La “Catalunya Experience” de Robert Englund

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Aquesta setmana, l’hotel Casa Fuster acull un hoste especial. El seu guant de ganivets esmolats va convertir en malson els somnis dels joves d’arreu del món, no només els d’Elm Street. Ara, Robert Englund, l’alter ego del terrible Freddy Krueger, es converteix en protagonista d’un capítol de la segona temporada de “Catalunya Experience”, que s’està rodant aquests dies. L’objectiu d’Ivana Miño és mostrar-li la Catalunya més terrorífica.

 

Robert Englund 04 copia port

Passeig de Gràcia, 132. Un turista fa rodolar la seva maleta fins a la porta de l’Hotel Casa Fuster, la mostra d’amor de Marià Fuster vers Consol Fabra. S’atura i comenta amb la noia rossa que l’acompanya alguna cosa de la façana, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Pot semblar que és un més dels visitants de la ciutat comtal, però les càmeres que l’envolten, el delaten. Uns ulls cinèfils no tindran cap mena de dubte. Malgrat l’absència del maquillatge de rostre cremat i del guant de ganivets esmolats, és ell: Freddy Krueger visita Barcelona. L’actor Robert Englund és un dels convidats de la segona temporada de “Catalunya Experience”, que s’està rodant pel territori català des del mes de febrer. De la mà de la seva presentadora Ivana Miño, Englund trepitja territori visitant Besalú, Mataró i, a Barcelona, el cementiri de Montjuïc, on no les tenia totes sobre què li podia passar. Aconseguiran que un dels actors de terror més conegut del món passi por?.

Robert Englund 01 copia

“L’objectiu del programa és el de sempre: intentar ensenyar Catalunya de la manera més maca possible”, explica el director de “Catalunya Experience”, Xavier Brichs, “sempre a través dels ulls d’una persona estrangera, amb la mirada de viatgers de tot el món”. Malgrat mantenir el mateix esperit de la primera temporada, hi ha alguna novetat: “Aquests viatgers, que sempre triem amb molta cura, mostraran diferents tipus de viatges. Per exemple, el Robert (Englund) és un actor que viatja per tot arreu i aquí li hem preparat un viatge per ensenyar-li la Catalunya més terrorífica.”

Han estat sis dies de rodatge de capítol. Englund ha nedat amb tonyines, ha passat tot un dia en un cementiri, parla encantat del seu “moment espiritual” en els banys jueus de Besalú, una “ciutat de postal”, i fa broma comentant que el van voler sacrificar als diables del correfoc de les Santes de Mataró. Ahir, a Casa Fuster, Antonio Díaz, El Mago Pop, el va sorprendre amb un parell de trucs de màgia al terrat de l’edifici que el van deixar bocabadat.

Robert Englund 02(2) copia

Robert Englund es mostra encantat de la seva participació a “Catalunya Experience”. Seu davant la premsa relaxat, mentre comenta que les anades i vingudes de Xavier Brichs i Ivana Miño no li semblen una feina, “és tot un plaer”. No va ser difícil que acceptés la invitació del programa. Ell i la Ivana són amics des que van coincidir en un rodatge a Itàlia. A més, l’actor és un enamorat de Barcelona: “Hauria vingut remant”, comenta amb el seu somriure un pèl malèfic. “L’arquitectura, l’art, la gent… era molt fàcil dir que sí, encara que estava molt preocupat amb aquesta idea de ‘com espantar Robert Englund’”, explica. “Per tant, el 90% del viatge ha estat un plaer, la resta del temps… Quan dimarts vam anar al cementiri, vaig pensar: ‘oh no, la Ivana vol enterrar-me viu’. No, seriosament, està sent una experiència meravellosa. La millor com a convidat d’un reality”, diu finalment. Sí, com espantar Robert Englund, encara que segons expliquen entre riures ell i Xavier Brichs l’ensurt al final se’l va endur la Ivana quan li van fer una broma inesperada amb el guant del personatge de Krueger.

Robert Englund 03 copia

El programa li ha permès conèixer els voltants de Barcelona: “Són molt més macos del que ja imaginava”, i assegura que té a la seva llista de desitjos “fer una ruta en cotxe per la costa fins a Cadaqués”. El que més l’ha apassionat en aquest viatge, però, ha estat la cuina catalana. Confessa que va ser en un altre viatge a Barcelona, en què va recollir un premi per la mítica sèrie “V”, quan es va adonar que Krueger seria un personatge immortal en el moment que dues àvies el van aturar anomenant-lo Freddy. La Ivana recorda que Englund no només és un actor de terror: “Ha fet moltes coses abans i després. És un gran actor de comèdia, canta, balla… És molt polivalent.” Després de vuit pel·lícules interpretant Freddy Krueger, Englund no es veu recuperant el personatge, encara que es declara un apassionat dels films de terror, perquè el fan tornar a sentir com un nen.

Ivana Miño també parla meravelles del viatge compartit amb Englund: “Genial, és una persona molt generosa, entusiasta, culta, curiosa. Té totes les qualitats que busquem sempre en un convidat. Ens ho ha posat molt fàcil. S’ha interessat per tot, ha entès el que volíem, i ha participat en tot moment.”

L’itinerari terrorífic de Robert Englund no serà l’únic. “Catalunya Experience” acompanyarà Rick Hansen, un atleta paralímpic canadenc que viatja amb cadira de rodes; una parella que es mou fent autoestop i dos jubilats en un viatge solidari que mostrarà la Barcelona més social. Els germans Roca i Carme Ruscalleda formaran part de la ruta gastronòmica d’una presentadora de televisió de Singapur i la segona temporada començarà, previsiblement el 5 d’octubre, amb el “viatge emocional” de dos besnéts de brigadistes internacionals pel sud de Catalunya a la recerca dels seus orígens. La comarca d’Osona, el Solsonès, les Terres de l’Ebre, la Terra Alta i Barcelona són alguns dels llocs visitats en els deu nous capítols. El programa també s’ha permès recórrer amb un dron, per primera vegada, espais com el Palau de la Música, Santa Maria del Mar o la catedral de la Seu d’Urgell.

A més, Brichs destaca la vocació internacional del programa, on es poden seguir les converses en anglès, la versió original del rodatge, o bé doblades i/o subtitulades. Ja es pot veure als Estats Units, el Japó, Anglaterra i Alemanya, a través d’Amazon Video, també en una televisió xinesa i algun capítol en algunes línies aèries. El Canadà, on una distribuïdora el comença a moure, podria ser un altre dels països on veiessin properament els malsons de Freddy Krueger a “Catalunya Experience”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: