Es roda “Pau Casals”

Text – Redacció-Premsa TV3. Foto – Premsa TV3.

Aquesta setmana ha començat a Prada de Conflent el rodatge de la coproducció de TV3 “Pau Casals”. El Vendrell serà l’altra localitat que acollirà aquesta ficció, basada en fets reals, dirigida per Manuel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes, entre altres.

pau_casals

Dilluns, 24 d’octubre, es va iniciar a Prada de Conflent el rodatge del telefilm “Pau Casals”, coproducció de Minoria Absoluta, TV3 i Euskal Telebista.  Aquesta localitat de la Catalunya Nord acollirà la ficció, dirigida per Manuel Huerga durant pràcticament quatre setmanes, fins al 18 de novembre. Després es desplaçarà al Vendrell, a la comarca del Baix Penedès, fins al 21 de novembre.

Sinopsi

A mitjans dels anys 40, Pau Casals és considerat el millor músic del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d’on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo, que controla la zona. El mestre ha decidit no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es decideixin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes a alumnes de violoncel. Un d’aquests alumnes, un noi  francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intenta convèncer el músic que es repensi la seva protesta argumentant que un concert seu tindria tant ressò que li serviria encara més per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país. Malgrat la resistència de Casals, Pierre mourà tots els fils que calgui, acudirà a coneguts del violoncel·lista i farà gestions amb les associacions amb influències, per aconseguir el seu objectiu. Finalment, l’alumne doblegarà la resistència del mestre i Pau Casals celebrarà el concert desitjat, amb un gran èxit mundial. Aquest serà el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, en poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: