El Born Centre Cultural, una de les seus, per segon any consecutiu, del Mas i Mas Festival

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Albert Roca.

El Born Centre Cultural és una de les sis seus del 13è Mas i Mas Festival, al costat de la sala Jamboree, el Palau de la Música, el Reial Cercle Artístic, el club Moog i el tablao Tarantos. Forma part d’una programació amb prop de 300 actuacions i més d’un centenar de produccions, que ompliran de música la ciutat de Barcelona fins a l’1 de setembre.

Foto de família en la presentació, celebrada aquest dimecres: Pere Pons, Cece Gioanotti, Carles Margarit, Maria del Mar Bonet, Horacio Fumero, Telva Rojas i Carles Gili.
Foto de família en la presentació, celebrada aquest dimecres: Pere Pons, Cece Gioanotti, Carles Margarit, Maria del Mar Bonet, Horacio Fumero, Telva Rojas i Carles Gili.

Així, el Born Centre Cultural, a la Sala Moragues, tornarà a ser, per segon any consecutiu, un dels escenaris del festival i en ell es podrà gaudir de concerts d’artistes com Maria del Mar Bonet, Judit Neddermann, Myriam Swanson, o La Locomotora Negra, entre altres.

FOTO 1FOTO 2FTO 3

En l’acte de presentació de la programació dels concerts al Born, dins el Mas i Mas Festival, celebrat aquest passat dimecres, es va comptar amb les intervencions de Pere Pons, director artístic del Mas i Mas Festival, Carles Sala, director de Barcelona Capital, Institut de Cultura de Barcelona i la cantant Maria del Mar Bonet, que va mostrar la seva alegria de venir a Barcelona aquest cop com a visita ja que des de fa uns mesos resideix a Palma.

pres

FOTO MARIA

En la roda de premsa es va remarcar la gran oferta de concerts que hi haurà els caps de setmana en el born, amb música cubana, flamenc, blues o jazz. Un repertori d’autèntic luxe.

FOTO RP

Programació:
Maria del Mar Bonet amb Dani Espasa i Antonio Sánchez
Presenta ‘Homenatges’. Dissabte, 1 d’agost De les 20 h. a les 22 h. Diumenge, 2 d’agost De les 20 h. a les 22 h.
Per mantenir viva la cita històrica dels concerts a la Plaça de Rei, aquest estiu El Born Centre Cultural torna a ser l’escenari que acull una nova proposta de la cantant mallorquina. La gran veu de la mediterrània presenta un repertori antològic que, sota el títol Homenatges, suposa el seu particular tribut a aquells autors pels que sempre ha declarat una gran admiració, genis com Ovidi Montllor, Guillem d’Efak, Joan Manuel Serrat, Milton Nascimento, Bruce Springsteen, Mikis Theodorakis i Barbara, entre altres.

Myriam Swanson
Presenta ‘Magnolia’, dissabte 8 d’agost, a les 20 hores
Magnolia és un quartet envellutat i rabiós d’esperit americà on a més de revisitar els clàssics se celebra un repertori amb les cançons que acompanyen la Myriam Swanson des dels seus inicis i que ha volgut compartir amb uns músics brillants en una sessió poderosa que abasta un ampli espectre de la seva vessant més jazzística. El seu primer disc, “That’s a Plenty”, ha estat enregistrat al Jamboree de Barcelona per a submergir l’espectador en els paisatges de Broadway dels cinquanta en un ambient acollidor i sofisticat.

Joan Margarit & Carles Margarit
Presenten ‘No era lluny ni difícil’, diumenge 9 d’agost a les 20 hores.
El jazz i la poesia s’entrellacen en aquesta proposta on els versos d’un dels poetes més grans de la literatura catalana, Joan Margarit, es projecten en la seva pròpia veu i en la de la cantant Laura Simó que també incorpora al repertori alguns dels estàndards més celebrats de la música jazz. Sensibilitat extrema en mans del compositor, arranjador i saxofonista Carles Margarit que la tradueix al format de trio de jazz i construeix un embolcall sonor ajustat a la bellesa de les paraules i el cant. Un luxe pels sentits.

