar l’interès de les productores i de TV3. Al final vam acabar amb Brutal Media, amb Raimon Masllorens”, ha explicat Natàlia Boadas, una de les creadores.

grup-actors.jpg

Han estat dos anys de feina on les quatre estudiants de la Pompeu Fabra han deixat de ser alumnes per ser guionistes del projecte televisiu. “És un fet a destacar que un projecte universitària acabi convertint-se en una sèrie que s’emetrà per televisió”, ha comentat Joan Sol. “Ens vam enamorar de seguida d’aquest projecte fresc, per la seva energia positiva i la seva llum”, ha afegit Conxa Orea. “També ha de quedar clar que no és com “Júlia Ist”,un projecte de final de carrera que tal qual es projecta en sales. En aquest cas es parteix d’una idea i s’agafa a les seves creadores –que signaran com a tals- i se les posa a treballar al costat de dos guionistes sèniors – Marta Grau com a directora argumental i Núria Parera en la coordinació d’escaletes – amb moltes hores de vol. El seu talent i la seva frescor se sumen a l’experiència i el resultat serà ‘Les de l’hoquei’”, ha afirmat Raimon Masllorens. “La combinació ideal és la suma de l’experiència amb la gent jove per aconseguir que els projectes arribin al públic, que no es quedin en una cosa petitona. Això volem per a “Les de l’hoquei” que agradi i atrapi al públic.”, es reafirma Marta Grau.

MF5C9471.jpg

“Nosaltres no voldríem que això quedés en una anècdota. Un dia, unes noies van fer un projecte que va arribar a TV3. Volem que fixi un precedent i que s’aposti pel talent jove”, reclama Natàlia Boadas.

La idea inicial era fer una sèrie sobre noies adolescents. Van decidir que ubicar-les en algun equip esportiu donava l’oportunitat de parlar de noies diferents amb un objectiu comú. Descartant els esports més majoritaris com el futbol o el bàsquet, la relació d’una de les creadores amb Manlleu va decantar la decisió cap a l’hoquei. Un esport minoritari que compta, en canvi, amb molt bons equips femenins que, malgrat tot, han acabat desapareixent. Així va néixer el Minerva.

MF5C9476.jpg

“El hoquei no només ofereix treball en equip; és un esport espectacular en pantalla. Hi ha força, velocitat, contacte, potència…”, comenta Kiko Ruiz Claverol, director de la sèrie al costat de Patrícia Font.

Delia Brufau, Júlia Gibert, Natalia Barrientos, Yasmina Drissi, Asia Ortega, Mireia Oriol, Claudia Riera han estat les triades, amb prova de patinatge inclosa, per encarnar aquest equip d’hoquei femení. Unes cares poc conegudes que, qui sap, podrien deixar de ser-ho ben aviat.  Volten els 20 anys, però interpreten noies de 1r i 2n de batxillerat, de 16 a 18 anys. Sabien patinar però, no tenien experiència en l’hoquei. Des del novembre, han entrenat dues hores diàries sota les ordres d’Arnau Casanovas, entrenador de l’equip femení del Club Patí Manlleu. “Hem fet una evolució molt important, estem orgulloses. Donem el pego”, comenten les noies.  Així i tot, compten amb dobles per donar més autenticitat a certes escenes.

MF5C9537.jpg

Yasmina Drissi és la Laila, tímida però amb el seu caràcter amagat. Júlia Gibert és la Raquel, la portera de l’equip. Un personatge petit que es creix en el terreny de joc i en la trama. Delia Brufau és l’Emma, guerrera dins i fora de la pista, que ha de gestionar que la seva germana, l’Anna, passi a ser la seva entrenadora. Natalia Barrientos és la Berta, la capitana del Minerva, forta, madura i valenta però amb esquerdes a la cuirassa. Clàudia Riera és la Gina, una personatge pur i transparent que passa del patinatge artístic a un esport d’equip. L’Asia Ortega és la Flor, acabada d’arribar d’Argentina arrossegada per sa mare, encara no ha aconseguit integrar-se. I Mireia Oriol és la Lorena, la festa de l’equip. Sembla irresponsable però es pren l’hoquei seriosament.

En l’inici de la sèrie l’equip femení penja d’un fil. Han de guanyar la lliga, sigui com sigui, per mirar de salvar-lo. “Les dones sempre han de demostrar que ho fan bé”, comenta Yasmina. “Formant part d’un equip les noies aprenen que juntes són més fortes”, sentència Clàudia.

MF5C9550.jpg

Guim Puig (Lluc), Guillermo Lasheras (Putxi), Jan Mediavilla (Bernat), Nil Cardoner (Òscar), Pablo Hernández (Nil) són els seus alter egos de l’equip masculí, però en cap cas rivals. El Putxi, el dinamitzador del grup. El Bernat, el millor soci del Putxi. Les frases que comença un les acaba l’altre. El Nil, el diferent. L’Òscar, el capità i el més gran de la colla. I el Lluc, tot un perill amb les noies.

“La sèrie parla d’aquest grup de noies que juga a hoquei, però també dels nois de l’equip masculí i de tot un món adult que gira al seu voltant, ‘Les de l’hoquei” té el punt de vista femení i jove, però abasta un públic molt més ampli”, explica Conxa Orea.

La nova ficció tractarà temes interessants per als joves i adolescents, però d’altres, com la immigració o l’homosexualitat d’alguns dels membres de l’equip, els integrarà amb naturalitat sense que generin conflicte.

 

L’Anna (Iría del Río), que torna lesionada després de 6 anys d’una etapa professional al Lisboa, serà l’entrenadora de les noies del Minerva. La seva manera d’entrenar topa amb la de la Terrats (Nora Navas), responsable de l’equip masculí, exentrenadora de l’Anna, una dona dura, forta, que creu en el seu mètode competitiu. Malgrat tot, les dues s’uneixen quan l’Enric (Josep Linuesa), president del club i pare del Nil, miri d’apostar només per l’equip masculí, en detriment del femení.

El Santi (Juli Fàbregas) i la Núria (Àgata Roca), pares de l’Anna i l’Emma. En Marc Clotet (Germán), entrenador masculí del Minerva.  El Pela (Xulio Abonjo) i la Silvia (Mireia Aixalà ), pares de l’Òscar i la Lorena. La Montse (Aida Oset), advocada que poc té a veure amb l’esport o el Yousseff (Hamid Krim), pare de la Laila, casat amb una catalana i plenament integrat al poble són altres dels personatges adults de la sèrie

“Les de l’hoquei” opta per una visió femenina, també humana, sense ridiculitzar els personatges masculins ni lluita de sexes. “L’equip masculí recolza el femení, no hi ha rivalitat. La sèrie es planteja des d’un punt en què la guerra de sexes està superada. Anem tots junts cap a un mateix lloc”, explica Nora Navas. “El sector masculí se suma a la lluita perquè molts d’ells tenen filles en l’equip”, reafirma Hamid Krim (Yousseff), pare de la Laila. “Les noies són les protagonistes. La sèrie suma en la lluita feminista, però el que es busca és el dia en què no faci falta preguntar-se si una cosa suma o no, que no calgui la lluita”, afirma Marc Clotet.

El rodatge va començar el 9 de gener i acabarà a finals de març. 10 setmanes i mitja  en què, en moltes ocasions, es comptarà amb una segona i una tercera unitat de rodatge. La sèrie es roda en decorats naturals, com el pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans, la localització més important, encara que, en realitat, mai es diu el nom del poble on passa l’acció de la ficció.

Que “Les de l’hoquei” arribi a l’èxit de “Merlí” és un repte, un somni. “Però, per què no? Esperem-ho. Pot ser-ho”, responen esperançats quan surt el tema. El públic ho decidirà, a partir del segon semestre de l’any, a TV3.

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: