LA PLAÇA DEL DIAMANT, al Teatre Victòria amb la Companyia Eòlia i Paco Mir. Tots els dimarts del mes de gener

el

Text – Redacció-Premsa Xarli Diego Comunicació. Fotos – Premsa Xarli Diego Comunicació.

La novel.la La plaça del Diamant publicada per primer cop el 1962, és considerada l’obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda i un clàssic literari de postguerra. Aquesta adaptació al teatre feta i dirigida per Paco Mir (Tricicle) i produïda per la Companyia Eòlia compta amb 7 actors que interpreten més de 20 dels personatges de la novel·la.

Diamant- 1.gif

L’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra i a la vegada donar una mirada contemporània a aquesta novel·la cabdal de la literatura catalana. El 2007 es va presentar una altra adaptació al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta de Paco Mir és, doncs, la segona.

Paco Mir ens diu: “L’admiració per l’autora i la seva obra és el motor d’una producció que vol comprimir quaranta anys de la vida de la Colometa en noranta minuts plens d’emoció, de tendresa, de preguntes sobre el futur, sobre les relacions, sobre la vida que
és un misteri encara per resoldre.”.

Paco Mir en una xerrada amb actors i actrius

Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s’anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d’aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure. La novel·la és
també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Diamant-2.gif

Una producció de la Companyia Eòlia, amb la col·laboració d’Eòlia ESAD, Tricicle i Dagoll Dagom.

Espectacle en català

Durada aproximada: 90 minuts

Més informació:

Teatre Victòria, tots els dimarts de gener 2019 a les 20.30h

Dates i Horaris de funcions:
08 gener 2019 20.30h
15 gener 2019 20.30h
22 gener 2019 20.30h
29 gener 2019 20.30h
Preus: de 8’50 a 16 euros.

Venda d’entrades: www.teatrevictoria.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s