El despertar de la primavera, el clàssic dels musicals amb més èxit arreu del món, arriba al Teatre Victòria de Barcelona

Text – Premsa El despertar de la primavera. Foto – Premsa El despertar de la primavera. 

Arriba la primavera i amb ella torna a Barcelona un clàssic dels musicals ideal per inaugurar aquesta època de l’any, El despertar de la primavera (Spring Awakening), del 5 al 29 d’abril al Teatre Victòria. El musical pop rock, èxit de crítica i públic de la temporada passada, tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder, la incomprensió i la ignorància, a l’Alemanya del segle XIX.

cdc67f43-3c25-43a1-ac8c-e65908407050 copia.jpg

El despertar  de la primavera és sobretot un descobriment de la sexualitat en totes les seves variants i també una forma de denúncia i revelació contra una mateixa societat que encara avui dia ens controla i empresona. Escrita a finals del segle  XIX, l’obra va significar una càrrega de profunditat contra les estructures d’una societat (l’Alemanya del moment i el món occidental en general) hipòcrita i dominada pels poders econòmics, la religió i la moral, i els valors reaccionaris.

Des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York, el musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, torna a Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk. Aquesta versió catalana, estrenada l’any passat a la sala Gaudí de Barcelona, no es queda curta i ha guanyat 2 Premis de la Crítica, 3 premis Teatro Musical de Madrid, 2 premis Broadwayworld i ha obtingut dues nominacions als ButacaL’espectacle, que conté 19 números musicals, està dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (Mares i filles i Homes foscos). Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) ha creat l’escenografia i el vestuari.

El despertar de la primavera (Spring Awakening) és una producció de Marc Flynn, Rubén Yuste i Anna Piqué, fundadors d’Origen Produccions.

La crítica n’ha dit:
“El sentimiento de rebeldía de los jóvenes frente a esta y otras actitudes y la necesidad de tomar libremente sus propias decisiones dominan la narración de este magnífico musical. La metáfora del regreso a la primavera no es más que una llamada a la renovación del impulso de
vivir de acuerdo con las propias convicciones.”

César López Rosell, El Periódico

“Gente muy joven pero con bastantes horas de vuelo, unida por una misma ilusión. Auténtico amor al arte se llama esta figura.”

Marcos Ordóñez, El País

“Una producció senzilla, d’escenografia mínima, però el resultat és molt més estimulant que el de la majoria de musicals de franquícia amb molt de pressupost i poca ànima. El secret? Que
sap invertir en el que és essencial.”

Marta Salicrú, Time Out

“L’energia i la força amb les que interpreten el text i les cançons, que ja vèiem en el muntatge original de Broadway, es contagia i no decau en cap moment, mantenint l’espectador sempre actiu, en tensió, vivint amb tots ells la intensitat de les circumstàncies.”

Sílvia Mercè, Recomana.cat

Més informació:

 

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA
Del 5 al 29 d’abril al Teatre Victòria
Dijous i divendres a les 20.30 h
Dissabte a les 18.00 h i a les 21.30 h
Diumenge a les 18.00 h
Venda d’entrades aquí
www.teatrevictoria.com l @teatrevictoria

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s