Jeremy Irons, aquesta nit al Liceu, amb Egmont

Text – Redacció-Premsa Liceu. Fotos – Albert Roca.

L’actor britànic Jeremy Irons interpreta el rol d’Egmont al concert d’aquest dissabte 23 de gener al Gran Teatre del Liceu.  Aquest concert també es veurà el 24 de gener a l’Auditori d’Oviedo.

jer portada

Beethoven i Irons és una proposta innovadora de l’orquestra Wiener Akademie dirigida per Martin Haselbök. Els passatges d’Egmont que Beethoven va incloure en la seva obra inspirada en el clàssic de Goethe seran recitats per Irons amb traducció de Christopher Hampton, guionista guanyador d’un Oscar per l’adaptació de la pel·lícula Les amistats perilloses. El programa d’aquest concert es completa amb les obres de Beethoven Ah Perfido, op. 65; i la simfonia núm. 7, en la major, op.92.

jer 1 jer 3 jer 5

Jeremy Irons (Cowes, 1948) inicia la seva carrera a la Bristol Old Vic Theatre School per després traslladar-se a Londres, on va treballar amb la Royal Shakespeare Company. A principis dels vuitanta fa el salt al cinema amb Nijinsky (1980) tot i que la fama entre el gran públic li arriba amb la sèrie anglesa Retorn a Brideshead. Referent per les seves interpretacions a films com La dona del tinent francès (1981), La Missió (1986), La casa dels esperits (1993) o L’home de la màscara de ferro (1998), Irons va ser guardonat amb un premi Oscar per El misteri Von Bulow (1990). Recentment, l’hem pogut veure a pel·lícules com Hermosas Criaturas i Tren de nit a Lisboa (2013), i properament estrenarà Batman/Superman (2016).

jer 6 jer 7 copia jer 8

Després de participar a nombroses produccions teatrals del West End i del National Theatre de Londres, l’extensa trajectòria teatral d’Irons inclou un premi Tony a millor actor per The Real Thing, obra que va suposar el seu debut a Broadway l’any 1984. Impressionism, de Michael Jacobs, va ser la darrera obra que Irons ha protagonitzat als escenaris de Nova York l’any 2009.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: