“Nit i dia”, la nova sèrie de TV3. El proper dilluns 1 de febrer, estrena

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Dilluns 1 de febrer, a les 22.40, s’estrena “Nit i dia”, la nova sèrie de TV3 produïda per Mediapro, un “thriller” realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

portada

El 25 de gener, a les 22.35, com a prèvia a l’estrena, arribarà “Dia i nit, l’altra cara de ‘Nit i dia’”. A mig camí entre el “making of” i el documental, recull les interioritats del rodatge d’una sèrie complexa i apassionant i, a la vegada, un retrat de les persones reals en què s’inspira i dels espais on s’ha rodat.

Aquest dijous es va presentar a la Ciutat de la Justícia la nova sèrie de TV3 produïda per Mediapro, “Nit i dia”. A la roda de premsa van assistir Eugeni Sallent, director de TV3; Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV3; Jaume Roures, de Mediapro; Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, creadors de la sèrie, i un dels directors, Manuel Huerga. També hi han estat presents una bona part dels protagonistes de la sèrie: Clara Segura, Miquel Fernández, Pablo Derqui, Marc Martínez, Mario Gas, Vicky Peña, Carlota Olcina, Alba Pujol, David Verdaguer, Oriol Vila i Mar Ulldemolins.

Va obrir l’acte el director de TV3, Eugeni Sallent, destacant la importància d’estrenar “una sèrie que ajudarà a conèixer i contextualitzar el món de la medicina legal, els forenses, els jutges…”. Una nova ficció que “aporta valor, que ens diferencia com a cadena i, sobretot, ens fa ser competitius”, i ha afegit que “malgrat les dificultats econòmiques sempre s’ha mirat de mantenir viu el fil de ficció i seguir fent la funció de motor del sector”. De “Nit i dia”, n’ha destacat que s’ha prioritzat “el talent i la qualitat”. És una sèrie que retrata de manera “molt versemblant i molt creïble el món de la medicina legal”, fet que, segons el director de TV3, és “símptoma inequívoc que és un producte de molta qualitat”.

Sin título-7Jaume Roures, de Mediapro, va explicar que el dilluns que s’emeti la sèrie suposarà treure’s dues espines de sobre: “veure realitzat un projecte de fa sis anys, que dóna peu a conèixer la nostra perseverança i, sobretot, fer ficció a TV3, casa nostra”. Ha remarcat que “no és una còpia de les sèries que estan tant en boga. Busca estar a un nivell poc habitual quant a talent i qualitat”. També ha destacat “Nit i dia” com a projecció de Barcelona: “Volíem demostrar que, de la mateixa manera que els americans fan sentir que un poble de Dakota desconegut és una cosa que tens aquí al costat, a fora poguessin veure i viure aquest ambient ciutadà i metropolità de Barcelona i sentir-se identificat i vinculat.”

Per la cap de Coproduccions i Ficció de TV3, Susanna Jiménez, “Nit i dia” és “una aposta innovadora i arriscada d’un gènere poc habitual a TV3: el thriller realista”. Jiménez ha enumerat els factors que van fer decidir tirar endavant “Nit i dia”. Primer, els creadors, Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, que portaven un projecte nou que no era una còpia de cap sèrie anglosaxona, on cridava l’atenció el realisme i l’aposta per mostrar de manera veraç la feina de jutges, forenses i policies. Segon, la variada gamma de personatges en una sèrie coral: “Tots tenen les seves trames. Són persones normals, amb llums i ombres, amb una cara oculta.” Tercer, un càsting de luxe, excepcional. Quart, la factura visual: “Gravada, a més, en escenaris reals, que encara la fan més realista”. Cinquè, els directors Manuel Huerga i Oriol Paulo, que li han donat un “look espectacular, molt cinematogràfic”.

“Nit i dia” ha estat creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, i escrita amb la col·laboració d’Oriol Paulo i Jordi Casanovas.

Lluís Arcarazo va remarcar  “No és un CSI a la catalana. No s’estudien els processos científics, sinó l’impacte d’estar en contacte permanent amb l’horror.” “El contrast és fonamental en la sèrie: entre el que som i el que mostrem. Tots tenim una cara lluminosa i una de fosca”, ha afegit. “Nit i dia” és, per una banda, “una sèrie de forenses, de jutges, de policies, de delinqüents”, però també “una sèrie de personatges que no ensenyen exactament com són”. Un projecte de fa sis anys, el primer que no escrivia per encàrrec. Arcarazo ha confessat que en veure el primer capítol va pensar que “havia valgut la pena esperar tant de temps”.

Jordi Galceran, l’altre creador de “Nit i dia”  va sentenciar: “No tenim excuses si no té èxit. Hem fet exactament la sèrie que volíem fer.” També ha explicat que a “Nit i dia” “no jutgem els personatges; només mostrem el que fan, sense fer judicis de valors, i deixem que sigui l’espectador el que els faci, que jutgi”. Galceran ha expressat el plaer que ha suposat escriure “Nit i dia”. “Com si fóssim americans i no hi hagués límits”, va fer broma.

_DSF2075m

Manuel Huerga, ha estat el director de nou dels tretze capítols de la sèrie. Ha compartit aquesta tasca amb Oriol Paulo, que, a més, és l’autor de dos guions de la sèrie i que ha compaginat aquesta feina amb projectes cinematogràfics com “Contratiempo”, un film protagonitzat per Mario Casas, Bárbara Lennie i Jose Coronado que compta amb la participació de TV3.

Per Huerga, l’explicació del look cinematogràfic és tan fàcil com això: “No faig diferències entre rodar cinema o televisió.” El director ha destacat els “bons guions, ben escrits i estructurats. No queda res en l’aire i en aquesta mena de sèries són molt importants els detalls, que no hagi res que grinyoli”. Per ell, “Nit i dia” no és una sèrie que vulgui ser escabrosa, però “es veuran coses que no són habituals a TV3”. I mirant a una part del repartiment que havia a la sala ha afegit que “tenint actors com aquests, les coses surten soles”.

Arcarazo també va destacar com a altres grans actors, com Montserrat Carulla, Manuel Dueso o Jose Coronado, entre altres, se’ls podrà veure en petits papers en algun dels capítols.

Clara Segura es posa a la pell de la patòloga forense Sara Grau. L’actriu va remarcar la cura que s’ha tingut en els detalls, en la versemblança, en com ha estat d’important que els experts els guiessin en els processos forenses, en el llenguatge, que donessin el vistiplau a tot el que feien els actors. Una part d’aquest procés d’assessorament es podrà veure “Dia i nit, l’altra cara de ‘Nit i dia’”, que s’emetrà aquest dilluns després del “Crackòvia”. Treballar en escenaris reals també ha estat bàsic per no sentir-se “impostat”, ha afegit l’actriu, que ha explicat que encara li queda rodar “la traca final”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: