Olalla Escribano, una actriu catalana… a Paris

Text – Albert Roca. Fotos – Arxiu Olalla Escribano-Redacció. Entrevista realitzada a l’Hotel Murmuri de Barcelona.

L’hem vist en moltes series com “Serrallonga”, “Lalola”, “Hospital Central”, i d’altres. Ens va emocionar amb el seu gran paper en el filme “Salvador” de Manuel Huerga, i fa uns mesos la vem veure a “La Riera”. Ella és Olalla Escribano, una actriu catalana que viu amb passió tot el que fa, i que ho ha transportat a Paris, on hi viu des de fa un temps i on ha enamorat als parisencs amb les seves interpretacions. Però amb el desig de tornar a la seva estimada a Catalunya, on va venir en les festes nadalenques.

_RAU0016 (1) copia portada

Preg. En primer lloc, ¿ Com et vas decidir anar a París? ¿ Què has estat fent aquest temps ?

Porto dos anys i mig a Paris i sincerament mai m’ho hagués imaginat,. Ha estat tota una sorpresa per mi fins i tot!. Després de fer la serie “Lalola” vaig estar durant quatre anys fent teatre a Madrid. La darrera obra va ser la Celestina, on vaig estar gairebé un any i mig de gira. Un cop vem acabar, em vaig trobar que no tenia cap projecte a la vista. Aleshores tenia unes ganes increibles de marxar, de conèixer un altre país. Sempre havia volgut marxar un temps, pero per estudis primer i amor i feina després. no ho havia fet mai. Així, que en aquell moment vital en el qual em trobava, sense lligams i sense fiena, em vaig dir: ¡ÉS EL MOMENT!. Vaig escollir Paris per una raó molt senzilla: la meva millor amiga vivia allà i l’havia anat a visitar  molts cops. ! Jo el que volia era marxar! Jajaj!

Preg. ¿ I com et va sentir quan vas arribar ?

Em vaig trobar amb una ciutat culturalment brutal, ja que per aquí passa tot. És una ciutat increible. Però tenia el problema de no parlar gairebé una paraula de francés, i així va ser al principi. La sort a vegades acompanya i vaig tenir el plaer de conèixer una companyia de teatre maravellosa , amb la qual vaig estar treballant el primer any i mig. Després he estat en una serie, que es diu “Escenes de menages” i treballant com a guia de turisme, fent de profe….. pero sobretot vivint aquesta experiència.

Preg. Igualment, no has perdut contacte a la feina a Catalunya, com quan vas participar a la serie “La Riera” de TV3. ¿ Com va anar l’experiència ?

La veritat és que molt bé. Tornar a treballar amb l’Esteve Rovira i amb la meva llengua sempre és un plaer. I amb l’afegit que fos a La Riera: una serie amb un equip humà fantàstic. M’ho van posar molt fàcil.

Preg. ¿ Quan vas començar a sentir que eres actriu ?

Vaig tenir la sort de poder anar a una escola on les arts eren molt importants. Des de petita a l’escola feia teatre, circ, video. art…. I a casa meva el teatre el teniem molt a prop: el meu pare era profe de literatura i es dedicava a dirigir teatre a l’institut. Així que jo hi anava sempre com a espectadora. I em passava el dia llegint en veu alta i disfressant-me. Així doncs ja des de petita era una farandulera!

_RAU9961 copia

Preg. Durant molt de temps vas participar en petits papers en series com “Hospital central” i d’altres. Què recordes d’aquella etapa?

Doncs eren els meus inicis, i m encantava psasar per diferents series…. anava canviant de personatge molt sovint..M’enrecordo que a la serie” El Comisario “ vaig fer un personatge de yonki que es deia Sara i per a mi va ser un repte, ja que era molt joveneta. Pero la gràcia va ser quan al cap d’un any em truquen per un altre personatge per la mateixa serie, i que també era una yonky… i jo els vaig trucar i els hi vaig dir que no podia, que no feia gaire que havia sortit fent de Sara, i ells em van dir; “No pasa nada Olalla, el público no se acordarà!!!!” Però s’ho van pensar millor i al final va ser el mateix personatge que tornava!!!!!!

Preg. Un dels teus personatges més recordats va ser a la serie “Serrallonga”. Què va suposar aquella serie i si et senties identificada amb el teu personatge?

Serrallonga per mi va ser importantisssim. Tenia moltes ganes de treballar a la meva terra i més amb una historia així. Em va donar l’oportunitat de treballar amb un equip fantastic i amb l’Esteve, que va fer una gran feina!. Margalida és un personatge maravellós, amb una fortalesa inmensa, i un sentit de l’amor i lleialtat extraordinariPer a mí va ser un regal , i sempre li estaré molt agraïda a l’Esteve per haver-me donat aquesta oportunitat. Respecte a les proximitats amb el meu personatge considero que jo em considero una persona valenta i  això m’apropava amb ella.

Preg. Una serie on vas tenir un gran paper coprotgonista va ser “Lalola”. En aquesta serie et vem veure en un punt còmic. Et sents més propera a la comèdia o el drama ?

Saps? Fins Lalola sempre havia fet papers dramàtics i, de fet, els directors de casting no em volien per la comèdia. Jo savia que s’estava fent el casting per Lalola i vaig trucar al meu representant, i li vaig dir que volia entrar, que volia que em veiessin amb comedia. Ell va trucar, i ” nanai de los nanis”. Li van dir que no em veien amb comèdia. Aleshores, em vaig posar molt farruca i m’enrecordo que estava molt enfadada perquè no em donaven l’oportunitat!. Així que vaig trucar personalment al director de casting i li vaig dir que es sorprendria veient-me en la comèdia.Va accedir, i vaig tenir la sort d encaixar en el paper!

_RAU0063 copia

Preg. En el cinema et recordem molt  a la pel·lícula «Salvador”

Sense cap mena de dubte per mí ha estat l’experiència cinematogràficament més important, a nivell emocional. Va ser un rodatge molt emotiu i proper. El que jo havia sentit parlar tant a casa meva sobre la dictadura tenia l’oportunitat de viure-ho a la pantalla. Uns pares d’esquerres que tinc, i molt actius en aquella època, em van aportar molt per poder rodar aquesta magnifica pel·lícula que sempre portaré en el meu cor. I un privilegi haver participat en ella.

Preg. També has fet teatre. Et sents més actriu quan ho fas?

Nooooo! Em sento més viva pero no més actriu!

PC302463 copia

Preg. T’has emportat alguna cosa dels personatges que has fet?

M’imagino que sempre t’enportes una emoció d’ells. Pero no sóc de les que m’emporto el personatge a casa. Però reconec que amb el rodatge de ” Salvador “ em vaig emportar tota una época de la nostra hiistòria: una gran pel·lícula i un gran aprenentatge. Gracies Manuel Huerga.

Preg. Amb quin director o directora treballaries amb els ulls tancats si t’ho proposés?

Ufff!!!! Sincerament no et puc contestar concretament… hi han tants!!!!!! Per exemple, l’altre dia vaig coincidir amb un director que em fascina: Haneker, i el mirava i remirava , i em deia el que deu ser trevallar amb aquest pedazo director!!!!! Ell seria un de molts!!!!!!

_RAU0046 (1) copia

Preg. Fora de l’ambit artístic, quines aficions tens?

M’encanta viatjar amb cotxe , perdre’m per les carreteres secundaries i descubrir pobles i paisatges perduts!!!!   I la dansa també és una de les meves passions!!!!

Preg. Per finalitzar, tens algun projecte proper? Et veurem de nou vivint a Barcelona?

Espero que sí, tinc ganes de tornar, però poc a poc…. A l’estiu rodarem una pelicula del meu gran amic Isak ferriz,” Pyrennes” rodada integrament a Andorra, amb uns exteriors impressionants i una historia forta. ¡Serà la bomba! I a París començo una creació de teatre amb la mateixa companyia: “ Les Canailles”; I buscant i seguint… com tots , no és una época fàcil.

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s