Julio Bocca presenta la gira internacional del Ballet Nacional Sodre/Uruguay, que arribarà a Barcelona i a Madrid en aquest 2016

el

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Albert Roca. 

Julio Bocca ha presentat aquest dimarts, al Cercle del Liceu, la gira internacional del BNS |Ballet Nacional Sodre / Uruguay que arribarà amb Coppélia al Liceu de Barcelona del 16 al 20 de desembre i a los Teatros del Canal de Madrid del 27 de desembre de 2016 a l’1 de gener de 2017. En la present gira internacional del BNSes presentarà a Xina, Colombia, Guatemala, Argentina i Espanya, finalitzant al gener del 2017 amb Un tranvía llamado deseo, espectacle que es podrà veure a Madrid del 4 al 8 de gener amb la coreografia de Mauricio Wainrot i la música de Béla Bartók. L’Orquestra del Gran Teatre del Liceu posarà música a Coppélia sota la direcció musical de Martín García, director musical de la Orquestra Simfònica del Sodre / Uruguay, que també liderarà la part musical a Madrid.

julio pòrtada

En la roda de premsa ha comentat que el que busca en els ballarins de la seva companyia és “l’excel·lència, la perfeccio, i la capacitat de transmetre emocions. Pel damunt de tot m’agrada la rapidesa. És molt maco que el ballarí s’enlairi i no arrastrant-se pel terra”. De manera concreta sobre el que li sedueix en un ballarí, ens contesta a la pregunta dient que “es pot veure en una primera mirada, però valoro la concentració, el compromís amb la seva feina, que esti feliç i estimi elque està fent, i evidentment que tingui una personalitat definida”.

jlio cercle

Bocca reivindica que les obres tinguin una durada curta com. Coppelia “del que es tracta és que la gent, i parlo de tota la gent, vingui al teatre, i això es pot aconseguir més en les obres curtes”. El reconegut ballarí i coreògraf continua dient que “Actualment hi ha molta gent que no vol estar asseguda durant tres hores veient un espectacle. Per això ens hem d’acomodar al ritme actual de la vida quotidiana, sense perdre l’essència de les obres”.

julio 2 bis

Julio Bocca també es va mostrar molt orgullós de la seva companyia, que dirigeix des del 2010, i que està integrada per 76 ballarins, 50% dels quals són d’Uruguai i la resta de diferents païssos del món. El seu objectiu és “aconseguir que una companyia llatinoamericana es situi entre les 10 millors companyies del món”.

juliol 3

El Liceu posarà les entrades de Coppélia a la venda el proper 8 de juny. Actualment ja es poden adquirir els abonaments de dansa que compten amb un 25% de descompte respecte les entrades individuals i que permeten escollir entre els espectacles de dansa programats a la temporada 2016/17: Coppélia del BNS, Spectral Evidence i La Stravaganza de la companyia de Ballet Preljocaj i IT Dansa.

Coppélia està basat en el conte Der Sandmann (L’home de sorra) de E.T.A. Hoffmann i compta amb el llibret del dramaturg i llibretista Charles Nuitter. Aquest espectacle, amb música de Léo Delibes, està coreografiat per Enrique Martínez i produït pel Theatro Municipal de Rio de Brasil. La producció té una estètica realista, tant en els personatges com en l’ús de les danses tradicionals, que amb el vestuari potencia la força i elegància la dramatúrgia dels ballarins i el fort caràcter teatral de la posada en escena. L’estrena mundial de Coppélia va ser el 1870 al Teatro de la Opéra de Paris i la coreografia de Martínez es va veure per primera vegada el 1968 al Brooklyn Academy of Music.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s