El Liceu homenatja a Plácido Domingo, amb motiu del 50è aniversari del seu debut a Espanya

Text – Redacció-Premsa Liceu. Fotos – Premsa Liceu.

El Gran Teatre del Liceu va acollir ahir diumenge un sopar-homenatge a Plácido Domingo, en commemoració del seu debut ara fa 50 anys a Espanya, a l’escenari del Liceu. A l’homenatge van assistir el propi tenor, la delegada del Govern central, María de los Llanos de Luna, el conseller de Cultura, Santi Vila, i més de 350 persones, entre mecenes, empresaris, abonats i aficionats a l’òpera. Al sopar també van assistir el president de la Fundació del Gran Teatre, Joaquim Molins, el president del Consell de Mecenatge, Salvador Alemany, el director general de la institució, Roger Guasch, la directora artística, Christina Scheppelmann, i el director musical, Josep Pons.

Foto Premsa Liceu
Foto Premsa Liceu

 El sopar -celebrat al propi escenari del Liceu- ha permès recaptar prop de 115.000 euros que es destinaran a la restauració de la façana històrica del Teatre, que requereix una intervenció per corregir diversos defectes estructurals. Està previst que les obres s’iniciïn el mes de setembre, un cop ja s’han atorgat els corresponents permisos administratius de l’Ajuntament. A més de la rehabilitació de la façana de La Rambla, el projecte contempla la instal·lació d’un sistema d’il·luminació integral amb tecnologia LED de baix consum energètic.

Foto Premsa Liceu
Foto Premsa Liceu

 Aquest és el segon sopar benèfic que el Liceu organitza amb Plácido Domingo, després del celebrat la temporada passada al Foyer del Teatre. Llavors es van recaptar 72.000 euros. La intenció del Teatre és finançar el projecte de rehabilitació i il·luminació de la façana històrica, pressupostada en 492.000 euros, a través d’altres accions de captació de fons, com ara patrocini, lones publicitàries i donacions de mecenes i particulars.

Foto Premsa Liceu
Foto Premsa Liceu

 Simultàniament a les obres de rehabilitació de la façana de La Rambla, està previst dur a terme treballs de recuperació dels quatre vitralls wagnerians situats a la façana lateral del carrer de Sant Pau. En aquest cas, es farà amb la col·laboració del Cercle del Liceu, que endegarà una campanya interna de mecenatge entre els seus socis per finançar els 164.000 euros que costa la restauració. Les obres permetran obrir a la ciutadania aquest important patrimoni cultural que data del 1905.

L’homenatge a Plácido coincideix amb la seva participació a l’òpera Simon Boccanegra, que estarà en cartell fins el 29 d’abril. Domingo va debutar al Liceu l’1 de gener de 1966 amb tres òperes mexicanes, coincidint amb el seu debut com a professional a Espanya. Des de llavors, ha intervingut en 25 òperes –tres d’elles en versió concert– i ha sigut un habitual a l’escenari barceloní, on ha actuat en 83 ocasions. En el record dels aficionats queden nits memorables com els títols Manon Lescaut, Andrea Chénier, Un ballo in maschera i Parsifal.

Foto Premsa Liceu
Foto Premsa Liceu

El sopar d’homenatge al Liceu -amb un cost per cobert de 300 euros- ha comptat amb el patrocini principal d’Abertis, Hotel Mandarin Oriental i Fundació RBA, i com a empreses col·laboradores amb Banca March, Fundació Damm, Gramona, Levante Capital, Courvoisier i Telefónica.

 

Departament de Comunicació

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: