Arriba als cinemes “Incerta glòria”

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3-Albert Roca. 

“Incerta glòria”, l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de Joan Sales, produïda per Massa d’Or Produccions i TV3, arriba als cinemes aquest divendres. Dirigida per Agustí Villaronga, amb guió de Villaronga i de Coral Cruz i produïda per Isona Passola, té com a protagonistes Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí.

Foto – Premsa TV3.

El mateix equip creatiu del fenomen «Pa negre», també una producció associada amb TV3, aspira a repetir l’èxit d’aquella aventura cinematogràfica. I ho fa ara fent seva la novel·la de l’escriptor Joan Sales «Incerta glòria», i amb la Guerra Civil com a rerefons.

 “Incerta glòria” relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d’Aragó. Una pel·lícula de guerra en què pràcticament no es dispara ni un tret. La profunditat psicològica dels personatges, la visió del conflicte des d’una perspectiva gairebé filosòfica, la complexitat de les situacions col·lectives i la grandesa dels seus protagonistes fan pensar en una producció per al gran públic.

Foto – Premsa TV3.

«És una pel·lícula en què la guerra és allà com una espècie de falca, una cosa que s’introdueix a la vida de les persones i canvia el seu destí. En aquest cas concret està molt dirigit cap a la gent jove, la gent que està obrint les seves il·lusions per començar a viure.», explicava Agustí Villaronga en la roda de premsa de presentació de la pel·lícula que es feia en l’Hospital de Sant Pau, espai que va ser escenari d’algunes escenes de la pel·lícula.

 Dues dones, dos homes. La Trini i la Carlana d’una banda. En Lluís i en Solaràs, de l’altra. Un triangle amorós i la guerra que tot ho trinxa. I la confrontació dels somnis de la joventut encarnada per l’idealista Lluís Sales amb les cicatrius del cos i l’ànima de la Carlana que el farà tocar de peus a terra de la pitjor manera. A “Incerta glòria” són les passions, amors, traïcions i desitjos de venjança dels joves protagonistes les que mouen una història plena de clarobscurs, on resulta molt difícil diferenciar les víctimes dels botxins.

Imatge de l’equip d’Incerta glòria en la presentació celebrada aquest dimarts a l’Hospital de Sant Pau. Foto – Albert Roca.

Villaronga passa pel seu sedàs una novel·la cabdal de la nostra literatura, la de l’escriptor Joan Sales, i amb el seu to fosc marca de la casa col·loca al centre de la història el personatge de la Carlana, una Núria Prims que torna al cine brodant el paper d’una tèrbola supervivent que ja fa olor de premi. «Vaig voler deixar la professió i que l’Agustí m’hagi trucat al cap de tants anys, era un dels meus somnis personals», explicava l’actriu en la mateixa roda de premsa.

Un film que combina l’energia fresca d’actors joves com Marcel Borràs (Lluís Sales), Oriol Pla (Juli Soleràs), i Bruna Cusí (Trini, la dona del primer) amb la d’actors veterans com Fernando Esteso, Luisa Gavasa, Juan Diego i Terele Pávez.

Sinopsi:

El front d’Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica viuda de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, la Trini, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un «estat de guerra» que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

“Incerta glòria” és una producció de Massa d’Or Produccions i TV3, amb la participació de RTVE, Movistar + i Aragó TV, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’ICAA, i la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les illes Balears, la Diputación Provincial de Zaragoza, la Diputación Provincial de Huesca i la Diputación General de Aragón i amb la producció associada d’Urresti Producciones.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: