Demà arriba el Mercat de Nadal del Llibre, el primer acte literari després que la UNESCO declari Barcelona Ciutat de la Literatura

Text – Redacció-Premsa Club TR3S C.

Coincidint amb la declaració de Barcelona com a Ciutat de la Literatura per la UNESCO, demà se celebrarà el primer esdeveniment literari a la ciutat després d’aquest anunci. Més de 70 autors participaran al Sant Jordi d’hivern de Catalunya, l’acte literari celebrat a Catalunya que engloba més activitats en una sola jornada. Els més de 5.000 assistents que s’hi esperen podran comprar les últimes novetats literàries d’aquesta tardor-hivern i els escriptors les signaran perquè s’enduguin un regal ben especial per Nadal: un llibre dedicat. 

13:15h Albert Sánchez Piñol conversarà amb l’historiador i polític Oriol Junqueras sobre ‘Vae Victus’, en l’únic acte públic de presentació de l’última novel·la de Piñol.

12:30h Unim a dos dels autors més llegits del nostre país, Xavier Bosch i Sílvia Soler, per conversar sobre l’amor en la literatura en els seus últims llibres, ‘Algú com tu’ i ‘Un any i mig’.

20:40h Rafel Nadal i Care Santos ens explicaran a partir dels seus llibres ‘La maledicció dels Palmisano’ i ‘Diamant Blau’ com narrar la història a través dels universos personals de dues nissagues familiars.

3 datings literàries protagonitzats per 6 dones: Isabel-Clara Simó & Gemma Lienas sobre els límits de l’etiqueta ‘juvenil’ en les novel·les (13:30h), Núria Picas & Empar Moliner sobre el llibre ‘Córrer per ser lliure’ (17:15h) i Milena Busquets & Jenn Diaz (13h) sobre les relacions mare-filla

15:50h Toni de la Torre, reconegut crític de sèries i autor del llibre ‘J.J Abrams. La teoría de la caja’, explorarà en profunditat la saga ‘Star Wars’ i la figura del seu director, J.J Abrams


11:50h Conversarem amb el filòsof i escriptor Fernando Savater i analitzarem l’obra de 8 personatges imprescindibles de la literatura clàssica: Shakespeare, Valle Inclán, Poe, Leopardi, Agatha Christie, Reyes, Flaubert i Zweig.

19:15h Hem desafiat a 6 editorials independents i els hem proposat que defensin 3 dels seus títols durant un minut davant de tots els seus lectors. 6 editors, 1 jutge i els assistents com a jurat popular seran els protagonistes d’aquest combat dialèctic en el qual, durant 3 rondes, cada editor haurà de defensar un dels seus títols. En acabar la ronda, el jurat popular votarà quin llibre ha estat millor defensat.

18h Parlem amb les escriptores Clara Usón i Najat El Hachmi sobre el rol de les dones en la literatura: el de les autores i el dels seus personatges.

12h Noe Gaya és un exemple de superació personal: l’any 2000 va patir un accident de cotxe que la va deixar amb mobilitat reduïda. Malgrat tot, no ha perdut mai les ganes de viure i així ho explica a ‘El Camí de la Papallona’. Compartirà la seva experiència amb tots nosaltres i conversarà amb la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i l’escriptor Màrius Serra.

20h Parlem d’actualitat política amb Albert Carreras, Patricia Gabancho, Tian Riba i Ramon Tremosa, autors de llibres que exploren des de diverses perspectives la complexa realitat de la política catalana. Modera Eduard Voltas.

15h Masterclass sobre còmics amb Alessandro Barbucci, un dels dibuixants de còmics més destacats i l’autor que més va signar al Saló del Còmic

16:30h ‘Judici a la novel·la negra catalana’, un advocat i un fiscal faran preguntes sobre la novel·la negra catalana als escriptors acusats, Sebastià Bennasar, Anna Maria Villalonga i Albert Villaró. Caldrà que els autors la defensin, que ens informin i ens convencin que hi ha contingut de qualitat.

……

 

 

…….

 

……

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: