Celebració amb valors: Messi dedica el primer gol del partit contra el Sevilla a la lluita contra el càncer infantil

Text – Redacció-Premsa F. C, Barcelona. Foto – Premsa F. C. Barcelona.
 
Les celebracions dels gols permeten als jugadors expressar davant els seus seguidors agraïments, records, causes per les quals lluiten… I si qui ho fa és el millor jugador del món seran gestos que arribaran a milions de persones. Ahir, en el partit de Lliga Barça – Sevilla, Leo Messi va fer el segon gol, i va recordar amb aquest gest la campanya #paralosvalientes, per a la construcció del Barcelona Pediatric Cancer Center.
Leo Messi fent el gest #paralosvalientes, aquest dimarts durant el partit contra el Sevilla FC.Foto – Premsa F.C. Barcelona.

Messi va dibuixar amb els dits dues ratlles sota els ulls, tal com feien els antics guerrers, un simbolisme que mostra la lluita de nens i nenes d’arreu del món contra el càncer al qual s’enfronten cada dia.

És bàsica la captació de donatius a particulars i empreses per col·laborar en el finançament d’aquest nou centre (mitjançant microdonatius o grans donatius), on es podran curar més casos, minimitzar les seqüeles del càncer i fomentar la investigació. El càncer infantil és una malaltia sobre la qual encara s’investiga poc. El projecte compta amb el suport de la Fundació FC Barcelona, la Fundació Leo Messi i l’escola de negocis IESE.

La Fundació FC Barcelona valora molt positivament aquest gest i vol transmetre el seu agraïment públic al jugador, ja que la seva imatge i la seva fundació estan ajudant molt aquesta iniciativa. Gestos com el d’ahir al Camp Nou contribueixen en gran mesura a sensibilitzar sobre aquesta problemàtica en l’àmbit global.

Gran impacte a les xarxes i als mitjans

La imatge de Leo fent el gest va ser molt comentada als mitjans de comunicació, especialment durant les retransmissions del partit, i es va viralitzar a la xarxa ràpidament, a través dels comptes de Facebook i Twitter de la Fundació FCB i del FC Barcelona. De fet, aquesta instantània ha estat el contingut més compartit en tota la història del canal de Twitter de la Fundació, un compte que aquest dimarts va tenir el seu dia de màxim creixement des de la seva creació.

Al Facebook del FC Barcelona, que ja compta amb més de 100 milions de seguidors, l’abast de la publicació del vídeo de l’espot de #paralosvalientes, protagonitzat per Messi i emès tot just després del gol, va ser de més de 6,3 milions de persones. I a Instagram també es van registrar xifres molt rellevants: la fotografia del gest va arribar a 6,6 milions de persones a través del compte del Club en aquesta xarxa.

L’hospital d’oncologia infantil més important d’Europa

La campanya #paralosvalientes té com a objectiu recollir, mitjançant donatius, els 30 milions d’euros necessaris per construir a Barcelona el centre d’oncologia pediàtrica més gran d’Europa i que estarà obert a tothom sense fer discriminació per recursos econòmics o lloc de procedència.

En aquests moments s’han recaptat 4 milions d’euros, i encara queda un llarg camí per arribar a l’objectiu marcat, que permetrà fer realitat el nou centre hospitalari. Les donacions es poden fer a través de http://fundacio.fcbarcelona.cat/.

El nou SBD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió). Serà l’hospital d’oncologia infantil més important d’Europa.

En total, les seves instal·lacions ocuparan una superfície de 5.137 m2 en un edifici de quatre plantes situat al costat de Sant Joan de Déu.
El nou centre disposarà de:
– 40 habitacions
– 8 càmeres per al trasplantament de progenitors hematopoètics
– 30 boxs a l’hospital de dia
– 20 despatxos per a consultes externes
– Radiofarmàcia
– Laboratori
– Altres serveis no assistencials
El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona incorporarà, des del primer moment, els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

En una segona fase, i a partir de la captació de 30 milions d’euros addicionals, s’hi incorporarà la radioteràpia amb protons, un tractament que, ara per ara, no està disponible a l’estat espanyol. Aquesta teràpia, que està destinada a pacients amb tumor cerebral, redueix les seqüeles del tractament, ja que permet una radiació més ben dirigida a la zona que cal irradiar, danyant menys el teixit més proper al tumor.

Està previst que les obres del nou centre s’iniciïn al tercer trimestre del 2017 i que la primera fase pugui començar a funcionar a l’últim trimestre del 2018.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: