Focus presenta la seva 30a temporada envoltat de grans noms de l’escena

Text – Redacció – Premsa Focus. Fotos – Copyright: Paco Amate – Copyright: David Ruano – Copyright: Teatre Romea.

L’Antiga Fàbrica Damm ha estat l’escenari de presentació de la 30 temporada teatral del Grup Focus, celebrada aquest divendres. Un total de 50 produccions, protagonitzades per 287 artistes de primer ordre de l’escena nacional, pujaran als escenaris del Teatre Romea, el Teatre Goya, el Teatre Condal i La Villarroel durant els pròxims mesos. 

L’acte ha estat conduït pel president de Focus, Daniel Martínez de Obregón, i ha comptat amb les intervencions dels directors artístics dels respectius teatres del grup: Josep Maria Pou (Teatre Goya), Borja Sitjà (Teatre Romea), Tania Brenlle (La Villarroel) i Jordi González (Vicepresident d’Art i Continguts de Focus).

Foto - Copyright: Paco Amate
Foto – Copyright: Paco Amate

Segons ha explicat el president de Focus, la temporada 2016-2017 de Grup Focus es fonamenta en les premisses que han servit de guia per a la temporada anterior: foment de la producció pròpia comptant a través de més recursos, oferir el màxim valor cultural, reforçar la presència de l’autoria catalana dins la programació dels quatre teatres del Grup i la recerca de l’excel·lència artística. Per atènyer aquests objectius, Focus destinarà un pressupost d’11 milions d’euros a l’activitat artística de la seva 30a temporada teatral.

Teatre Romea
La nova temporada del Teatre Romea, que  presentarà una renovació completa de la zona del vestíbul i parcial de la platea, serà la darrera programada per l’actual director artístic de l’espai. Borja Sitjà s’ha envoltat d’amics personalment íntims i artísticament imprescindibles per acomiadar-se del Romea: Héctor Alterio a El padre; Mario Gas com a director de Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano, l’èxit que torna al Romea per tercer any consecutiu, i com a actor, al costat de Rosa Renom, a El filósofo declara; Joan Pera i Carles Canut a La taverna dels bufons; Pep Tosar dirigint Federico García; Abel Folk a Amors & Humors; i Julio Manrique com a director del nou muntatge de T de Teatre, E.V.A.

«Deixo el Romea en mans de gent que estimo moltíssim», ha declarat l’actual director artístic del teatre, «i desitjo que la nova temporada sigui un èxit, tal com ho ha estat l’anterior», ha afegit.

Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano. Foto - Copyright: David Ruano
Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano. Foto – Copyright: David Ruano
El padre- Foto - Copyright - Copyright: Teatre Romea.
El padre- Foto – Copyright – Copyright: Teatre Romea.
E.V.A - Copyright: David Ruano
E.V.A – Copyright: David Ruano
Foto - Copyright: David Ruano
Foto – Copyright: David Ruano

Teatre Goya
Segons Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, l’art i els diners són els conceptes al voltant dels quals gira la nova temporada del teatre, que enguany celebra 100 anys d’història. Durant els pròxims mesos, la sala acollirà Caiguts del cel de Sébastien Thiéry amb direcció de Sergi Belbel; Art de Yasmina Reza protagonitzada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva; La autora de las meninas d’Ernesto Caballero amb Carmen Machi; i El preu, l’èxit teatral del Grec 2016 dirigit per Sílvia Munt.

La Villarroel
Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel, ha destacat que «la dramatúrgia contemporània d’actors vius és l’eix central de la programació 2016-2017 de La Villarroel». Durant els pròxims mesos la sala acollirà Othelo de Gabriel Chamé; La Treva de Donald Margulies amb direcció de Julio Manrique; La mare de Florian Zeller amb direcció d’Andrés Lima; Broken Heart Story de Saara Turunen, i Els tres aniversaris de Rebekka Kricheldorf.
Per a la nova temporada la sala renova també l’aposta pel cicle l’OffLaVillarroel, que durant 2016 i 2017 acollirà dos espectacles de clown sorprenents: Llegué para irme de Gabriel Chamé i l’exitós Be God Is d’Espai Dual.

Ohelo - Gabriel Chamé Buendía amb la Companyia
Ohelo – Gabriel Chamé Buendía amb la Companyia

Teatre Condal
Una comèdia i dos musicals de creació autòctona i de molta qualitat marquen la temporada de la renovada sala de l’avinguda del Paral·lel, ha explicat Jordi González, Vicepresident d’Art i Continguts de Focus. La sala obre temporada amb la comèdia Avui no sopem de Pep Anton Gómez i Jordi Sánchez. A partir de desembre presentará Geronimo Stilton: Gran Retorn a Fantasia, el nou musical dirigit per Lluís Danés; continuarà amb Homes, el musical dirigit per Carol López, i tancarà temporada amb la 2a edició del Festival Variety.

Avui no sopem. Foto - Copyright: David Ruano
Avui no sopem. Foto – Copyright: David Ruano

Balanç de la temporada 2015-2016
Fent balanç de la temporada anterior, el president de Grup Focus ha destacat que durant l’exercici 2015-2016 el Teatre Romea, el Goya, La Villarroel i el Teatre Condal van acollir quaranta-tres espectacles, representats en 1.300 representacions, que van acumular 347.320 espectadors. Aquests números suposen un increment del 14% respecte a la temporada teatral anterior.

Pel que fa als muntatges representats a l’Estat espanyol, Daniel Martínez ha informat que durant 2015 i 2016 sis produccions de Focus han fet temporada a Madrid i han realitzat una intensa gira per territori nacional, sent representades en un total de 376 ocasions.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s