“Bogeria a la pastisseria”, el “reality” dolç de TV3, Avui dimecres 25 de gener, estrena

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Avui dimecres 25 de gener, a les 22.35, després de l’“APM?”, TV3 estrena “Bogeria a la pastisseria”, un nou format que ficarà el nas dins del món d’un dels creadors més genials, sorprenents i imprevisibles de la nostra pastisseria: Christian Escribà. Un pastisser que ha crescut entre les obres del seu pare, Antoni Escribà, i que ha sabut estar a l’altura del llegat familiar.

bogeria3-oirtda-bus-copia

Pastisseria Escribà va acollir aquest dimarts la presentació de “Bogeria a la pastisseria”: “l’escenari del que és el nostre nou programa d’entreteniment. On passa tot l’enrenou d’aquest nou format d’entreteniment que us presentem i que té com a fil conductor l’art que hi ha al darrere de l’elaboració de l’alta pastisseria. Estem rodejats d’artistes aquí, al capdavant dels quals hi ha el mestre Christian Escribà.”, ha començat la presentació el director de TV3, Jaume Peral.

 L’acompanyaven Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Culturals; Xavier Atance, productor executiu de “Bogeria a la pastisseria”, i Christian Escribà, el mestre pastisser, juntament amb els membres del seu equip: Patricia Schmidt, Xavi Marco, Dani Domínguez i Marc Balaguer.
bogeria4-oirtada-copia

“En una pissarra de la sala on es fabriquen les idees que acabaran convertides en un pastís hi ha escrit “Il·lusionar, sorprendre i crear”. Aquests són els tres grans conceptes que es veuran reflectits en aquest nou programa”, ha explicat Peral. 

 “Un programa d’entreteniment. Un nou format. Un programa potent i diferent on les emocions estan a flor de pell. A “Bogeria a la pastisseria” veurem com es treballen els encàrrecs més extravagants, sorprenents, emotius, que els vindran tant de persones anònimes com de personatges coneguts. A més, aquest equip no només són uns grans pastissers, sinó que són uns animals televisius que aconseguiran traspassar la pantalla. En la seva feina hi ha il·lusió, creativitat, conflictes i discussions, i tot això, afegit en una coctelera, crea una potent mescla televisiva“, ha afegit Jaume Peral.

“’Bogeria a la pastisseria’ és un programa que porta un format nou no vist a la cadena”, ha dit quan li ha arribat el torn Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Culturals. “Formalment, ‘Bogeria a la pastisseria’ és un ‘reality’, concepte que pot espantar alguns dels nostres espectadors, però que creiem que agradarà. La idea és renovar el ‘target’ i buscar nou públic. Estar atents a detectar nous formats per atraure nous públics que se sumin al que ja tenim”.

Per Trepat, és “un programa de pastisseria que no és de pastisseria. És un programa de reptes i emocions. S’hi veurà imaginació desbordant, creativitat a dojo, un equip de pastissers abocat a la seva feina i posant tota la il·lusió del món en els encàrrecs que els arriben amb pastissos espectaculars, pastissos emotius, pastissos solidaris i, al mateix temps, es podrà veure com es desenvolupen les relacions entre els membres de l’equip, i que ens farà riure i emocionar. De manera que durant els 13 capítols de ‘Bogeria a la pastisseria’ l’espectador acabarà formant part d’aquesta família, que és l’equip Escribà.”.

bogeria2-copia

“El que és important és que, rere un pastís, sempre hi ha una història”, ha dit Xavier Atance, productor executiu de “Bogeria a la pastisseria”. “Un no encarrega un pastís per castigar, sinó per demostrar sorpresa, emoció, celebració, relació… No és només un programa dolç, és un programa on les històries sempre acaben bé. No és només l’elaboració del pastís, és aquella mena de metge de capçalera en què es transformen quan els arriba un encàrrec. El programa no només s’endinsa rere d’aquestes històries, sinó viure el que ells viuen i és el que el converteix en un ‘reality’.”

Un “reality” blanc on l’equip de “Bogeria a la pastisseria” segueix el dia a dia de l’equip de pastissers amb un muntatge que cuida el detall, amb una espurna d’humor, que mira que sempre hi hagi alguna sorpresa i on no és tan important si el pastís és gran o petit, sinó l’emotivitat que hi ha al darrere. “Tenim històries increïbles. I les triem per la seva singularitat, que puguin anar per camins màgics i convidar els espectadors a viure els somnis dels altres com a seus”, assegura Atance. “I el muntatge és la cirereta del pastís, el que converteix el programa en un divertiment.”

 «L’heu clavat amb el nom, ‘Bogeria a la pastisseria’”, ha fet broma Christian Escrivà amb el seu aspecte de genial creador “boig”. “Gràcies, com a pastisser. Portem anys veient la revolució de la cuina i la repercussió que ha tingut: les escoles s’han omplert d’alumnes i la projecció internacional. Trobo de justícia que ara, amb aquest format, la feina dels pastissers que creem petits moments de felicitat tant amb un pastís com amb un bon croissant es pugui donar a conèixer massivament.”.
bogeria1-copia

El que veurà l’espectador en aquest programa és la pastisseria de celebració. Per Escribà, un pastís és la traca final, com quan un veu uns bons focs artificials i necessita aquella descàrrega final de pólvora per arrodonir-ho tot. Els pastissers el que fan és crear la traca final en un àpat.

Segons Escribà, “Bogeria a la pastisseria” és “un homenatge a la pastisseria. La gent, quan et fa un encàrrec, desconeix el poder que té la pastisseria d’emocionar. No pretén ser un programa només d’Escribà, en aquest país hi ha molts pastissers fora de sèrie i m’agradaria col·laborar amb ells. És un programa on hi té cabuda tothom i l’important és que hi hagi una història.”

Al seu voltant, hi ha Patricia Schmidt, l’artesana dels detalls, del sucre i l’estètica de l’encàrrec; Xavi Marco, l’aconseguidor i trobador d’impossibles; Dani Domínguez, el músic virtuós de la xocolata que aporta cacau a la història, i Marc Balaguer, el professor científic d’Escrivà, l’alquimista director de l’Escribà Academy.

Segons Escribà: “no hi ha pastissos impossibles, dona’m temps i pressupost i faig el que tu vulguis”. A partir de demà, a “Bogeria a la pastisseria”, li arriba el moment de demostrar-ho.

La presentació, com no podia ser d’una altra manera, ha acabat de manera ben dolça. Escribà i el seu equip han enllestit un pastís que s’ha repartit entre els assistents a la roda de premsa.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: