‘Inside’ i Max Von Sydow protagonitzen la jornada inaugural del Sitges 2016

Text – Redacció-Premsa Festival de Cinema de Sitges. Fotos – Carlos Ferriz-Albert Roca.

L’esperada producció Inside, de Miguel Ángel Vivas, pel·lícula inaugural de la 49ª edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, ha protagonitzat la gala d’apertura juntament amb el lliurament del Gran Premi Honorífic a l’actor Max Von Sydow. La sessió s’ha completat amb la presentació del curtmetratge En tu cabeza. Parte II: Milagros y remedios,dirigit per Borja Cobeaga, una producció de Cinergía. Gas Natural Fenosa, en el seu projecte Consumo responsable

premio-2 port-1

Inside, quarta pel·lícula del director sevillà Miguel Ángel Vivas i remake de la cinta de culte francesa À l’intérieur, s’ha presentat avui al Festival, amb la seva presència; l’actriu principal, Rachel Nichols, i el productor Adrián Guerra. Segons Miguel Ángel Vivas, Inside “és una pel·lícula sobre dones; volia plantejar-me una cosa que mai no arribaré a entendre, que és el fet de la maternitat”. Perquè en el film l’espectador acompanyarà Sarah, interpretada per Nichols, durant una nit a l’espera de l’imminent naixement del seu fill. Una nit que es convertirà en un autèntic malson quan algú irromp a casa seva disposat a arrabassar-li el seu fill nounat. En definitiva, ha apuntat Miguel Ángel Vivas, “a Inside parlo dels temes que sempre tracto a les meves pel·lícules: de la família, la llar i com es trenca el nucli familiar”. 

inside-1inside-2

Precedint la projecció d’Inside, el públic de la gala inaugural ha assistit també a la presentació del curtmetratge produït per Gas Natural Fenosa, patrocinador del Festival, En tu cabeza. Parte II: Milagros y remedios. La pel·lícula s’emmarca en el projecte Cinergía, una iniciativa creada per divulgar l’eficiència energètica a través del cinema. Segons paraules en roda de premsa d’Adenai Pérez, directora de patrocinis de Gas Natural Fenosa, “el projecte tracta de la capacitat de crear eficiència energètica i convertir-ho en quelcom divertit”. Aquest segon curtmetratge, d’un conjunt de quatre curts en total, compta amb guió de Daniel Sánchez Arévalo i direcció de Borja Cobeaga, qui acompanyat per Jordi Garcia Tabernero, director de Comunicació i Gabinet de Pre sidència de Gas Natural Fenosa, i part de l’equip artístic de la pel·lícula, ha comentat que “ha estat una experiència molt divertida de rodar i l’excusa perfecta per a poder estar al Festival de Sitges, ja que el curt és una picada d’ullet al gènere de terror”.

gas-bis dsc_6803

A la Gala Inaugural del Sitges 2016, també s’ha procedit al lliurament del Gran Premi Honorífic de Sitges 2016 al gran actor suec Max Von Sydow. En roda de premsa, el director del Festival, Àngel Sala, l’ha presentat com “una de les figures que m’ha acompanyat tota la meva vida de cinèfil, pel que és un honor que estigui aquí a Sitges per rebre aquest guardó”. Max Von Sydow, amb més de 150 pel·lícules al llarg de la seva carrera i actor emblemàtic de directors com Ingman Bergman, Sydney Pollack, Steven Spielberg o Martin Scorsese, ha apuntat que “són molts els films dels que guardo grans records, però si he d’escollir només un em quedo amb Pelle, el conquistador, no només pel personatge que vaig interpretar sinó també per la història, una història sobre l’inten t per retornar la dignitat a la gent treballadora”.

max-1 max-2

Dins la Secció Oficial a concurs avui s’ha presentat la producció espanyola Proyecto Lázaro, film de ciència ficció del canari Mateo Gil. Conegut per la seva col·laboració amb Alejandro Amenábar als guions de Abre los ojos Mar adentro, entre d’altres, va arribar a la història de Proyecto Lázaro d’una forma molt peculiar: “vaig escriure el guió al llarg d’un estiu i vaig bolcar en ell moltes reflexions personals; qüestions que m’obsessionaven des del rodatge d’Abre los ojos, com la por a la mort o, més encara, la por a la vida”, ha dit Mateo Gil en roda de premsa. La pel·lícula definida pel director com “una història d’amor disfressada de pel·lícula de ciència ficció” est& agrave; protagonitzada per Tom Hughes i Oona Chaplin. L’actriu, que ha acompanyat al director a la roda de premsa, alabava el seu personatge per “permetre’m valorar l’essència dels petits moments que conformen una relació. Moments que amb el pas del temps cobren la seva veritable dimensió”. Proyecto Lázaro s’estrenarà a les pantalles el gener del 2017 i en paraules del seu productor, Ibon Cormenzana, que també ha assistit al Festival, “més enllà del gènere, la pel·lícula explica una història d’amor entre dos personatges”.

lazaro-1 lazaro-2En la primera jornada, també a Sitges 2016 s’ha iniciat l’àmplia oferta d’activitats paral·leles que ofereix el Festival. A la carpa FNAC, J.A. Bayona ha presentat el llibre Un monstruo viene a verme: El arte de la película y la visión de sus autores, escrit per la periodista i crítica cinematogràfica Desirée de Fez. Bayona també ha mantingut una trobada amb els estudiants que han assistit pel matí a la projecció per a escoles de Un monstruo viene a verme, a l’Auditori Melià Sitges.

A més, han començat les activitats d’indústria que Sitges 2016 ha organitzat per a aquesta edició dins del Sitges Film Hub. Pel matí ha tingut lloc la trobada amb sis líders xinesos del sector audiovisual: un acte de networking del programa Líders xinesos del demà, amb diferents associacions de productors audiovisuals de Catalunya. Per la tarda s’ha presentat Perdre la por (a invertir) en el cinema, una guia de divulgació elaborada per l’Ajuntament de Sitges i dirigida a inversors no tradicionals de cinema en què s’expliquen les claus de la inversió a risc o per deducció fiscal.

Las diferents projeccions s’han succeït al llarg del dia, i els equips de pel·lícules com Colossal Hunger Diaries han presentat les seves respectives propostes.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: