Raimon oferirà al Palau de la Música Catalana dotze recitals el maig de 2017 que significaran el seu comiat dels escenaris

Text – Redacció-Premsa Palau de la Música. Fotos – Ray Molinari-Puill-Premsa Palau de la Música. 

El cantant i compositor Raimon s’acomiadarà dels escenaris el proper mes de maig amb dotze recitals al Palau de la Música Catalana. Tindran lloc durant els quatre caps de setmana del mes de maig de 2017 (5, 6 i 7; 12, 13 i 14; 19, 20 i 21, i 26, 27 i 28) i significaran el comiat definitiu del cantant de Xàtiva després de més de cinquanta anys de carrera. Raimon oferirà les cançons més conegudes del seu repertori i d’altres que al llarg dels anys ha anat component, així com d’altres més recents i alguna novetat. A més, els concerts dels dies 13, 14 i 28 de maig inclouran unes actuacions de benvinguda del Cor de Noies de l’Orfeó Català (amb els temes Veles e vents i Parlant-me de tu), el Cor Mitjans de l’Orfeó Català (amb els temes Diguem no i Al vent) i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, respectivament.

8 maig del 2014 al Palau de la Música Catalana. Foto @Ray Molinari
8 maig del 2014 al Palau de la Música Catalana. Foto @Ray Molinari

Nascut a Xàtiva el 2 de desembre de 1940, Raimon és un dels cantants més reconeguts dins i fora del país. Amb més de cinquanta discos editats –entre directes i enregistraments d’estudi– i sis llibres publicats, és un artista que, pel seu compromís social, ha depassat l’àmbit cultural i musical. Les seves primeres cançons mantenen una vigència que fa que la gent les continuï cantant. Per a Raimon la cançó és també un vehicle expressiu de la poesia.

Novembre 1966 a l'institut quimic de sarrià de barcelonaa. Foto Puyill.
Novembre 1966 a l’institut quimic de sarrià de barcelonaa. Foto Puyill.
Gener de 1967. Primer recital en solitari. Foto Puyill.
Gener de 1967. Primer recital en solitari. Foto Puyill.
Agost del 2015, al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guixols. Foto - Premsa Palau de la Música.
Agost del 2015, al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guixols. Foto – Premsa Palau de la Música.

Els concerts de Raimon són exemples rellevants d’una possible autobiografia col·lectiva, des dels recitals en plena època de la dictadura franquista fins avui mateix, i amb concerts històrics com el que va oferir a l’Institut Químic de Sarrià de Barcelona el 1966 o el seu debut en solitari al Palau de la Música Catalana (1967), entre altres actuacions per Catalunya i en auditoris internacionals. Des de llavors, Raimon ha ofert 44 concerts al temple modernista del Palau. La dotzena d’actuacions que oferirà aquest mes de maig seran una nova i darrera oportunitat perquè el públic es retrobi amb aquest artista universal.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: