Presentació del llibre ‘JOHAN CRUYFF14. L’AUTOBIOGRAFIA’ a l’auditori 1899 del F.C Barcelona FC BARCELONA

el

Text – Redacció-Premsa F. C. Barcelona. Foto – Premsa F. C. Barcelona.

L’Auditori 1899 ha acollit aquest dilluns al migdia la presentació oficial del llibre Johan Cruyff14. L’autobiografia, de Johan Cruyff. L’acte ha comptat amb la presència del fill del mite holandès, Jordi Cruyff, la seva vídua, Danny Coster, i una representació del FC Barcelona encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu. També ha comptat amb la presència del vicepresident primer Jordi Cardoner; del vicepresident esportiu, Jordi Mestre; dels directius Xavier Vilajoana i Oriol Tomás, i del CEO del Club, Òscar Grau.

El president Josep Maria Bartomeu ha donat la benvinguda als presents en l’acte de presentació del llibre. Foto - Premsa F. C. Barcelona.
El president Josep Maria Bartomeu ha donat la benvinguda als presents en l’acte de presentació del llibre. Foto – Premsa F. C. Barcelona.

A l’acte també han estat presents el president de l’Agrupació Barça Jugadors, Ramon Alfonseda, així com l’expreparador físic del Barça Paco Seirul·lo, i dels exfutbolistes blaugrana Toño de la Cruz i Joan Vilà, altres membres de la família, com ara Jesús Angoy i amics de la llegenda holandesa, representants de la Fundació Johan Cruyff i el Johan Cruyff Institute, del president de l’Obra Social ‘la Caixa’, Jaume Giró, o el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

Bartomeu, que ha obert l’acte, ha expressat que “ens fa molta il·lusió que aquest llibre es presenti a les instal·lacions del FC Barcelona” i ha reconegut la importància de Johan Cruyff en el passat, present i futur de l’entitat blaugrana, amb els acords amb la Fundació FCB i FCB Universitas: “Com a club tenim projectes molt importants com són l’Àrea de Coneixement amb FCBUniversitas, i en Johan Cruyff està present en tots ells”.

El president ha aprofitat per recordar l’aliança entre el Club i el Johan Cruyff Institute, que segur que esdevindrà “una aposta guanyadora en màster de gestió esportiva”. Bartomeu ha finalitzat dient que el llibre és de “lectura obligada per a tota aquella gent que tingui coneixement en el món del futbol i de l’esport i vulgui aprendre tot el que el Johan Cruyff va aportar”.

Portada en l'edició en català - Columna -
Portada en l’edició en català – Columna –
Portada llibre en l'edició en castellà - Planeta -
Portada llibre en l’edició en castellà – Planeta –

Per la seva banda, Jordi Cruyff, ha reconegut quedar “sorprès” per l’estima que ha rebut cap a la figura del seu pare els últims mesos i això ens fa “sentir orgullosos de qui era ell”. Jordi Cruyff ha explicat algunes de les interioritats del llibre, com per exemple “la importància de venir al Barça en uns anys difícils com els 70”, i que considera un “gran encert del meu pare per fer a Barcelona la seva vida”.

D’entre els moments destacables del llibre, Jordi Cruyff ha remarcat que al seu pare era un malalt del futbol que no descansava mai, però “quan arribava a casa es dedicava a fer de pare o avi”. Finalment, Cruyff ha recordat un dels moments més bons de la carrera del seu pare com a futbolista: “El seu orgull personal era el Mundial 74. Tot i que no el va guanyar, per a ell va ser molt millor que es reconegués el seu equip com el millor”. “Quan veig el llegat que ha deixat encara tinc més estima i respecte pel meu pare”, ha sentenciat.

El llibre, escrit en primera persona amb la col·laboració del periodista holandès Jaap de Groot, editat per Editorial Planeta i Columna, va tenir una presentació prèvia a Londres la setmana passada i en només sis dies s’ha convertit en número 1 en vendes de llibres de no ficció.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s