Joan Pera: «Tinc una sensació de benestar com feia anys que no sentia en voler traspassar emocions i sentiments»

Text – Redacció-Premsa Focus. Fotos Copyright David Ruano.

El Teatre Condal acull des del passat 13 de febrer El fantasma de Canterville, una obra de nova creació signada per Joan Yago, basada en el conte original d’Oscar Wilde, The Canterville Ghost. El muntatge, una producció de Focus dirigida per Josep Maria Mestres, és un diàleg còmic ple d’ironia que explica el xoc cultural entre una moderna família estatunidenca dels anys cinquanta i un Lord anglès del segle XVI que compta amb l’actor Joan Pera com a principal protagonista. L’obra es pot veure fins al 29 d’abril. 

image copia
Copyright: David Ruano

Josep Maria Mestres s’ha mostrat molt satisfet amb el text de Joan Yago. «(Yago) ha fet una feina meravellosa: ha escrit una obra «a la Wilde» adaptada als temps moderns». Per a Mestres el dramaturg ha aconseguit convertir una obra literària en una comèdia intel·ligent que manté l’estil sofisticat de l’escriptor irlandès. El director del muntatge també ha volgut subratllar la connexió de la producció amb l’espectador d’avui en dia. El fantasma de Canterville està ambientada en l’Anglaterra de mitjans dels anys 50 del segle passat, quan Europa s’estava recuperant de la Segona Guerra Mundial i els Estats Units desplegaven el seu poder econòmic al continent. «El poder dels diners s’enfronta amb el món immaterial d’un Lord anglès del segle XVI. Una realitat que té molt a veure amb el món «Trumpià» d’avui en dia», ha afegit Mestres.

image(2) copia canterville
Copyright: David Ruano

Per la seva banda, Jordi González, vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, ha mostrat la gran satisfacció que suposa comptar amb un text de Joan Yago en la programació d’enguany del Teatre Condal. «Necessitàvem un autor en majúscules que entengués el món d’Oscar Wilde tal com ho fa Yago», ha declarat. González també ha volgut remarcar la transversalitat quant a edats, trajectòria i experiència de l’equip artístic. «El fantasma de Canterville compta amb un elenc perfecte que combina noves fornades d’artistes amb actors de llarg recorregut».
Joan Pera s’ha mostrat molt satisfet de participar en aquesta producció i ha explicat que el treball ha estat intens i plaent. «Espero saber adaptar la meva manera d’actuar, tan catalana i propera a la gent, posant-me a la pell d’un fantasma de Londres» ha declarat l’actor. Pera també ha destacat que l’escenari és la seva vida. «Tinc una sensació de benestar com feia anys que no sentia en voler traspassar emocions i sentiments», ha afegit.

image(3)
Copyright: David Ruano

Els efectes especials i la màgia juguen un paper destacat a El fantasma de Canterville. «Aquesta és una història de fantasmes, castells i màgia» ha explicat González sobre el muntatge, que compta amb assessorament de Josep Maria Lari. Pep Sais, actor del repartiment, ha explicat que aquesta és «una funció per a tots els públics, entretinguda i atractiva perquè té moments de màgia i una posada en escena molt acurada».

Òscar Castellví, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas i David Olivares han destacat la satisfacció de participar en aquesta producció de Grup Focus i la complicitat que s’ha establert entre els membres de l’equip artístic. «M’agrada veure com els meus referents -com el Pep Sais o el Joan Pera- s’estimen tant el teatre perquè te’l fan estimar encara més», ha dit Castellví.

Més informació i venda d’entrades:

image(1) copia.jpg

Teatre Condal 

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: