Arriba l’estiu, “Merlí” torna a la feina

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Arriba l’estiu i els estudiants de Batxillerat buiden els instituts. “Per fi, vacances”, pensen la gran majoria. Però n’hi ha d’altres, uns d’especials, que diuen: “Que bé, arriba l’estiu i treballarem”. Són els que omplen les aules de l’Escola VITAE, ara en desús… No són uns alumnes qualsevol, se’ls coneix com els peripatètics, i Merlí és el professor que els remou el pensament de filòsof en filòsof. El 2 de maig, Merlí i els peripatètics van tornar a classe o, més ben dit, al rodatge de la segona temporada de “Merlí”, la sèrie revelació de TV3. Seran 63 dies de rodatge, alguns amb dues unitats gravant a l’hora. Una mitjana de sis o set seqüències al dia, fins al 29 de juliol.merli_085mEn l’acte de premsa celebrat dimecres, amb la visita al rodatge, es van trobar l’escola VITAE, l’institut Àngel Guimerà en la ficció, en plena ebullició. Per una banda, el director, Eduard Cortés, al capdavant de la primera unitat gravant al set de la cuina de l’institut on en Merlí (Francesc Orellla) els feia una de les seves classes poc ortodoxes. Per l’altra, el codirector, Menna Fité, enfront de la segona unitat, ocupava el despatx de direcció on es trobaven en Bruno (David Solans) i la Coralina (Pepa López), un dels nous personatges d’aquesta segona temporada. Una nova adquisició que Pepa López, l’actriu que la interpreta, defineix com una dona potent, integra i “a la qual li agrada posar les coses a lloc”. També té els seus defectes i punts vulnerables. Coralina és molt sarcàstica i amb molta ironia, igual que el Merlí, però des de diferents perspectives. Aquesta semblança aportarà un punt àcid a la sèrie. No obstant, cadascú té els seus problemes personals i la seva manera de gestionar-los.

 Quan es pregunta a Eduard Cortés si nota la pressió per la segona temporada, contesta amb un “no” contundent. “Quan vam rodar la primera temporada, ens ho vam passar molt bé i hem començat la segona amb moltes ganes”. Destaca que “és més intensa que la primera, perquè les trames han evolucionat i, a més, n’hi ha de noves”. “Comencem amb moltes línies que ja estan molt amunt del seu propi conflicte i que van evolucionant. Ja des del primer capítol hi ha més ‘salseo’, més conflictes… encara agradarà més”, afegeix.

merli_172m

 “L’estil és el mateix, el to és el mateix, el que canvia és que hi ha personatges i trames noves”, explica Hèctor Lozano, el creador i guionista de la sèrie.  “Jo m’he mantingut fidel a l’esperit de la sèrie, però tots els protagonistes faran la seva evolució”, afegeix reticent a donar massa detalls, però sentint-se segur que els guions de la segona temporada estan a l’alçada dels de la primera, “encara que sigui lleig que ho digui jo”, fa broma. Nous conflictes i nous personatges com Ferran Rañé, que serà Millán, el nou professor de Llengua Castellana. La ja esmentada Pepa López serà la nova cap d’estudis, una dona que aconseguirà crispar Merlí. A la colla dels peripatètics s’afegirà l’Oksana, una repetidora de 19 anys d’origen ucraïnès, adoptada, que serà interpretada per Laia Manzanares. “Una tia canyera”, segons la Laia. Directa, sense pèls a la llengua i que arribarà sense estar-se de res.

 L’espectador es retrobarà amb el Bruno, el Pol, el Marc, el Gerard, la Tània, la Berta, el Marc, el Joan, la Mònica, l’Ivan i l’Oliver. Costa que expliquin moltes coses de com evolucionaran els seus personatges en la segona temporada. “Hi ha una fina línia que ens separa de l’espòiler, comenta Elisabeth Casanovas, la Tània. “Hi ha molta evolució per part de tots”, explica Júlia Creus, la Mònica. “Es veuran noves maneres de relacionar-se. Coses molt diferents en tots els personatges i trames variades”.  El progrés de la parella Mònica-Joan serà un dels reclams de la temporada. “Es podrà veure com evoluciona aquesta primera relació en el cas del Joan i segona oportunitat en el cas de la Mònica”, comenta la Júlia. “Hi haurà noves parelles?”, pregunta la premsa. “Ja es veurà… Potser”, eviten la resposta. Cap d’ells volen creuar la fina línia de la qual parlava la Tània.

cuevas

Una temporada de 13 capítols d’un curs que anirà de setembre fins a Nadal. D’aquests, n’han gravats uns sis. No treballen en ordre cronològic, sinó per localitzacions, totes naturals, on se n’han afegit de noves, com la casa del Marc i la de l’Oliver, i llocs peculiars on en Merlí decidirà anar a fer classe. Cada capítol, com la temporada passada, se centrarà en un filòsof. Descartes, Kant i algunes dones filòsofes seran matèria de les ensenyances d’en Merlí, que “continuarà sent un gran professor, el millor professor del món per nosaltres”, afirma Albert Baró, en Joan. “El Merlí continuarà fent de les seves. Merlinades”, afegeix la Mònica.

El Marc i la Tània tindran més protagonisme. “El germà del Marc comença l’ESO a l’Àngel Guimerà, on estudiem nosaltres. És un noi més aviat conflictiu. A casa del Marc, es veurà què li passa amb la mare i el germà”, explica Adrián Grösser, el Marc.  Els espectadors també trobaran una Tània “més madura, fet que la porta a molts més llocs”, comenta Elisabeth Casanovas. La Berta mostrarà “la part més tendra. S’enfrontarà a certes coses que li faran replantejar qui és i per què fa el que fa”, diu Candela Antón.

Se sabrà més de l’Oliver, la darrera adquisició de la temporada passada, qui tindrà la seva pròpia trama. “S’obriran les portes de casa seva”, explica Iñaki Mur. “I, per una banda, es veurà l’Oliver fresc , obert i divertit de la primera temporada, però també un de més fosc”. “L’Hèctor ha estat molt hàbil a portar les trames de tots els personatges a un lloc molt diferent respecte a la primera temporada, però de manera coherent i molt interessant. Llegint els guions, hem pensat ‘hosti, això no m’ho esperava’”, afegeix Mur.

L’Ivan haurà deixat de banda l’agorafòbia. Se’l veurà tornant a classe. “Un Ivan complex en molts sentits que s’haurà d’adaptar a la realitat de l’institut”, explica Pau Poch. Al Pol se li presenten molts problemes per la situació econòmica familiar complicada. “Els estudis i l’economia són difícils de combinar, i a poc a poc s’anirà veient què és el que passa en aquesta situació”, explica Carlos Cuevas.

El Bruno, interpretat per David Solans, va sortir de l’armari en la primera temporada. En la segona es podrà veure un canvi d’actitud, es veurà la diferència entre una persona que no està bé amb si mateixa i una que sí que ho està. El Bruno passarà a ser una persona més oberta a la vida, més simpàtica, alegra i energètica, però amb un camí per recórrer. Viurà una història d’amor, però hi sorgirà algun inconvenient “bastant potent”.

Pepa López, la nova professora
Pepa López, la nova professora

I el Merlí  continuarà sent el Merlí. “Segueixo sent ‘canyero’. Li agrada fotre canya i ironia. En això, el Merlí no canvia”, afirma Francesc Orella. El personatge que continuarà vivint amb la seva mare i el seu fill, el Bruno, haurà d’afrontar determinades situacions que l’obligaran a plantejar-se diferents aspectes de la seva vida. Aconseguirà una certa harmonia amb el seu fill, entenent-se i acceptant-se com són, amb els seus daltabaixos, i amb algunes sorpreses cap al final de la temporada.

Els nois i noies van repetir l’experiència de passar un cap de setmana llarg tots junts amb el ‘coach’, l’actor Isaac Alcayde, que va servir per incorporar Laia Manzanares a la colla. Alcayde els va insistir que el fet que la sèrie hagués anat tan bé implicava “encara més exigència”. Que cap d’ells podia creure que “això ja estava fet”, perquè “les coses que més èxit tenen, també tenen més gent amb ganes de criticar”. Ells, per la seva banda, han madurat en la interpretació.

Sobre la resposta del públic quan els troben pel carrer, es mostren encantats. “No és només fer-se una foto amb tu. Comparteixen històries reals. Ens expliquen coses que t’emocionen i et motiven”, explica Pau Poch, l’Ivan. “Hi ha gent molt dolça. Tu no has fet res especial, però, de cop, et trobes que t’expliquen què els passa i els pots ajudar. És maco el que pots treure de la gent, però també el que els pots donar”, afegeix  Candela Antón, la Berta.

Com diu Júlia Creus, la Mònica, “espero que la segona temporada segueixi obrint ments i que la gent continuï sentint-s’hi identificada”. La tardor serà el moment de comprovar si les segones parts poden ser tan o més bones que les primeres. Ells no tenen cap dubte que sí, que serà millor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: