Les Corts dedica un carrer a Elisabeth Eidenbenz

Text – Redacció-Premsa La llum d’Etna. Foto -Fons Elisabeth Eidenbenz.

El districte de Les Corts organitza, aquest dimarts 28 de març a les 19.30h., un acte de reconeixement de la tasca realitzada per Elisabeth Eidenbenz, fundadora i directora de la Maternitat d’Elna, a la Catalunya Nord.

El nom d’Elisabeth Eidenbenz ha estat sempre lligat a les dones i a la maternitat. Mestra i infermera suïssa, va ser la impulsora i directora de la Maternitat d’Elna als Pirineus Orientals. Una institució humanitària que va salvar la vida de 595 infants, fills d’exiliades republicanes espanyoles i de dones jueves durant la Segona Guerra Mundial. La institució va funcionar des de 1939 fins al seu tancament per l’exèrcit alemany el 1944. Ara, el districte de les Corts li ret homenatge dedicant-li un carrer al barri de la Maternitat i Sant Ramon, al costat del recinte de la Maternitat.

La cita serà a les 19.30 h a la cantonada de Travessera de les Corts amb el carrer de la Maternitat i comptarà amb la presència d’autoritats del consistori municipal, així com de persones vinculades a la Maternitat d’Elna.

A més, l’acte precedeix a la preestrena de la pel·lícula LA LLUM D’ELNA, el mateix dimarts 28 al cinema Aribau de Barcelona (21h). El film està centrat en la figura d’aquesta voluntària suïssa i ha estat coproduït per Distino Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télevision Suisse i Televisión Española.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: