El Liceu acull el debut mundial de Juan Diego Flórez en el rol d’Edgardo a ‘LUCIA DI LAMMERMOOR’

el

Text – Premsa Liceu. Fotos – Albert Roca.

El tenor uan Diego Flórez debuta el rol d’Edgardo a Lucia di Lammermoor el proper 4 de desembre al Gran Teatre del Liceu. Ismael Jordi s’alterna amb el tenor peruà, que ja va debutar el 2007 a Amsterdam i que ja ha interpretat a Zuric i Nàpols, entre altres ciutats europees. Basada en la novel·la de Walter Scott The Bride of Lammermoor, la protagonista, Lucia, és un dels gran reptes del repertori operístic tan en l’àmbit vocal com escènica. Elena Mosuc i Maria José Moreno encarnen aquest rol tan conegut per un dels seus punts àlgids, quan el personatge s’entrega a la bogeria.

opera port

Després de Così fan Tutte –que es va poder veure a finals de la temporada passada-, Damiano Michieletto proposa per aquesta producció un espectacle amb un ambient que ell mateix defineix com “despullat d’excessos, dominat només pel vidre tallant i fred d’una torre –que és alhora lloc de festa i de mort”. Marco Armiliato és l’encarregat de la direcció musical d’aquesta òpera en tres actes que compta amb llibret de Salvatore Cammarano i on  participen l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre.

Lucia di Lammermoor, que es va estrenar el 1835 al teatre San Carlo de Nàpols i es va representar per última vegada al Liceu el 2006, és un dels paradigmes de l’òpera romàntica i de l’època final del bel canto, que combina magistralment el virtuosisme vocal amb l’empenta dramàtica. L’òpera es podrà veure en 14 funcions que s’allargaran fins entrades les festes de Nadal, el 29 de desembre.

Imatge de la roda de premsa celebrada aquet dilluns a l'escenari del Liceu
Imatge de la roda de premsa celebrada aquet dilluns a l’escenari del Liceu

Situada a Escòcia, Lucia di Lammemoor de Donizetti expressa l’amor romàntic que perdura més enllà de la mentida, de la incomprensió, de la follia i de la mort. La rivalitat entre dos clans enemics és l’escenari que veu néixer l’amor entre Lucia i Edgardo, que es juren en secret vot de matrimoni. Enrico, germà de Lucia, s’interposa en el jurament d’amor fent que l’òpera acabi en tragèdia.

Juan Diego Flórez al Liceu aquest matí. El tenor peruà està considerat com un dels millors del món en aquests moments.
Juan Diego Flórez al Liceu aquest matí. El tenor peruà està considerat com un dels millors del món en aquests moments.

Lucia di Lammermoor en pantalla gran

El Liceu torna als cinemes amb Lucia di Lammermoor, un dels dos títols que es retransmetran en directe i que es podran veure a 13 països i, a través del Canal Mezzo, a 39, tot consolidant el projecte audiovisual que es va recuperar la temporada passada amb Norma i que fomenta la cultura accessible per continuar enfortint el Liceu de tots. Lucia es podrà veure el 23 de desembre a cinemes de Badalona, Barcelona, Mataró, Palamós, Ribes de Freser, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Valls. I Capuleti e i Montecchi  serà la segona òpera que arribarà a la gran pantalla el proper 1 de juny de 2016.

Activitats complementàries 

En aquesta ocasió, el Liceu, conjuntament amb la marca de conyac Courvoisier – un dels millors conyacs francesos – han ideat una carta de combinats que es serviran de forma gratuïta, per a tots els espectadors que ho desitgin, al finalitzar algunes de les 14 funcions de Lucia di Lammermoor. Les fruites seran les protagonistes d’aquestes tres propostes que es podran degustar el 5, 11, 18 i 29 de desembre a la barra instal·lada per a la ocasió al Saló dels Miralls. Smash de pera i vainilla, Sour de poma i Cooler de taronja amarga seran les begudes estrella de Lucia on Le Courvoisier aportarà el seu toc gastronòmic diferent.

 L’Artista Respon, una nova iniciativa que ja s’ha consolidat després de l’experiència de Nabucco i Benvenuto Cellini, es centrarà en Lucia di Lammermoor el proper dimecres 16 de desembre al Foyer del Teatre a les 19h amb Juan Diego Flórez, Elena Mosuc i el director musical Marco Armiliato. Durant aquestes conferencies, el públic podrà preguntar directament a l’artista i intercanviar experiències. L’accés quedarà restringit a les persones que hagin adquirit l’entrada per veure la funció o aquells abonats que tinguin l’espectacle en el seu abonament. La gestió s’ha de fer a través del web del Gran Teatre del Liceu

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s