Après Minuit (Cece Gianotti)
Presenta ‘Déjà Voodoo’, dissabte 15 d’agost, a les 20 hores
Desprès de l’èxit que va aconseguir amb el sentit tribut a J.J. Cale, Cece Gianotti va voler seguir creixent amb un projecte en què Francesc Chaparro fos l’altra part indissoluble. A més a més, ha demostrat la seva versatilitat com a compositor, capaç de bascular amb absoluta naturalitat entre estils. Amb aquest recent disc, Déjà Voodoo, el tàndem Giannotti-Chaparro transita per vessants musicals ben definits: des del rock al reggae, passant pel groove d’arrel i les aproximacions cinematogràfiques.

Judit Neddermann
Presenta ‘Tot el que he vist’, diumenge 16 d’agost, a les 20 hores
Tot el que he vist és l’àlbum més personal de la cantant i compositora Judit Neddermann. Veu principal de múltiples projectes –Coetus, The Gramophone All Stars, Verd i Blau, We Sing Wayne Shorter, Cançons de la veritat oculta–, finalment ha publicat el primer disc al seu nom on reflecteix la riquesa i la diversitat del seu univers sonor. La seva presentació ha estat un dels esdeveniments de la temporada.

Telva Rojas & Tomate Trio y Cebolla
Presenten ‘Bola de Nieve’, dissabte 22 d’agost, a les 20 hores

La impressionant veu de la cubana Telva Rojas i el grup de jazz Tomate, Trío y Cebolla, liderat per Javier Galiana, s’uneixen en una proposta única per a rendir tribut a un dels artistes més singulars de la música popular cubana, el gran Ignacio Villa, més conegut com a Bola de Nieve. Es tracta de la recuperació d’una música emblemàtica del segle XX, la relectura en clau jazzística de cançons mítiques com Drume Mobila o Vito Manué, així com perles amagades com No siento.
Barcelona Big Blues Band & Knock-out Greg
Diumenge 23 d’agost, a les 20 hores
La Barcelona Big Blues Band ha marcat un abans i un després en l’escena musical de la ciutat regida sota els paràmetres del swing i el rhythm’n’blues més contagiós. Sota el comandament de l’imparable Ivan Kovacevic, el so poderós d’aquesta orquestra ha redimensionat el gènere traslladant al segle XXI una estètica pròpia dels anys 50. Per a l’ocasió, s’afegeix un convidat molt especial: el guitarrista, armonicista i cantant suec Knock-Out Greg, un dels més reconeguts referents de la fèrtil escena rockera i rhythm’bluesera del nord d’Europa.

Pedro Javier González & Horacio Fumero
Presenten ‘Corazón al sur’, dissabte 29 d’agost, a les 20 hores
El contrabaixista Horacio Fumero i el guitarrista Pedro Javier González posen en sintonia els seus cordatges i ens conviden a un viatge musical per les sonoritats càlides i evocadores del sud. Flamenc, tango, milongues, zambas, chacareras, buleries i tanguillos conflueixen en un repertori d’anada i tornada a un costat i altre de l’oceà. El folklore llatinoamericà, les ressonàncies andaluses i els aromes mediterranis confirmen un paisatge sonor de seducció irresistible.

La Locomotora Negra
Presenta ‘Pels camins del swing’, diumenge 30 d’agost a les 20 hores
Amb més de 40 anys de trajectòria, La Locomotora Negra és la formació jazzística degana del país. La seva dedicació fidel i apassionada als estils més clàssics i tradicionals del jazz l’han convertit en un referent absolut d’aquest llenguatge a través del llegat de grans mestres com Louis Armstrong, Duke Ellington i Count Basie. Dins l’escena del jazz d’aquestes latituds no hi formació més legitimada per a mostrar-nos la diversitat i la riquesa dels camins del swing que La Locomotora Negra.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: