TVE Catalunya ha lliurat aquest vespre els Premis Continuarà… de cultura 2018, en la seva 22a edició

Text – Redacció-Premsa TVE. Fotos – Premsa TVE.

L’actriu Paz Vega, les escriptores Carme Riera i Inés Plana, el grup de música Estopa, la directora de cinema Isabel Coixet, l’escriptor Carlos Zanón, la periodista i presentadora Elena S. Sánchez, la cantant Joana Serrat, la xef de Les Cols Fina Puigdevall, l’espai Monvínic, la sala de concerts Apolo i l’espai teatral Sala Beckett, han estat els guardonats de la 22a edició dels Premis Continuarà… En un acte a l’Hotel Casa Fuster, que arriba cada any poques hores abans de la diada de Sant Jordi i on es reuneixen els noms més destacats de la cultura i la societat catalana. Aquests premis són un reconeixement als professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any.

Foto Família.JPGAl decurs de l’acte, a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona, RTVE Catalunya ha lliurat els seus premis dolços, creats pel pastisser Yann Duytsche, en un acte presentat per la periodista de TVE, presentadora i codirectora del programa ‘Punts de vista’ Montse Elias.

El director de TVE Catalunya, Eladio Jareño, ha entregat el Premi Continuarà… a l’actriu Paz Vega per la seva llarga trajectòria i per ser una de les actrius espanyoles més internacionals. La intèrpret ha agraït el premi a RTVE “per aquest honor, sóc una privilegiada per estar aquí entre tanta gent il·lustre, el dia abans de Sant Jordi amb tanta cultura i tant d’amor”. L’actriu ha acabat amb un poema de Federico Garcia Lorca.

Paz VEga i Eladio Jareño.JPGDavid i José Muñoz, els Estopa, han estat guardonats pel seu treball incansable i exigent i per la seva autenticitat, després de gairebé vint anys en el món de la música. Els germans Muñoz han dedicat el premi a tota la família, en especial a la seva mare que estava molt emocionada.

Estopa.JPGEl director de La 2, Juan Manuel Hidalgo, ha estat l’encarregat de donar el premi a Isabel Coixet, per emocionar i connectar profundament amb el públic amb la seva darrera pel·lícula ‘La llibreria’, participada per RTVE. La directora de cinema ha agraït el premi i ha explicat que ‘continuarà’ és una de les paraules que més li agraden perquè no para. “Després de recollir per tercera vegada aquest premi, només puc dir que continuarà…”.

Isabel Coixet.JPGEl món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. Carme Riera ha rebut el premi de mans del director de RTVE Catalunya, Carles González, pel seu ampli bagatge literari i per la seva actitud apassionada i erudita envers la literatura. L’escriptora ha agraït al premi a RTVE i en especial perquè li agrada molt la xocolata. I ha finalitzat: “Demà és el dia del llibre però els 364 dies restants són els dies de les lectores i els lectors”.

Carme Riera.JPGA més, l’autor de ‘Taxi’ i director de la BCNegra, l’escriptor Carlos Zanón ha recollit el premi i l’ha dedicat al recentment desaparegut Paco Camarasa. L’escriptora i periodista Inés Plana, també ha recollit el seu premi Continuarà… per la seva primera novel·la ‘Morir no es lo que más duele’, que ha aconseguit un èxit rotund de vendes.

RTVE Catalunya també ha guardonat la periodista i presentadora de TVE, Elena S. Sánchez, per la seva tasca de suport al cinema. La periodista ha explicat que és molt afortunada per dedicar-se a dues de les que coses que més li agraden que és la cultura i el cinema.

També ha rebut el premi l’osonenca Joana Serrat, que ha aconseguit fer-se un espai en el gens fàcil gènere del country-folk d’arrel americana. L’artista recull el guardó pel seu últim àlbum, ‘Dripping Springs’.

Com ja és tradició als premis Continuarà… no podia faltar la gastronomia i enguany s’ha destacat la feina de Fina Puigdevall, propietària i cuinera del restaurant Les Cols d’Olot, pel seu treball d’investigació i de recuperació de l’horta garrotxina. I Monvínic, una excel·lent proposta que combina cultura, cuina i vi, han recollit el guardó la seva xef, Ariadna Julian, la directora general, Clara Saludes, i la directora de l’equip de sommeliers, Isabelle Brunet.

També han estat guardonats la Sala Beckett Obrador Internacional de Dramatúrgia, un dels motors de l’escena contemporània catalana, i la Sala Apolo, la sala de ball més antiga d’Espanya, amb 75 anys d’història.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: