Abel Folk i Pep Planas recuperen els Shakespeare i Cervantes més propers

el

Text – Redacció-Premsa Grup Focus. Fotos – Premsa Grup Focus.

Aquest divendres 26 de maig el Teatre Romea va presentar Amors & Humors, el nou muntatge que s’exhibirà a partir del 30 de maig. L’obra s’endinsa, de la mà d’Abel Folk, Pep Planas i Maria Altadill, en la vida de William Shakespeare i Miguel de Cervantes, en el IV centenari de la seva mort. “És un espectacle amb música, recitals poètics, representacions teatrals i una part didàctica. Descobrim moltes coses noves que la gent segurament desconeix sobre Shakespeare i Cervantes. Aquest espectacle pretén emocionar, fer riure i apropar-los de nou, ja que ambdós escrivien per a un públic majoritari, per estimular, per crear emocions i per fer canviar la vida a les persones que els llegien”, ha explicat Folk; “i els dos tenien en comú la música com a part fonamental”. 

El muntatge està amanit amb el millor de la música antiga -“la qualitat musical és molt alta”, ha remarcat Folk-. Els músics Felipe Sánchez, Javier Aguirre, Mikko Ikäheimo i la soprano Maria Altadill donen veu i ànima a grans peces de Henry de Bailly, Francisco Páez o Robert Johnson, entre d’altres.

“Abans tots els dramaturgs tenien un gran coneixement de la música. No podia ser que no es pogués sentir Shakespeare i Cervantes amb música”, ha reivindicat Altadill; “la música forma part de la nostra vida. Shakespeare i Cervantes ho entenien perfectament”. “Abans la gent no anava a veure una funció, anaven a sentir. Posaven l’atenció en l’escolta”, ha ampliat Folk. De fet, la creació d’aquest muntatge va néixer de col·laboracions prèvies d’Altadill i Folk –“ens vam enamorar professionalment”, ha confessat Folk-. També, és la primera obra que Abel Folk i Pep Planas signen com a autors teatrals. “Shakespeare i Cervantes ens parlen de coses d’ara, actuals, d’una forma divertida i exquisida de llenguatge”, ha afegit Planas; “ens hem tirat en aquesta immensa piscina de material. És una responsabilitat però és un gran plaer”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s