‘Truman’, amb participació de RTVE, gran triomfadora dels Premis Gaudí 2016 amb sis guardons

Text – Redacció-Premsa RTVE. Fotos – Premsa RTVE. 

La pel·lícula ‘Truman’, amb participació de  RTVE, ha estat la gran triomfadora dels Premis Gaudí desprès d’obtenir sis guardons. ‘El Rey de la Habana’ i ‘Anacleto: Agente secreto’ han aconseguit quatre premis cadascuna. En total, les cintes participades per RTVE han recollit 16 estatuetes. La celebració de la gala, que la Acadèmia del Cinema Català organitza cada any, va tenir lloc anit a l’Auditori del Fòrum de Barcelona, aquest diumenge, i va ser conduïda per l’actriu Rossy de Palma.
Guanyadors amb Rossy de Palma copia

‘Truman’, film de Cesc Gay que té el suport de RTVE, ha conquerit els guardons de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió. Ricardo Darín ha aconseguit el premi al millor protagonista masculí; Javier Cámara, al millor actor secundari i Dolores Fonzi a la millor actriu secundària.

Truman - Javier Cámara i Cesc Gay copia

Al recollir el premi a la millor direcció, Cesc Gay ha assegurat que li fa “molta il·lusió, perquè aquesta cinta és especial”. Javier Cámara, exultant i feliç, ha dit en un català força correcte que està “molt content, però molt i molt content. M’havia preparat un discurs molt maco, però no em surt”.

Truman - Javier Cámara copia

‘El Rey de La Habana’, la pel·lícula d’Agustí Villaronga que també té el recolzament de RTVE, ha aconseguit quatre premis: al millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari.

‘Anacleto: Agente secreto’ de Javier Ruiz Caldera, s’ha alçat amb quatre premis: millor direcció de producció, millor direcció artística, millor so i millors efectes visuals.

Anacleto, Agente Secreto copia

I també estan participades per RTVE ‘Nadie quiere la noche’, de Isabel Coixet, que ha conquerit el premi al millor maquillatge i perruqueria; i ‘Game Over’, reconegut com el millor documental.

El palmarès dels VIII Premis Gaudí es complerta amb els guardons a millor pel·lícula en llengua catalana per a ‘El camí més llarg per tornar a casa’; millor protagonista femenina, Laia Costa per ‘Victoria’; millor pel·lícula per a televisió a ‘13 dies d’octubre’; millor pel·lícula d’animació per ‘Atrapa la bandera’; millor pel·lícula europea per a ‘Mandarines’; i curtmetratge a ‘El Adiós’.

Amb una assistència propera als 2.000 invitats, la gala de la cinematografia catalana ha homenejat a Rosa María Sardà amb el Gaudí d’Honor, premi que ha recollit el seu fill, Pol Mainat. A més a més, l’acte ha recordat als membres de la professió que ens han deixat al llarg del darrer any, entre ells el realitzador i productor de RTVE Pedro Grima, que va morir el passat mes de gener.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: