“Formentera Lady” arriba als cinemes

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos  – Premsa TV3.

Aquest divendres, 29 de juny, arriba als cinemes “Formentera lady”, el primer llargmetratge de Pau Durà, protagonitzat per José Sacristán, Sandro Ballesteros, Nora Navas i Jordi Sánchez. La pel·lícula és una història tendra i intimista que té el retorn del passat com a protagonista. És una producció de Fosca Films i Sunrise Pictures, en coproducció amb TV3.

FormenteraLady005 copia.jpg

“Formentera Lady” explica la història d’en Samuel, un músic que va arribar a l’illa els anys 70 i que de sobte es veu obligat a fer-se càrrec del seu net. La irrupció al seu món, encara hippy, d’un noi de deu anys fa que es retrobi amb decisions poc lluminoses de la seva vida en aquell paradís, emprenent un viatge que serà, alhora, crepuscular i iniciàtic. El llargmetratge, protagonitzat per José Sacristán, Sandro Ballesteros, Nora Navas i Jordi Sánchez, es va presentar en la secció oficial del Festival de Málaga d’enguany.

FormenteraLady001 copia

El títol de “Formentera Lady” és un clar homenatge a la cançó del disc “Islands” dels King Crimson ja que alguns dels seus membres van passar temporades a l’illa igual que altres músics cèlebres com Hank Wangford, Peter Sinfield, Roger Walters i Syd Barrett (Pink Floyd) …I fins i tot alguns afirmen haver vist Bob Dylan. Per això la música és un dels elements vertebradors del film.

Pau Durà (Alcoi, 1972), actor en sèries com “Plats Bruts” o “Merlí”, debuta com a guionista i director amb aquesta pel·lícula després de realitzar quatre curtmetratges i la TVmovie “Tocant el mar”

Sinopsi

FormenteraLady002 copia.jpg

En Samuel és a Formentera des dels anys 70. Viu sense llum en una casa a la platja i toca el banjo en un bar. Un dia rep la visita de la seva filla Anna i del seu nét Marc. Sense feina des de fa temps, ha acceptat un treball a França i es veu obligada a deixar el seu fill a l’illa. Incapaç d’ocupar-se d’un nen de 10 anys, i tocat per l’edat i els excessos, en Samuel busca ajuda en vàries dones. La Greta, examant despitada, l’envia a passeig. La senyora Sisca accedeix a cuidar el nen, però en Samuel s’ho repensa quan el principi d’Alzheimer de la pagesa la fa viatjar fins al dia en què la Neus, la seva dona, va anar-se’n amb la seva filla Anna a Barcelona, 40 anys enrere.

Acorralat per la seva profunda incapacitat, en Samuel acaba portant el seu nét a l’internat que dirigeix a Dènia el pare Paco, un vell exhippy, amic seu. De nou a l’illa, en Samuel segueix amb la seva vida, fent veure que el nen ha tornat amb la seva mare i accentuant, si és possible, la seva idea de llibertat, evitant preguntar-se se sent lliure realment. Però no resulta fàcil seguir com si res, i el pes de la seva consciència farà que torni a consumir drogues, després d’un llarg període sense fer-ho. En una nit de viatge lisèrgic, en Samuel decideix anar a treure el seu nét de l’internat, però tocat pels àcids acaba a l’hospital.

Després de recuperar-se, descobreix que en Marc s’ha escapat de la residència i, acompanyat pel seu amic Toni, viatja a Dènia per buscar-lo. En Marc ha aconseguit colar-se en un camió cap a Barcelona, i quan arriba a la ciutat s’escapa novament. Alertats, en Samuel i en Toni viatgen a Barcelona en busca del noi.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s